Autors Tēma: Izcelsme, ko par to saka zinātne, relliģija, intuīcija?  (Lasīts 20856 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Re: Izcelsme, ko par to saka zinātne, relliģija, intuīcija?
« Atbilde #105 : 2018. gada 26. novembris, 08:31:13 »
Jā, bet kāpēc? Vai nu kāds mērkaķis izlaida džinu no pudeles, jo iedomājās sevi baigi gudru esam, vai arī, tieši otrādi, - radīja to tīšām. Trešo variantu es nesaskatu.
es savā ne-biologa prātā domāju, ka vīruss beidzot atrada formu, kādā pārveidoties un tikt ārā no vienas sugas īpatņu inficēšanas (šimpanzes). Nezinu, vai cilvēkam tur bija kāda loma. Nu, pēc tam, protams, pārvietošanās iespējas cilvēkiem ir starpkontinentālas, globālas, līdz ar to vīrusa izplatībai tālāk šķēršļu nav

Atslēdzies daddy

« Atbilde #106 : 2018. gada 26. novembris, 09:52:20 »
TICU, nevis ZINU, un tas nozīmē, ka es drīkstu nevarēt paskaidrot, kas tas ir? Gluži kā gadījumā ar sērskābes lietiem uz Venēras. Es tam ticu, bet zināt es nevaru, jo neesmu tur bijis un varējis pārliecināties. Ticu arī tam, ka pastāv Austrālija, kurā nekad neesmu bijis.

Šito Tu beidz, man jau biļetes nopirktas uz Austrāliju... domā Abu Dabi visus Austrālijas braucējus aizved tuksnesī un apmaiņā pret ūdens krūzīti liek stāstīt "cik forši ir Austrālijā"??
Mēs viņus apmuļķosim, sarunāsim, ka, ja es rakstu, KĀDI TE SKAISTI, TREKNI TAUREŅI, tad ziniet, ka nekāda Austrālija neeksistē un tas viss ir krāpšana un apmāns...   

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #107 : 2018. gada 26. novembris, 10:23:08 »
Da labi, Austrāliju var aizbraukt un aptaustīt. Daudz kam citam - kā Sākumam un Sprādzienam - atliek tikai ticēt vai neticēt.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #108 : 2018. gada 26. novembris, 10:33:24 »
Da labi, Austrāliju var aizbraukt un aptaustīt. Daudz kam citam - kā Sākumam un Sprādzienam - atliek tikai ticēt vai neticēt.

Svarīgi ir kas cits - kā tā "ticība" vai "neticība" ietekmē Tavu dzīvi - šodienu un rītdienu. Atļaušos teikt, ka, piemēram skābie vai sāļie lieti uz Venēras -  pilnīgi nekā, līdz ar to tādai ticībai jēgas nav nekādas...   

Atslēdzies Minne

« Atbilde #109 : 2018. gada 26. novembris, 10:38:44 »

Svarīgi ir kas cits - kā tā "ticība" vai "neticība" ietekmē Tavu dzīvi - šodienu un rītdienu. Atļaušos teikt, ka, piemēram skābie vai sāļie lieti uz Venēras -  pilnīgi nekā, līdz ar to tādai ticībai jēgas nav nekādas...

Mēdz gan teikt - ja tic, tad šī ticība arī ietekmējot/radot/veidojot konkrēto realitāti

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #110 : 2018. gada 26. novembris, 10:42:00 »
Mēdz gan teikt - ja tic, tad šī ticība arī ietekmējot/radot/veidojot konkrēto realitāti
Nu, ticība Visuma Augstākajam Saprātam (var saukt to par Dievu) pilnīgi noteikti.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #111 : 2018. gada 26. novembris, 11:06:07 »

tātad ar šo arī var mērīt mūsu "ticību" konkrētām lietām - vai tā ietekmē realitāti?? atgriežoties no āra mazgājam rokas, jo ticam, ka tā pasargājam sevi no slimībām

Atslēdzies Minne

« Atbilde #112 : 2018. gada 26. novembris, 11:13:02 »

tātad ar šo arī var mērīt mūsu "ticību" konkrētām lietām - vai tā ietekmē realitāti?? atgriežoties no āra mazgājam rokas, jo ticam, ka tā pasargājam sevi no slimībām

To es zinu, t.i.,ticu mediķiem un pētniekiem, jo viņi zina  :mrgr:

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #113 : 2018. gada 26. novembris, 12:44:40 »
Kvadra, ja nespēlēsimies ar granātām, tad noriposim atpakaļ harmonijā, t.i. eksistēsim kā biocenozes daļa, mēs ēdam/ mūs ēd. Tas nav īsti tas kas mums vajadzīgs.

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #114 : 2018. gada 26. novembris, 12:46:14 »
Kvadra //Nu, ticība Visuma Augstākajam Saprātam (var saukt to par Dievu) pilnīgi noteikti.//

Nu ticētāja izturēšanos drusku ietekmē, jā. Tās ir lietas kas atrodas ticētāju galvās. Ietekmē ne tajā labākajā veidā gan, kā zinām no vēstures.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #115 : 2018. gada 26. novembris, 17:16:25 »
Kvadra //Nu, ticība Visuma Augstākajam Saprātam (var saukt to par Dievu) pilnīgi noteikti.//

Nu ticētāja izturēšanos drusku ietekmē, jā. Tās ir lietas kas atrodas ticētāju galvās. Ietekmē ne tajā labākajā veidā gan, kā zinām no vēstures.

Pag, pag, es neesmu nekāds specs, bet vai nav tā, ka daudzas šolaiku kultūras ir no reliģijām izaugušas? Vērtību sistēma cilvēku smadzenēs, kura nodrošina to, ka viens otru par baltmaizes kukuli nost nesit ... No kurienes tas viss? Un ko materiālisti, lūdzu, šajā jomā var piedāvāt? "Мы новый мир себе построим"? To jau esam pieredzējuši, vairs negribas.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #116 : 2018. gada 26. novembris, 21:13:23 »
Iespējams, ka nesit nost par baltmaizes kukuli tādēļ, ka kukuļu pietiek. Kur nepietiek, gan jau mēdz aŗī sist

Atslēdzies tuk

« Atbilde #117 : 2018. gada 26. novembris, 21:39:49 »
Iespējams, ka nesit nost par baltmaizes kukuli tādēļ, ka kukuļu pietiek. Kur nepietiek, gan jau mēdz aŗī sist
“Sit“ jau arī, ja maizes pietiek, cik nesen tas Bunkus... 

Atslēdzies Camma

« Atbilde #118 : 2018. gada 27. novembris, 00:10:05 »
Ielikšu te, lai nepazaudējas.
Teorijas apskats, kas man tīri labi patīk.
Visus sakost!

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #119 : 2018. gada 27. novembris, 00:35:39 »
zig, jā reliģija ir kultūras un ētikas protēze, bet kā jau primitīva protēze tā visai aptuveni pilda savu funkciju.