Autors Tēma: Tautiska mode  (Lasīts 3361 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Anete Goba

• Viesi
Tautiska mode
« : 2014. gada 18. novembris, 13:23:29 »
Sen jau domaaju, kaapeec latvieshu modes maakslinieki neizmanto tautas teerpu un rakstu bagaatiibas savos darbos. Nu te kaads tam ir pieveersies, bet risinaajums man lielaakoties nepatiik.
http://www.tvnet.lv/sievietem/stils/535602-pucejies_latvijai_par_godu/gallery/20114#20114?pic=9&_suid=141630950948306402236165129078

Atslēdzies Spārka

Re: Tautiska mode
« Atbilde #1 : 2014. gada 18. novembris, 13:36:52 »
par to jau Benjāmiņkundzes laikos domāja :)

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2014. gada 18. novembris, 13:47:37 »
Taurinji un rinjkjshalles man ljoti patiik. Shalleem cena gan napatiik...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #3 : 2014. gada 18. novembris, 13:48:05 »
Re, domaat domaa, bet liidz realizaacijai nesanaak. Laikam pa sarezhgjiitu. Labaak kaut kaadas lupatas un kankarus, leeti un aatri, bez liekas piepuules.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #4 : 2014. gada 18. novembris, 16:19:24 »
man gan patīk...es pat pieļauju ka tadaa unitautiskā(tas domats ne konkreeti kada novada, vai arii preciizi rekonstruetaa utt) terpaa varetu mieriigi ikdienas gaitās defilēt...
un mani priecē, ka tagad beidzot LV karoga krāsas un Latvju raksti sāk parkāpt tabu robežas.
Paskat uz lepnajam naacijam ,kuras nebaidaas savās karoga krāsas nokrāsot visu(burtiski) un savu simboliku lieto priekšā ,pakaļā...
mums ir tik daudz skaistu motīvu ko izmantot  un mani priecee, ka palenām vinji nak lauka no skapjiem...
pagaidam gan lēnām un taustoties,kkadi piekariņī, rokassprādziites, lietussargus maniiju, ā kreklinjus ar pilseetu ģērboņiem maniiju...
gan jau buus vēl  :yes:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2014. gada 18. novembris, 16:22:21 »
Tak sen jau būtu sadrukāts viskaut kas karoga krāsās, ja vien te valdības pārstāvji nepukstētu par zaimošanu utml. Kaut kā mums baigā pietāte pret visu šo pasākumu. Svētsvinīgi vai?

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #6 : 2014. gada 18. novembris, 16:44:15 »
Karoga kraasas ir viens, bet tautiskie raksti un motiivi kas cits. Es iedomaajos, ka modernaas kleitaas vai tunikaas to visu vareetu iepiit. I brunchus tautiskaas kraasaas shuudinaat.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #7 : 2014. gada 18. novembris, 18:06:04 »
Piff- man jau liekas, ka ne pietāte un svētsviniigums...
bet aizliegšana ar domu, ka vieglak kontrolēt un parraudziit, ja nu kadreiz kko kads netaa.. tad labak drošibas dēļ noteikt konkreetus reglamentus,kur lietot,kad lietot un pareejais viss ni un ni...un tauta arī ieveero un baile ko pārkāpt...
pirmos gadus es bieži briinijos par UK/ USA karogu diivainajiem pielitojumiem...nu vairs nebriinos...
Habibi... mums laikam kkada trakoti nesaderiiga frekvenču programma... :rofl: es patiesi taa negribu un special necenšos, bet man gandriiz pret jebkuru tavu pausto domu ir pretreakcija- nu nav tā(tas manuprāt)
tagad ar gribu teikt. kapēc , kkas cits ??? runāju par latvisko,par latviešu identitates ziimeem... tas var buut gan tas, gan tas ,gan tas...
.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2014. gada 18. novembris, 20:06:21 »
Kopumā man patīk, izraisa smaidu, (atslēgu kaklarota)
Visam ir jāpārveidojas, neviens etnogrāfiskais tērps arī nav stāvējis gadsimtiem kā iekonservēts, man liekas, ka tieši otrādi -zeltenes kā trakas lauzās pēc jaunajām drēbju krāsām un pērlītēm izšuvumiem.

Par nacionālā nepielietošana -man liekas, ka dažreiz tās zīmes mums ir tik stipras, ka grūti ieintegrēt ikdienišķā apģērbā.
Man patīk, ka dzintaru tagad rotās taisa moderni -sk. Baltu rotas un līdzīgie
Jaunieši jau labu laiku nēsā rakstainus dūraiņus ziemā.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2014. gada 18. novembris, 20:19:57 »
No tērpiem šis tas varētu būt pat tīri lietojams, bet šis tas tomēr pēc karikatūras izskatās.
Bet tie līķu baltie riņķi ap acīm atsit jebkādu vēlēšanos skatīties. Mēēēkslinieki... &^%$*.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #10 : 2014. gada 18. novembris, 22:33:28 »
Man patika gandrīz viss. Interesanti tehniskie risinājumi, detaļas. Ja būtu nopērkami, kaut kādus elementus noteikti varētu valkāt. Uz Jāņiem tak mums ir visādi stilizēti tautiskie varianti! Un diez vai ražošanā tas ir lēti un vienkārši. Lēti un vienkārši kā reizi ir tas, ko mēs ikdienā pērkam lielajos veikalu tīklos.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #11 : 2014. gada 18. novembris, 22:41:08 »
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #12 : 2014. gada 18. novembris, 23:25:11 »
Jā, arī forši! Uz noteikti praktiskāk. Bet man patika tas krāšņums, tie plandošie brunči :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #13 : 2014. gada 19. novembris, 00:00:55 »
Par principu - priecājos un atbalstu! Realizācija -  studentiem labāk. Pirmajā variantā tērpi ir pārāk tuvu tautastērpam,lai būtu uztverami kā stilizācijas. Krāšņāk, vērienīgāk kā studentiem, bet manuprāt garām. Izskatās pēc parodēta tautastērpa.  Jāpaskatās vēlreiz, varbūt ir tomēr kāds labs ? Bet grims ko mums grib pateikt - helovīns vai?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #14 : 2014. gada 19. novembris, 00:14:17 »
variants ar atslēdziņām man likās  asprātīgs ;o) Bet  visumā... Neaaa, vismaz šī modes skate nēee....
Principā es esmu Par mantojuma  izmantošanu. Tā varētu būt tā odziņa, ar kuru mēs būtu  atpazīstami...
Bet, ietu citu ceļu, iespējams, ir kaut kādi tehnoloģiska  rakstura mezgli, kurus var izmantot modelejot.
Krāsu salikums, raksta izmantošanāna
Norvēģijā bijāt? Noteikti suvenūru veikalos pamanījār tos  gaiši pelēkos  ziemas džemperus, cepures ... un c. Ar sīkiem  tautas rakstiem. Bargu naudu maksā. Bet varētu dažādot piedāvāto modeļu  klāstu...  Kāpēc mēs to nevaram. Bija taču kādreiz  Daiļrade. Es pati skolā mācoties  tur piestrādāju ar rakstainiem cimdiem - 1 pāris pa vakaru  pie  TV. Musturus bija jāsakombinē, dzijas jākrāso ... kas tagad kādam liedz?