Autors Tēma: Dāvanas?  (Lasīts 8464 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Juventus

Re: Dāvanas?
« Atbilde #30 : 2018. gada 20. decembris, 14:10:43 »
Radu lokā jau var sarunāt, ka katrs sev nopirks dāvanu pats (par naudu, ko būtu tērējis citiem). Tad patiešām būs tas, ko katrs grib saņemt. ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #31 : 2018. gada 20. decembris, 14:39:25 »
Ja dāvanas pirks pats, tad jau nebūs pārsteigums un tad tas vienkārši pirkums, ne dāvana...

Mēs jau kuro gadu neiespringstam uz dāvanām. Tās vienīgi mazajiem un senioriem.
Ja ejam ciemos, tad  kāds labs alko un neikdienišķās ēdamlietas.
Nekādi kurbāžņi.

Atslēdzies Juventus

« Atbilde #32 : 2018. gada 20. decembris, 15:58:00 »
Kā sapratu, mūsdienās galvenā problēma ar to pārsteigumu ir tāda, ka pārsteigums nereti mēdz sagādāt vilšanos. 

Atslēdzies tuk

« Atbilde #33 : 2018. gada 20. decembris, 16:21:18 »
Bērnam varbūt..., bet tak ne pieaugušam cilvēkam, kurš pats var apmierināt savas vēlmes.
Dāvana jau vienkārši simbolisks žests, ka kāds par tevi piedomājis  un vēlējies iepriecināt.
Nepiešķiru dāvanai kā mantai tādu nozīmīgumu, lai justu kādu vilšanos.
Man gan kurbāžņi nav bijuši, pārsvarā dāvanas no tuviem cilvēkiem kuri mani pazīst kā raibu suni :D
Ā, vienreiz, kāds klients uzdāvināja  paciņu, kur bija končas un “Jaunā derība“. Tas bija amizanti.
Končas kafijpauzēs apēdām, grāmata stāv darba grāmatplauktā. :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #34 : 2018. gada 21. decembris, 07:33:58 »
Bet vispār mani aizķēra tā doma par dāvanu sev! Būs jāmēģina nākamgad ieviest :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2018. gada 21. decembris, 08:18:34 »
Kāpēc jāgaida vesels gads? Sev taču var ik pa brīdim ko uzdāvināt! ;) :)

Atslēdzies Juventus

« Atbilde #36 : 2018. gada 21. decembris, 08:36:49 »
Nepiešķiru dāvanai kā mantai tādu nozīmīgumu, lai justu kādu vilšanos.
To vilšanos es biju domājis ne tik daudz materiālajā ziņā. Vienkārši cilvēks, saņemot dāvanu, dažkārt redz, ka dāvinātājs viņu ni-figa nepazīst! Un tas var radīt škrobes sajūtu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #37 : 2018. gada 21. decembris, 08:46:29 »
Njā, iespējams, tad tas ir tradžiks...,
bet vienalga, dāvinātājs jau domājis to labāko... nu, nesanāca...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2018. gada 21. decembris, 10:13:53 »
Radu lokā jau var sarunāt, ka katrs sev nopirks dāvanu pats (par naudu, ko būtu tērējis citiem). Tad patiešām būs tas, ko katrs grib saņemt. ;)

Bet vispār interesanti... Kā tas būtu praktiski? Es nopērku sev dāvanu X, iesaiņoju,
dodos pie draudzenes/kāda rada, atdodu un saku, kad nāks ciemos uz
dzimšanas/vārda dienu, lai neaizmirst paņemt līdzi un man uzdāvināt?
Varbūt tad tā vilšanās sanāks dāvinātājam ieraugot ko man uzdāvinājis? ;) :) 

Varbūt visi vienkārši apmainās ar naudas banknotēm,
vēlams vienādas summas un mieriņš... nekādu pārsteigumu, nekādas vilšanās,
laime pilnīga . ;)
« Pēdējās izmaiņas: 2018. gada 21. decembris, 10:19:14 no tuk »

Atslēdzies Juventus

« Atbilde #39 : 2018. gada 21. decembris, 10:19:13 »
Nē, praktiski tas varētu būt tā, ka katrs nopērk sev dāvanu, netērē naudu iesaiņošanai un nedod savu dāvanu nevienam citam. Tādējādi vienkārši katram ir kāda sirdij tīkama lieta (un cilvēks jūtas iepriecināts).
Bet pie draudzenes, ejot ciemos, var paķer līdzi pāris kūciņas un pudeli vīna. ;)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #40 : 2018. gada 21. decembris, 10:20:53 »
Bet pie draudzenes, ejot ciemos, var paķer līdzi pāris kūciņas un pudeli vīna. ;)
Prezervatīvus neaizmirsti!  :talking:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2018. gada 21. decembris, 10:21:10 »
Nē, praktiski tas varētu būt tā, ka katrs nopērk sev dāvanu, netērē naudu iesaiņošanai un nedod savu dāvanu nevienam citam. Tādējādi vienkārši katram ir kāda sirdij tīkama lieta (un cilvēks jūtas iepriecināts).
Tas tad saucas - neviens nevienam neko nedāvina. :)
Vispār rodas asociācijas ar pašapmierināšanos ;)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #42 : 2018. gada 21. decembris, 11:09:14 »
Jā, jā, gandrīz kā Bīns sev jubilejā atklātnītes sūtīja...

Man patīk gan dāvināt, gan, protams, saņemt dāvanas, taču izdomāt ko, pat tuvākajiem cilvēkiem, ir liela problēma (skat. kādas pērnā gada diskusijas, iespējams, ap šo pašu laiku ;) ), jo viss jau ir, vai paši labāk zina, kas vajadzīgs. Nu kāda jēga rūdītam datoriķim dāvināt datorlietas? Un, jā, tās ir viņa pamatintereses. Un vēl šis tas no grāmatām un mūzikas, bet to visu arī var dabūt internetā. Vienīgais, varbūt ko ēdamu - pikantu našķi, ko tādu, ko pats nav mēģinājis.

Doma laukuma ZS tirdziņš vispār tukšs šķita puse būdiņu ēšanai un dzeršanai. Dominā lielāka izvēle, bet pamatā jau viens un tas pats. Biju arī Dizaina tirgū, bet arī nekā tāda, kas acīs iekristu, vai, ja iekrīt acīs, tad nepavelkamas lietas. Nesaku, ka cena nesamērīga kā tāda, bet manam makam nesamērīga gan.

[attachment deleted by admin]
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #43 : 2018. gada 21. decembris, 13:37:57 »
Vienīgais, varbūt ko ēdamu - pikantu našķi, ko tādu, ko pats nav mēģinājis.

pasarg dies, ja nepareizo kūku uzdāvināsi :D

Atslēdzies vellata

« Atbilde #44 : 2018. gada 21. decembris, 14:32:53 »
Nu kāda jēga rūdītam datoriķim dāvināt datorlietas? Un, jā, tās ir viņa pamatintereses. Un vēl šis tas no grāmatām un mūzikas, bet to visu arī var dabūt internetā. Vienīgais, varbūt ko ēdamu - pikantu našķi, ko tādu, ko pats nav mēģinājis.
Rūdītam datoriķim nereti noder liela krūze kafijai, garšīgas kafijas paka, villenes un tamlīdzīgi ar datora lietošanas ērtumu saistīti aksesuāri. Datorlietas (ja saņemas pajautāt, kas ir vēlmju sarastā) tādam pirkt varētu sanākt pārāk amorāli dārgi :D