Autors Tēma: nobeidzot par Eviju Vēberi  (Lasīts 24157 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: nobeidzot par Eviju Vēberi
« Atbilde #60 : 2018. gada 01. decembris, 23:14:32 »
Jā, kā neieliku pēdiņās.
Pauls arī tika nolikts. Vienīgi Kalniņš tika pasargāts, jo nebija protestējis par izķengāšanu.
Tauta arī, jo nenovērtē ģenialitāti. Pie greizās dziedāšanas arī visi citi vainīgi - sākot ar
slikto laiku un uzstāšanās secību, utt..
More po koļena jaunajiem stāriem...

Toties laikam visvairāk mēģinājumu mūzikas vēsturē prasījušas 18 šī koncerta dziesmas un jaunie mākslinieki - saskaņā ar tāmi veseli 19 (!)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #61 : 2018. gada 01. decembris, 23:24:04 »
Es tik domāju - nu ja jau sākot ar Braunu tik slikti tie “vecie“ komponisti, tad ko tie jaunie,
talantīgie, oriģinālie stāri grābstās gar tām viņu kompozīcijām...
Un kad šķērsām nodzied, tad cēli paziņo, lai ņem par labu  kā sanāca.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #62 : 2018. gada 01. decembris, 23:24:59 »
Eh, sūnu ciems un pīļu dīķis jums te. A man patīk. Visu laiku klausos.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #63 : 2018. gada 02. decembris, 13:15:12 »
Tēmas nosaukumā jāizņem "par"

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #64 : 2018. gada 02. decembris, 13:31:44 »
 :D Bobi, es tā izlasu katrreiz, kad acīs iekrīt šī tēma.

Un man nešķiet, ka viņa dzied šķībi, dīvaini, bet ne šķībi.
Brauna dziesmā autoru saklausīt teju nevarēju, tāpēc vispār uztvēru to kā autonomu skaņdarbu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Minne

« Atbilde #65 : 2018. gada 02. decembris, 13:38:59 »
Mangust, Tu visu koncertu dzirdēji?

Vēl viens interesants ieskats mūsdienu popmūzikas īpatnībās:

https://www.tvnet.lv/6460418/svetku-dienas-rezisors-ne-jau-katrs-mesls-ir-jaraida-pa-radio-par-ne-demonstresanu-televizija-nemaz-nerunajot

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #66 : 2018. gada 02. decembris, 14:08:48 »
 :n+:  Tikai Svētku dienu noklausījos, par ko lielā šausmināšanās bija.
Neesmu Evijas Vēberes fane, bet vienkārši nesaprotu cepiena mērogu - varētu padomāt nez' kāda svētuma zaimošana notikusi.
Tad jau Dienas devas Iejestedei ir pilnīga ķecerība :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #67 : 2018. gada 02. decembris, 14:24:20 »
Cepiens, Mangust, jau par to, ka kailais Karalis tiek pasniegts kā apģērbtais... un muļķis
tas, kurš grezno tērpu neredz.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #68 : 2018. gada 02. decembris, 14:27:53 »
Principā Tev, Mangust, piekrītu, es dodu pa biksēm koncerta organizētājiem (laikam vairāk tas čatā palicis un aiztinies) un attiecīgā koncerta koncepcijas radītājiem. Jā, un aŗī par izmaksām un naudas izlietojumu/sadalījumu. Tur arī ne īsti skaidras un skaistas lietas sāk atklāties.
Vienkārši šeit tēma par konkrēto meiteni, kurai ir ne tikai veselīgas ambīcijas, bet, iespējams, trūkst arī pieredzes. Tādēļ viņa te tiek šaustīta, kamēr augstākminētie organizatori guļ salīdzinoši mierīgi ;)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #69 : 2018. gada 02. decembris, 14:41:37 »
Citāts
Jā, un aŗī par izmaksām un naudas izlietojumu/sadalījumu.
Nu šis jau pie mums ļoti bieži necaurspīdīgi (vai varbūt gluži pretēji... :scratch: , bet iesaistītajiem šķiet gudri) notiek.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #70 : 2018. gada 02. decembris, 15:57:30 »
Mangust, Tu visu koncertu dzirdēji?

Vēl viens interesants ieskats mūsdienu popmūzikas īpatnībās:

https://www.tvnet.lv/6460418/svetku-dienas-rezisors-ne-jau-katrs-mesls-ir-jaraida-pa-radio-par-ne-demonstresanu-televizija-nemaz-nerunajot
Nu pats autors ir pilnīgā mierā ar savas dziesmas interpretējumu. Tā kā tas režisors var nomierināties. Atceros, kā Ozols repoja Paula Māriņu.. Ja pats Pauls nebūtu sēdējis pie klavierēm, gan jau arī visi būtu sacepušies.
Nezinu, kas tur vēl par jaunajiem bijuši, bet Evija ar šo ažiotāžu ir tikai ieguvusi.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #71 : 2018. gada 02. decembris, 16:07:00 »
:D Bobi, es tā izlasu katrreiz, kad acīs iekrīt šī tēma.

Un man nešķiet, ka viņa dzied šķībi, dīvaini, bet ne šķībi.
Brauna dziesmā autoru saklausīt teju nevarēju, tāpēc vispār uztvēru to kā autonomu skaņdarbu.
Jā, nebūt ne šķībi, lai vēl visi pareizo balsu īpašnieki tā nodzied. Es tik domāju, kā varēja savulaik akceptēt visādus deklamētājus - aktierus, tur dziedāšanas nebija, bet nujā - harizma. Tāpat Gobziņš, Fredis u.c. Te meitene pati komponē, dzejo un izdodas arī, laikam tāpēc, ka meitene, viņas balsi nepieņem (jo nav pareizais sievietes tembrs). Ja būtu vīrietis, drīkstētu ķērkt, kā vien ienāk prātā.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #72 : 2018. gada 02. decembris, 16:07:57 »
Ieguvusi - ko? :) "Ā, tā..."
Nezinkapēc savilkās paralēles ar viedokli, ka gramatika ir kaut kāds arhaisms, kas nevienam nav vajadzīgs, un aizrādījumi lietot pieturzīmes un garumzīmes ir "piesiešanās". Nupat izskatās ka mūzikā arī līdzīgas tendences.

... un netrāpa pa notīm meitene, netrāpa... :) cenšas, bet nesanāk. varbūt tāpēc arī jāņemas alternatīvi, jo citādi nesanāk...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #73 : 2018. gada 02. decembris, 16:12:30 »
Nu... laikmetīgā mūzika no mūzikas ierastā izpratnē jau sen attālinājusies, līdzīgi kā laikmetīgā māksla no klasiskās mākslas.
Ne vienmēr uztverama, ne vienmēr baudāma, bet impresionisms arī kādreiz daudziem bija smērējumi. Tikai laiks rādīs, kam ir vērtība.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #74 : 2018. gada 02. decembris, 16:15:22 »
Broņa, to pēdējo linku es neieliku kāŗtējās cepšanās dēļ par konkrēto dziesmu, bet tādēļ, ka tur minēta viena  raksturīga mūsdienu mūzikas "industrijas" īpatnība, kas daudz ko izskaidro. Bet tā, protams, cita un daudz plašāka tēma