Autors Tēma: nobeidzot par Eviju Vēberi  (Lasīts 24111 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: nobeidzot par Eviju Vēberi
« Atbilde #105 : 2018. gada 04. decembris, 10:25:17 »
Tā interesanti, no mistika viedokļa, ka Evija jau apzīmogota.

Es arī sasmējos, kad ieraudzīju ka honorārs sastāv no trīs 6niekiem... :D

Atslēdzies Minne

« Atbilde #106 : 2018. gada 04. decembris, 10:27:58 »
Nu, dīvains liekas arī 2222,22 (vai 222,22?)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #107 : 2018. gada 04. decembris, 10:29:20 »
Šipkēvicam junioram nekad īsti pilns rublis nav bijis, tāpēc arī dalījums dīvains

Atslēdzies Minne

« Atbilde #108 : 2018. gada 04. decembris, 10:30:18 »
Vrb viņš ir ne tikai mūzikas, bet arī skaitļu Mistiķis  :mrgr:
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 04. decembris, 10:58:20 no Minne »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #109 : 2018. gada 04. decembris, 11:05:42 »
Veidemane arī steigusies izteikties

https://nra.lv/viedokli/elita-veidemane/265589-neblaujiet-ka-mums-nav-naudas.htm?fbclid=IwAR0ub8EBt_YR8g9q7cOGy6F2WmUbM934wszqTlyErqb9oIg0y7qiHyqGd2k

Ā, ko vakar pamanīju...kā pretarguments tiem mūziķu balsu aizstāvjiem, kas apgalvoja, ka balsis var saiet šreijā tādā (patiesībā kādā?) aukstumā - tāmē bija pozīcija infrasarkano staru apsildīšana uz skatuves. Gan jau taču darbināja nevis taupīja, ne?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #110 : 2018. gada 04. decembris, 14:26:10 »

https://nra.lv/viedokli/elita-veidemane/265589-neblaujiet-ka-mums-nav-naudas.htm?fbclid=IwAR0ub8EBt_YR8g9q7cOGy6F2WmUbM934wszqTlyErqb9oIg0y7qiHyqGd2k

Ā, ko vakar pamanīju...kā pretarguments tiem mūziķu balsu aizstāvjiem, kas apgalvoja, ka balsis var saiet šreijā tādā (patiesībā kādā?) aukstumā - tāmē bija pozīcija infrasarkano staru apsildīšana uz skatuves. Gan jau taču darbināja nevis taupīja, ne?

Sakarā ar cepšanos par Eviju vispār tika pacelts šis jautājums par izmaksām. Nezinu, vai iepriekš ir publicētas tāmes par kādiem lieliem svētku koncertiem. Un mēs jau nezinām, cik kurš parasti saņem. Te izskatās, Kultūras ministrija piešķīrusi koncerta organizācijai pamatīgu summu, domājot, ka tiks izveidots nez kāds grandiozs pasākums, izrāde, koncerts, jo tik lieli līdzekļi to atļauj. Nauda tika nodota vienam cilvēkam – J. Šipkevicam, kurš vienpersoniski drīkstēja ar to rīkoties. Tā vismaz es lasīju vienā citā rakstā. Un te nu rezultāts. Lai varētu pēc iespējas lielāku summu nogrābt sev un sev pietuvinātām personām, pasākums tika radīts kā minimālisma paraugs (bērza tāšu uzvalciņos), jauni, nevienam nepazīstami dziedātāji (vismaz es, tos pārējos uzvārdus lasot, nevienu nepazinu), lai būtu tādi nepretendenciozi, neinteresētos, kāpēc un cik kuram samaksāts, toties paliek līdzekļi dīvainu amatu apmaksai – vizuālās identitātes izstrāde un tml.

Jebkuru mākslas pasākumu apmaksai un organizēšanai būtu jābūt tikai un vienīgi kādas amatpersonas -  finansista vai ekonomista vadībā, kas stingri seko, kur līdzekļi aiziet. Dot naudu, kas domāta pasākuma organizēšanai, māksliniekam, mūziķim, rakstniekam ir tas pats, kas izmest to miskastē.

P.S. Veidemane varēja jau nu paklusēt par to slimumu. Singajevsku vai Skursteni par slimām vēl neviens nav saucis. Redz, ir tādi cilveki ar tādām balsīm. Ak jā, tajos laikos jau tikai bērniem viņas drīkstēja runāt un dziedāt. No otras puses, kā ar tādām slimām balsīm pie bērniem drīkstēja laist?
Un A. Brīzes dīvainā ķērkšana jau arī tiktu nosaukta par slimu pirms kādiem100 gadiem.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #111 : 2018. gada 04. decembris, 14:58:07 »

Taisnību sakot, LV gadījumā, kad tiek pieminētas kādas tehnoloģijas (to klātbūtne) valsts un pašvaldības iepirkumos, man kā drusku informētam par to, kas tur mēdz notikt, pirmā doma ir nevis par "darbināja"vai "nedarbināja", bet gan par to, vai zem skaistā nosaukuma īstenībā bija naudas nozagšanas shēma noslēpta vai nebija. Akrāt' tāpat, kā nanoūdeņu gadījumā. :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #112 : 2018. gada 04. decembris, 14:59:08 »
No vakardienas raidījuma sapratu mazliet citu niansi - ka pats J.Š.darbojas Latvijas 100 gades svētku radošajā padomē, tātad pats bez jebkādiem konkursiem piedalījies sev labvēlīgu lēmumu pieņemšanā, lai tiktu pie šī koncerta rīkošanas. Tālāk attiecīgi tāmes, naudas...vai aŗī otrādāk hihi... Un tad jau var aŗī par mīlestību parunāt ;)

Bet jā, zivs/sistēma pūst no galvas, Latvija turklāt ir tik riebīgi maza tajā ziņā, ka visiem priekšnieciņiem jāsadzīvo, jāziepējas un jāsmaida.

Par Singajevsku un Skursteni. Viņas darbojās savā īstajā lauciņā, un attiecīgi tur aŗī tika izcili novērtētas.
Turklāt Veidemane par slimumu neapgalvo, bet atsaucās uz Brauna tekstiem

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #113 : 2018. gada 04. decembris, 15:00:35 »
A ko? PSRS laika praksi, kad tika apstipriņāta programma un pirms palaišanas tautās un ekrānos koncerts noklausīts, vairs nepiekopj?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #114 : 2018. gada 04. decembris, 15:03:28 »
Šim esot bijuši 19 mēģinājumi, un neviena ģenerālmēģinājuma :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #115 : 2018. gada 04. decembris, 15:28:58 »
Tak loģiski - 19it dziedoņi, katrs reizi izmēģina :D ģenerālajam nauda neatlika. :D
Valsts iedalitais finansējums tak jāapgūst un jāizlieto pa nullēm, skaidra lieta.
Tad nu fiksi, fiksi, kurš pie šprices...
Tik Jubalts pa free muzicējis, pa draugam ;)

Njā, Evija Šipsi nolika zem sitiena - dari vēl kādam labu :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #116 : 2018. gada 04. decembris, 15:30:58 »
Pa manam Veidemane uzrakstījusi ļoti labi. Un Evija Vēbere tur pieminēta tikai starp citu.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #117 : 2018. gada 04. decembris, 16:11:23 »
Taisnību sakot, LV gadījumā, kad tiek pieminētas kādas tehnoloģijas (to klātbūtne) valsts un pašvaldības iepirkumos, man kā drusku informētam par to, kas tur mēdz notikt, pirmā doma ir nevis par "darbināja"vai "nedarbināja", bet gan par to, vai zem skaistā nosaukuma īstenībā bija naudas nozagšanas shēma noslēpta vai nebija. Akrāt' tāpat, kā nanoūdeņu gadījumā. :)
Man jau ar tādas aizdomas rodas. Piemēram, zem tā "vizuālās identitātes izstrādes" gan jau slēpjas pavisam kas cits.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #118 : 2018. gada 04. decembris, 16:26:26 »
No vakardienas raidījuma sapratu mazliet citu niansi - ka pats J.Š.darbojas Latvijas 100 gades svētku radošajā padomē, tātad pats bez jebkādiem konkursiem piedalījies sev labvēlīgu lēmumu pieņemšanā, lai tiktu pie šī koncerta rīkošanas. Tālāk attiecīgi tāmes, naudas...vai aŗī otrādāk hihi... Un tad jau var aŗī par mīlestību parunāt

Ja tas ir tā, tad vispār vāks. Bet gan jau nekas nebūs, kā jau LV tas pieņemts - viss pieklusīs, norims, it kā nekas nebūtu bijis.
Un jā, Evija iegāza J.Š., nebūtu sākusies ņemšanās ap viņu, varbūt nebūtu nonākuši līdz jautājumam - a kur nauda?

PS. Ak, Skurstenei un Singajevskai bija "atļauts" darboties attiecīgā lauciņā, bet varbūt ar tādām "nebalsīm" pie bērniem nevajadzēja laist? Tagad visi pie viņām pieraduši, bet gan jau ne visiem tolaik patika. Ir kādas norādes, kuros lauciņos drīkst, kuros nedrīkst? Citi laiki, robežas paplašinās un pat tiek nojauktas. Es pat varu iedomāties, kā viņas abas darbojas jebkādos citos alternatīvos lauciņos, ja tajos laikos tas būtu bijis iespējams.

Atslēdzies reno

« Atbilde #119 : 2018. gada 04. decembris, 18:13:15 »
Tagad interesanti, ko branžas brāļi un māsas teiks par šo pasākumu

Un protams -KM un 100gades birojs. Droši vien sākusies liela interese arī par pārējām tāmītēm