Autors Tēma: Materiālais vai nemateriālais, dabas likumi  (Lasīts 3765 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ragana

Re: Materiālais vai nemateriālais, dabas likumi
« Atbilde #30 : 2018. gada 26. novembris, 13:31:18 »
Atkarībā no tā, kas tās par lietām.
Materiālo - ar sensorajām maņām (redze, dzirde, oža, garša, tauste), nemateriālo - sajutīšu ar sirdi, sesto prātu, sauc kā gribi.

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #31 : 2018. gada 26. novembris, 13:35:54 »
OK, tad kas ir tas, ko tu sauc par sirdi vai 6. prātu? Jautāsim konkrētāk - vai tu vari nodemonstrēt kādu efektu, kuru nevar izskaidrot ar mums zināmo par organisma uzbūvi?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #32 : 2018. gada 26. novembris, 14:00:36 »
 :rofl: :big_hug:

es tāds necils cilvēciņš,ko nu es tur kādam stāstīšu..pati neko nezinu..
Bet, ja neaizmirsīšu un ja nepaslinkošu tad vakaraa(kas maz ticams,jo šodien tā nelaimīgā diena, kad nakts bija vien1h gara) pārklabināšu vienu citātiņu no žurnāla ,kurš atkal, pats uzlēca kā reiz vakar vakarā.
ļoti pie tēmas piederētu...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #33 : 2018. gada 26. novembris, 14:26:05 »
bet vēl- turpinu domāt...
kas ir tas,kas liek cilvēkam uzdot šādu jautājumu? :scratch: :confused:  tev ir 2 lietas viena materiāla, otra nemateriāla, kā atšķirsi?
vai milzīga vēlme parādīt sevi kā gudrāku? vai vispār pa dzīvi iet un visiem kko pierādīt? vai  dikti dziļa un fanātiska parliecība par tikai savu taisnību??iegūtās zināšanas ar nostiprinātajiem papīriem??nu ,kas?
 nu sasodīts ..tagad man būs ko gudrot...
jo, man nudien nesaliekas prātā, ka vispār, vispār nu nemaz, nav ne vismazāko šaubu,ka tomer ir pasaulē arī kkas nemateriāls? :scratch: :confused:
p.s mīlu savu kaķi, savus bērnus, saulespuķes un rasu smilgas galā...ibio rio to fiziku...
aaa un kāpēc man tāda fizika ka es to visu mīlu, bet citam fizika(matematika vai kjimija vai kas nutur) liek sunīti kājām spert? :scratch:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #34 : 2018. gada 26. novembris, 14:32:52 »
kas ir tas,kas liek cilvēkam uzdot šādu jautājumu? :scratch:   
Troļļa gēns.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #35 : 2018. gada 26. novembris, 15:34:17 »
Ragana, vot tev ir 2 lietas viena materiāla, otra nemateriāla, kā atšķirsi?
Sasaistot materiālo ar nemateriālo, daži piemēri: prezervatīvs ir materiāla lieta, orgasms nemateriāla. Viskijs materiāls, paģiras nemateriālas.

Testa treniņš:
Nauda –
Mīlestība –
Keda-
Caura keda-
Caura mīļākā keda -

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #36 : 2018. gada 26. novembris, 15:41:58 »
Brom, bezcerīgi - Tev visu atspēkos.
Redzēsi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #37 : 2018. gada 26. novembris, 16:59:03 »
Cilvēks ir tikai gaļas gabals vai eksistē arī dvēsele, kas pārdzīvo gaļas gabalu?
Vai pastāv karma? Liktenis?
Aizsardzība No Augšas?
TĀ pasaule - Viņsaule?

Ar collštoku šīs lietas neizmērīsi un neapčamdīsi, tad jau laikam nepastāv...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #38 : 2018. gada 26. novembris, 17:21:09 »
Ragana, vot tev ir 2 lietas viena materiāla, otra nemateriāla, kā atšķirsi?
Man ir pretjautājums. Soar, cikdimensiju telpā mēs dzīvojam?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #39 : 2018. gada 27. novembris, 00:38:37 »
zig ja M-teorija ir patiesa, tad 11 dimensiju, no kurām 3 ir izvērstās

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #40 : 2018. gada 27. novembris, 20:21:43 »
Nezinu, ko nozīmē "izvērstās", bet aptuveni nojaušu. Un? Ja mums 3 ir izvērstās, tad varbūt kādam tikai 2? Un ja nu kādam 4 vai 5? Nu, ne cilvēkiem, protams. Uzskatāms piemērs - suns un kaķis.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #41 : 2018. gada 27. novembris, 20:26:09 »
svarīgs ir VEKTORS, nevis 11 dimensijas ;)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #42 : 2018. gada 27. novembris, 20:53:48 »
Paskaidrošu drusku sīkāk. Kaut kur ne visai sen lasīju, ka kaķis no suņa atškiras ar to, ka suns pasauli uztver kā plakni (2dimensiju telpa), pa kuru viņš dzīvojas, kaķis dzīvo 3 dimensijās, - kaķis saprot arī jēdzienus "augstāk" un "zemāk". Tagad jautājums. Ja tepat, mums blakus, vienā un tajā pašā telpā līdzās dzīvo būtnes ar 2dimensiju uztveri un būtnes ar 3dimensiju uztveri, tad ... suns bizos apkārt un garām kokam, kurā kaķis uzrāpies, bet kaķi nespēs ieraudzīt, ja vien neredzēs savā plaknē kaķi, kurš sekojoši suņa acu priekšā uzrāpsies augšā tai kokā. Ja acu priekšā uzrāpšanās nenotiks un kaķis sēdēs klusi zarā, suns viņu neievēros, jo ... koordinātu sistēmās divas no koordinātēm aptuveni sakrīt, bet trešā -  :n-: . Smaku jutīs, kaut kur tuvumā ir kaķis, bet ... atrast nevarēs. varbūt es kļūdos? Cik dimensijas uztver amēba ūdens glāzē? Lūk, mēs nonākam pie secinājuma, ka pat līdzās tā uztvere mēdz būt visai dažāda, bet ... kurš ir teicis, ka, pieskaitot suņa divām vēl vienu un kļūstot par kaķi vai cilvēku, to pašu nevar izdarīt arī ar mums? Mēs skraidām pa savām trim, bet ja nu ... mums neredzamā kokā tepat, blakus sēž kāds, kurš mūs redz, bet mēs viņu - nē? Gluži vienkārši, viņam ir 4. Lūk, nespēt ieraudzīt kaķi kokā, bet sajust viņa smaku, tā ir suņa nemateriālā pasaule. Putni kkur debesīs - precīzi tāpat, jo tur taču neviena būt nevar (pēc suņa domām). Pārnesot uz cilvēku, - līdzīgi. KKo jūtam, bet atrast/ieraudzīt/izskaidrot/izpētīt nevaram. Saredzam vien tad, kad TAS (kas???) izlemj nokāpt mūsu trijās un novienādot savas 3 koordinātes ar pilsoņa X. 3 koordinātēm, pēc kā pilsonim X. ir milzu stress, izbailes un ģībonis iespējams.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #43 : 2018. gada 27. novembris, 23:34:28 »
Zigi..es gan tālāk par pirmo teikumu netiku, bet man uzreiz prātā ienāca...aaa avotu varēsi piestādīt,ja tev tūlīt kāds pajautās atsauci???  :ou:
lab iešu lasit tālak :)

« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 27. novembris, 23:41:25 no mellene88 »
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #44 : 2018. gada 27. novembris, 23:53:31 »
es paliku atbildi parādā... tad, kad es rakstīju Dynai iebildi par to,ka pilnīgi materialisti manā necilajā apziņā ir mazu pakāpieniņu zemāk par otrajiem ,es vēl neko nezināju par tādu onkuliņu-Dr. Frank J. Tipler.
tad nu, lai es nejustos pilnīgi viena savās sajūtās TTA man atsūtīja info par viņu. diemžēl pati neko neesmu vēl nedz lasījusi, nedz klausījusies, man tam jānobriest un laiks jāierūmē..bet ja nu kāds pamanās to izdarīt prms manis tad varbūt īsu 3punktu konspektu variet piemest...
labprāt izlasītu arī viņa grāmatas ,kā reiz par šeit piemineto strīdus jaut. bet nu tas priekšdienām.
ko tad es te runāju,ja pat neko neesmu noskaidrojusi(un tik 2i dienas zinu ,ka tāds onkuliņš ir )..a vot, kkas saka, ka viņa doma varētu būt arī mana :) ;)
p.s bet nu kad pārliecināšos tad tad arī konstatēšu,vai bija man taisniiba, pagaidām vien...čujs ..

ohhh...šito man nesaprast(par avotu nelamāt mani, pagaidām vien lieku kaudzē,ko dod google)   :faint: bet nu mazums saprot kāds :)
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 28. novembris, 00:08:12 no mellene88 »
IG- mellenessniega