Autors Tēma: Izcelsme, ko par to saka zinātne, relliģija, intuīcija?  (Lasīts 20797 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Re: Izcelsme, ko par to saka zinātne, relliģija, intuīcija?
« Atbilde #30 : 2018. gada 22. novembris, 07:21:37 »
Par šo tēmu Dens Brauns izteicās grāmatā "Sākums" ("Origin"). :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #31 : 2018. gada 22. novembris, 09:23:15 »
Man no visa šī urckuļa vislabāk patīk tas, ka ir neaptverams arī nobeigums, ne tikai sākums. :)
Visus sakost!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #32 : 2018. gada 22. novembris, 09:32:17 »
Vot, te ir jautājums DynaSoar.
Reliģiozs, nu, vai ticīgs negalējs materiālists no sava pretstata atšķiras ar to, ka pirmie uzskata, ka tas, kas uz šīs planētas ir noticis, nav nejaušība, otrie - ka dzīvības izcelšanās, utt. ir nejaušu apstākļu sakritība, nejaušu notikumu virkne, utml. Pretējā gadījumā rastos loģisks jautājums, ka, ja nav nejaušība, tas kas to visu ir darījis/vadījis, utml.?
Labi, paskatīsimies uz visu no galējmateriālista redzes punkta. Nejaušības tātad? Ja ir nejaušības, tad taču būtu viegli to visu laboratorijā vai citā mākslīgā vidē atkārtot, ne? Nu, tad piedāvāju ... Savāciet, godātie zinātnieki laboratorijā visu periodisko elementu tabulu, savāciet gudrākos prātus un no ķīmiskajiem elementiem sintezējiet ... nu, kaut vai rudzu graudu, kuru, zemē iesviežot tas uzdīgs un arī tālāk uzvedīsies tieši tāpat kā nejaušības rezultātā radies grauds mēdz uzvesties! Vēlu veiksmi! :) Kad būs rezultāts (bez aizdomām par feiku, rezultātu pievilkšanu aiz matiem un meliem), tad ... es noticēšu tam, ka zinātne ... nu, nē, nav visuvarena ... tikai spēj mazdruscītiņ no tā, uz ko pretendē. :)

Piedodiet, vēl viens jautājums. Kā jau te rakstīju, manos pāķos uz citur Vidzemē pazemē ir sausums. Jopcik arārā, kur zinātnieki un citi gudrie prāti skatās? Kurā iestādē var pasūtināt lietu divu dienu garumā?  :sarcasm:
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 22. novembris, 09:37:18 no Zigfrids »
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #33 : 2018. gada 22. novembris, 09:45:01 »
Zigfrīd, nejauc Dieva dāvanu ar peļu mēsliem!
Ja gribi - tici Dievam. Vismaz varēsi kādam lietu pasūtīt. Taču garantijas tādas pašas kā pie sūdīga santehniķa...
Bet vispār - izlasi pats savu tekstu un redzēsi, ka ir pretrunas :).
Visus sakost!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #34 : 2018. gada 22. novembris, 10:46:57 »
Šis mani nemaz nemulsina. Mani mulsina "sākums", kam būtu jābūt kaut kā konstatējamam jebkuram fizikālam notikumam. Un - sākums, ok, un - kas bija PIRMS šī sākuma? utt.

Mūsu prāts ir ierobežots :) tāpēc meklēt mūžībai "sākumu" ir tas pats, kas domāt cik ir "bezgalība+1" :)

Zigi, es tajās "nejaušībās" nekādu pretrunu nesaskatu - tas ir evolucionējis ĻOTI ilgā laikā. Man akvārijā ar zivtiņām tā notiek - šīs dzīvo, vairojās un mainās no paaudzes paaudzē. Man drīzāk neticama un neiespējama šķiet nedzīvās matērijas pārvēršanās par kaut ko dzīvu :) Nu sitiet nost, neticu, ka tas var tā HOP! un notikt vienā jaukā dienā :)  Jā, esmu motorus darbinājis, mikroprocesoriņus programmējis un viņi "šķiet kā dzīvi", bet faktiski ddzelzs vai silīcija gabaliņš pilda manas komandas. Tāpēc neticu, ka kāds akmens pats no sevis sāks rāpot. :)
[size=78%] [/size]
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 22. novembris, 10:53:46 no daddy »

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #35 : 2018. gada 22. novembris, 10:55:58 »
(c) Hokings: Par Visumu var teikt, ka tā robežnosacījums ir robežu neeksistēšana. Gravitācijas kvantu teorijā Visumam jābūt pilnīgi patstāvīgam, nekādā veidā tam nav jābūt atkarīgam no ārpusē notiekošā. Tas nav radīts, to nevar iznīcināt. Tas vienkārši EKSISTĒ.

Mīļi, ne? OK, tā ir tikai viena no teorijām :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #36 : 2018. gada 22. novembris, 11:09:45 »
(c) Hokings: Par Visumu var teikt, ka tā robežnosacījums ir robežu neeksistēšana. Gravitācijas kvantu teorijā Visumam jābūt pilnīgi patstāvīgam, nekādā veidā tam nav jābūt atkarīgam no ārpusē notiekošā. Tas nav radīts, to nevar iznīcināt. Tas vienkārši EKSISTĒ.

Mīļi, ne? OK, tā ir tikai viena no teorijām :)

Jaukākais no visa tā ir apziņa, ka Hokings tagad zina, kā patiesībā ir, kur viņš kļūdījies utt.... Nevis pārvēršas minerālvielās...   

Atslēdzies Minne

« Atbilde #37 : 2018. gada 22. novembris, 11:11:55 »

Jaukākais no visa tā ir apziņa, ka Hokings tagad zina, kā patiesībā ir, kur viņš kļūdījies utt.... Nevis pārvēršas minerālvielās...

...ko, savukārt, nezinām mēs

Atslēdzies daddy

« Atbilde #38 : 2018. gada 22. novembris, 11:17:05 »
...ko, savukārt, nezinām mēs

Un labi vien ira, tas ir labs aizsargmehānisms - visa nezināšana :) 

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #39 : 2018. gada 22. novembris, 11:22:28 »
Un labi vien ira, tas ir labs aizsargmehānisms - visa nezināšana :) 
Šī doma man nepatīk.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #40 : 2018. gada 22. novembris, 12:15:57 »
Šī doma man nepatīk.

Aplūkosim galējības:
a)Tev dzīves sākumā uzzīmē karti (nu astrologi to meģina darīt, bet 100% garantiju nedod) ar visu, visu, kas ar Tevi notiks...un beigās "kārna vārna uz slapa kapa"...un palaiž Tevi kā vilcieniņu pa sliedēm - izbaudi :D baisi un neinteresanti...
b)Tev dzīves sākumā parādītu visas iespējamās kombinācijas ar variācijām, tipa izvēles iespējām... Tu noteikti nobītos un ielīstu atpakaļ...  :)

tāpēc secinu, ka ir labi, ka mēs šo to zinām, varam paredzēt, bet visu tomēr nezinām un nemaz nevajag...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #41 : 2018. gada 22. novembris, 12:35:14 »
tāpēc secinu, ka ir labi, ka mēs šo to zinām, varam paredzēt, bet visu tomēr nezinām un nemaz nevajag...
Ciktāl par cilvēka likteni - droši mēs zinām, ka visi piedzimst un mirst. Dzimst būtībā vienā veidā, mirst arī statistiski klasificējamos.
Par Visumu vai Visumiem tādu skaidru atbilžu nav. Ir teorijas, un es domāju, ka labi, ka tās ir.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #42 : 2018. gada 22. novembris, 12:53:58 »
Ciktāl par cilvēka likteni - droši mēs zinām, ka visi piedzimst un mirst. Dzimst būtībā vienā veidā, mirst arī statistiski klasificējamos.
Par Visumu vai Visumiem tādu skaidru atbilžu nav. Ir teorijas, un es domāju, ka labi, ka tās ir.

Tas ir cilvēka radošais prāts, kas liek tās vai citas teorijas izvirzīt un meklēt atbildes uz jautājumiem no kuriem praktiska labuma pārskatāmā nākotnē nav un nebūs :) Kaķi ar tādām blēņām nenodarbojas, viņi vai nu guļ, vai ķer peles, vai laiza olas, bet Visuma sākums (gals) viņus maz interesē :)   

Atslēdzies Camma

« Atbilde #43 : 2018. gada 22. novembris, 15:13:00 »
To nu Tu nezini vis!
Ja nemaldos, tad Bredberijam bija skunkss, kurš visu laiku gulēja, bet guļot bija salabojis automašīnu līdz tādai pakāpei, ka tā lidoja. :rofl:
Visus sakost!

Atslēdzies Kundalini

« Atbilde #44 : 2018. gada 22. novembris, 15:18:16 »
Zinu to stāstu, par to skunksu, labais.
Bet PSRS laikos bija Krievijā viens izgudrotājs , kas pētīja ļoti retu vaboļu sugu, un izgudroja antigravitācijas platformu.
Tām vabolēm bijis dabas mehānisms, kas mazina gravitāciju.

https://cont.ws/@aleksandr88/334832