Autors Tēma: Materiālais vai nemateriālais, dabas likumi  (Lasīts 3802 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Materiālais vai nemateriālais, dabas likumi
« Atbilde #45 : 2018. gada 28. novembris, 00:08:42 »
Cik nu es zinu, suns aŗī uztver "augstāk" un "zemāk" ;) Tas, ka viņam nav baigi asā redze, varbūt izskaidrotu to, ka tas nepamanītu kokā nekustīgu kaķi vai augstu gaisā lidojošus putnus ;)

Bet citādi - Tavu līdzību jeb piemēru, Zigi, sapratu.

Savā ziņā papildinot Zigi, man Dynai cita veida pārdomas būtu uzrakstāmas. Šodien braucu busā, un vērojot, kā vairums bakstās pa telefoniem,  ļāvos domu plūsmai. Atceros, bērnībā kaimiņmeitene stātīja, ka kkad būšot/kkur esot tāds telefons, ka, runājot ar kādu, tajā varēšot redzēt to otru cilvēku. Man tas likās kā no citas planētas un neaptverami. Nu tāds ir, un mēs lietojam kā kko pašsaprotamu. Heliocentrisma ideja - arī nepierādāms absurds tiem laikiem. Un tā ar daudz ko.

Varbūt tas, kas šobrīd liekas/ ir pierādīts (pēc Taviem vārdiem) kā neiespējams, būs iespējams pēc kāda laika, ar citām, precīzākām, jaudīgākām, smalkākām tehnoloģijām? Galu galā izrādījies, ka kļūdains ir nevis Aristarha vai Kopernika, gan bet viņa noliedzēju ceļš?

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #46 : 2018. gada 28. novembris, 00:31:50 »
Minne protams tā var gadīties, izņemot ja jau ar šodienas metodēm ir zināms ka, piemēram ``dzīvības spēka` nav un zeme nav plakana.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #47 : 2018. gada 28. novembris, 00:41:50 »
Cik nesen vēl Krimsons postulēja to plakanzemi...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #48 : 2018. gada 28. novembris, 03:22:07 »
hm..te vietā pastāstiņš no mūsu mājām. Bērnam bija baigais skudru periods...vēroja, pētīja... youtubē bija noskatījies kaudzēm video, skudru izplatību un sugas izstudējis utt ublablabla. Pats veidoja terāriju ar ceļiem,lūkām, speciālām smiltīm utt,,,
Karoč, pašā sākumā, sanāca saruna-ka viņš laikam ir skudru Dievs. Jo kas gan cits, skudruprāt, tas varētu būt? Tikai Dievs izlemj..kuru skudru ielikt burkā, kuru pacelt ar lapu un kuru pārnest tālak no briesmām, kādu gadās nepamanīt(diemžēl) . Savukārt mēs, lielie visbiežāk bjām skudru karma vai orkāns vai zemestrīce vai vinkarši elle skudruzemē..jo tā nu gadījās,ka mēs bijām tie,kas vēla akmeņus kur viņām mājas, aizmirsām par ejām taku malās un šļompājām pāri, vai dārzu lejot uztaisījām plūdus.... tad nāca skudru Dievs un glāba ko varēja...

p.s Nujā un bērna veidotajos skudru terārijos skudras dzīvoja vien pāris stundas..Tikmēr,kamēr noskaidroja vai sistēma strādā. Pēc tam... visas tika nogātas atpakaļ pie kolonijas. Lai gan man ,kā jau velnam likās..nu tik ilgi ņēmies vai tad nu nevarētu šās ar terārijā padzīvot  :scratch: galu galā pāris skudras šur vai tur...(jā nokaunos)Rezumē - Dievs vienmēr ir labs(to es tikko rakstot izdomāju :) )

p.p.s.Citādas pasaules redzējumu var gūt jau no bērnības...ja palaimējas. Man arī bija tā laime..un es jau bērnībā uzzināju(par to gan mani te jau apsmēja) ka akmeņi ir dzīvi....

Peace :big_hug:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #49 : 2018. gada 28. novembris, 11:21:16 »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #50 : 2018. gada 28. novembris, 11:27:03 »
Varbūt tas, kas šobrīd liekas/ ir pierādīts (pēc Taviem vārdiem) kā neiespējams, būs iespējams pēc kāda laika, ar citām, precīzākām, jaudīgākām, smalkākām tehnoloģijām? Galu galā izrādījies, ka kļūdains ir nevis Aristarha vai Kopernika, gan bet viņa noliedzēju ceļš?

"Katra patiesība cilvēku prātos iziet trīs stadijas:
1)kādas muļķības!
2) tur kaut kas ir...
3) kurš gan to nezina!"
(Aleksandrs Humbolts)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #51 : 2018. gada 28. novembris, 18:34:10 »
Minne protams tā var gadīties, izņemot ja jau ar šodienas metodēm ir zināms ka, piemēram ``dzīvības spēka` nav

Dyna, varētu Tev ieteikt mazu vingrinājumu empātijā.
Pasaki, piemēram, "kvantu fluktuācija", nelietojot nevienu zinātnisku terminu. Tad varētu izrādīties, ka Tu un daži oponenti runājat par gandrīz to pašu, tikai dažādos vārdos ;)

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #52 : 2018. gada 28. novembris, 23:30:48 »
Spārka tas būtu - tukšuma noraustīšanās :) [tur gan jāpiezīmē ka tas nav filozofiskais tukšums bet fiziskais vakuums kurs nav gluži tukšums bet ir ``pilns`` ar virtuālajām daļiņām]

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #53 : 2018. gada 28. novembris, 23:33:10 »
M88 ko tu domā ar ``akmeņi ir dzīvi``? Visi? Magmatiskie, metamorfie, noguluma?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #54 : 2018. gada 29. novembris, 09:17:43 »
DynaSoar, neesi skatījies filmas par Loti no Izgudrotāju ciema? Tur akmeņu sarunas klausījās :)

Pieslēdzies reno

« Atbilde #55 : 2018. gada 29. novembris, 10:28:49 »
DynaSoar, apbrīnojami, cik daudz svešvārdu tu zini!!

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #56 : 2018. gada 29. novembris, 10:37:42 »
okej man arī patīk pasakas bet emm tās nav evidence

Pieslēdzies reno

« Atbilde #57 : 2018. gada 29. novembris, 10:59:00 »
Arī pasakas un teikas  var būt evidence, kā tu saki

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #58 : 2018. gada 29. novembris, 11:14:21 »
Nu jā Troju jau tā atrada un Mīnoja pili arī, vienīgi pasakas nevar būt vienīgā un izšķirošā evidence

Atslēdzies daddy

« Atbilde #59 : 2018. gada 29. novembris, 13:43:37 »
Atceros, bērnībā kaimiņmeitene stātīja, ka kkad būšot/kkur esot tāds telefons, ka, runājot ar kādu, tajā varēšot redzēt to otru cilvēku. Man tas likās kā no citas planētas un neaptverami.

Man bērnībā vecmāmiņa (dzim 1901.g.) stāstīja, ka nākotnē būšot tādi TV, kur diktors varēšot skatītājus redzēt, tāpēc pie TV vajadzēs sēdēt smuki un nedīdīties... es jau tolaik sapratu kā TV strādā un nodomāju, ka hm, daudz vadiņu vai raidītāju vajadzēs, lai visus tos skatītājus uz studiju noraidītu... un tiešām - šodien ir iespēja visiem visus redzēt :)