Autors Tēma: Trešais dzimums  (Lasīts 12637 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Trešais dzimums
« Atbilde #90 : 2019. gada 02. janvāris, 21:24:45 »
Transseksuāļi tak taisa operācijas... Ja ko nejaucu, vai Taizemē
jau nebija trešais dzimums spešel transpersonām?
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 02. janvāris, 21:31:49 no tuk »

Regana

• Viesi
« Atbilde #91 : 2019. gada 02. janvāris, 21:40:43 »
Katram plikpaurim sākumā ir bijuši mati. Kam nekad nav bijuši (neatceros, kā to slimību sauca, kad ne matu, ne skropstu, ne uzacu) - tā ir diagnoze.
Diagnozes ir bijušas vienmēr. Tikai tagad tās pārvarītēm grib izbīdīt par normu.

Un tad? Nedrīkst nosaukt, ka tādi ir? Obligāti ar piebildi? Norma ir ar matiem, bet plikpauris - tā ir diagnoze.

Nu bet Tu taču pēc jušanas neesi vīrietis? Vai varbūt esi? Kas Tev daļas, ka kāds "pēc jušanas" un tātad jau arī parasti vizuāli ir vīrietis. Tu gribi, lai katrs Tev vēl krāniņu uzrāda, ka tiešām ir vīrietis arī pēc krāna, ne tikai "čisto pēc jušanas".

Tava laime, ka Tava jušana un ārējās ģenitālijas saskan. Ir, kam nesaskan vai daļēji saskan.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #92 : 2019. gada 02. janvāris, 21:40:53 »
Pasaulē ir daudz neredzīgu un nedzirdīgu cilvēku. Daži jau no dzimšanas. Tā ir patoloģija. Taču šiem cilvēkiem palīdz kā vien var un neviens neraksta pasē ''neredzīgs''. Daudzi no viņiem ir patiesi talantīgi sfērās, kur nevajag redzes vai dzirdes pielietojumu, ir izglītoti un brīnišķīgi sarunu biedri, viņiem ir harmoniskas ģimenes. Tomēr viņiem piešķir invaliditāti (darbaspēju trūkums vai ierobežojums).
Tāpat tas ir ar trešo dzimti, ja nu vienīgi ne vienmēr te būs darbaspēju trūkums. Neauglīgi? Var būt. Bet arī bez šādas trešās dzimtes ne visiem pāriem izdodās tikt pie mazuļa. Un ko - likt pasē identifikāciju ''neauglīgs''?
Par nevajadzīgām operācijām zīdaiņiem. Kāpēc tad visnotaļ tiek veicinātas operācijas dzirdes un redzes uzlabošanai? Varbūt ir vērts pagaidīt, kamēr cilvēks pats spēj izlemt, vai grib dzirdēt un redzēt? Nav tā lieta tik viennozīmīga.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #93 : 2019. gada 02. janvāris, 21:45:58 »
Transseksuāļi tak taisa operācijas... Ja ko nejaucu, vai Taizemē
jau nebija trešais dzimums spešel transpersonām?
Ladyboys... Viņiem tas ir bizness - viņu šovi, prostitūcija...

Regana

• Viesi
« Atbilde #94 : 2019. gada 02. janvāris, 21:46:09 »
Nē, nu es brīnos. Tak ārējās ģenitālijas vien acīmredzot nenosaka to, kā tas cilvēks attīstīsies un kas viņš būs. Tad jau tev arī varēja tikko dzimušai piešūt krānu un tagad būtu nevis Camma, bet Cammis.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #95 : 2019. gada 02. janvāris, 22:01:33 »
Mums vienkārši skauž, mums viens, viņiem divi. :D
Gan jau Freids būtu ko pateicis šajā sakarā... ;)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #96 : 2019. gada 02. janvāris, 22:05:54 »
Nu bet Tu taču pēc jušanas neesi vīrietis? Vai varbūt esi? Kas Tev daļas, ka kāds "pēc jušanas" un tātad jau arī parasti vizuāli ir vīrietis. Tu gribi, lai katrs Tev vēl krāniņu uzrāda, ka tiešām ir vīrietis arī pēc krāna, ne tikai "čisto pēc jušanas".

Tava laime, ka Tava jušana un ārējās ģenitālijas saskan. Ir, kam nesaskan vai daļēji saskan.
Jā, patiesībā gribu gan justies puslīdz droša, ka tas, kas izskatās pēc vīrieša vai skaitās tāds pēc pases, arī IR vīrietis, un priekš tam nevajadzētu pārliecināties par krāniņa esamību. Jā, negribu šeit Taizemes variantu - kad nezini, kur īsta meitene, kur transvestīts.

Nē, es nejūtos kā vīrietis, un man nav krāniņa.
Kam jušana nesaskan ar ģenitālijām - opreģeļitesj, ko pie kā pielabosiet - ģenitālijas pie jušanas vai jušanu pie ģenitālijām, nevis prasiet sev ieviest likumisku nekatro dzimti.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #97 : 2019. gada 02. janvāris, 22:11:56 »
Pasaulē ir daudz neredzīgu un nedzirdīgu cilvēku. Daži jau no dzimšanas. Tā ir patoloģija. Taču šiem cilvēkiem palīdz kā vien var un neviens neraksta pasē ''neredzīgs''. Daudzi no viņiem ir patiesi talantīgi sfērās, kur nevajag redzes vai dzirdes pielietojumu, ir izglītoti un brīnišķīgi sarunu biedri, viņiem ir harmoniskas ģimenes. Tomēr viņiem piešķir invaliditāti (darbaspēju trūkums vai ierobežojums).
Tāpat tas ir ar trešo dzimti, ja nu vienīgi ne vienmēr te būs darbaspēju trūkums. Neauglīgi? Var būt. Bet arī bez šādas trešās dzimtes ne visiem pāriem izdodās tikt pie mazuļa. Un ko - likt pasē identifikāciju ''neauglīgs''?
Par nevajadzīgām operācijām zīdaiņiem. Kāpēc tad visnotaļ tiek veicinātas operācijas dzirdes un redzes uzlabošanai? Varbūt ir vērts pagaidīt, kamēr cilvēks pats spēj izlemt, vai grib dzirdēt un redzēt? Nav tā lieta tik viennozīmīga.

Iepriekšējā komentā es tikai tā pafantazēju, kā būtu, ja dzimumi būtu nesvarigi, bet pasē identificētu pēc kādām citām pazīmēm, kuras šobrīd tiek vieglāk "legalizētas", jo civilizētā sabiedŗībā skaitās nepieļaujami cilvēku diskriminēt par to, ko viņs nevar ietekmēt. Bet dzimumu tēma nez kādēļ ir kā karsts kartupelis un kaut kādā ziņā tabu. Bet tā ir viens no cilvēka identitātes stūrakmeņiem, un dabas nepilnību šajā jomā īsti nevar kompensēt kāds veselāks loceklis vai maņa.
Es nezinu, kā ir pareizāk, es tikai mēģinu iedomāties...
Ja cilvēkbērns izaug pie dzīvniekiem, kā Mauglī, kas viņš ir? Cilvēks? Dzīvnieks?

Regana

• Viesi
« Atbilde #98 : 2019. gada 02. janvāris, 22:15:21 »
Kvadra, tu tak netaisies ar tām Taizemes meitenēm pārgulēt, ne? Tad kas Tev par satraukumu īsta meitene vai nē, ar krānu vai bez? Tur cita mērķauditorija.
Tāpat par svešiem vīriešiem. Man pilnīgi vienalga, vai viņi ir ar krānu vai bez.. vai varbūt ar diviem.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #99 : 2019. gada 02. janvāris, 22:17:48 »
Nespēju iztēloties, kā ieraksts cilvēka pasē spētu ar mani mijiedarboties. Jūs tā vienmēr pasi katram deju partnerim esat paprasījuši?
Man drīzāk varētu nepatikt iztēlojama nākotnes aina, kad cilvēku identificē tikai pēc cipara un viss...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #100 : 2019. gada 02. janvāris, 22:28:56 »
Es arī īsti nesaprotu, ja ir gan vieni, gan otri orgāni, tad iespējams arī variants,
ka vienlaikus var būt gan tēvs gan māte??? Vai tomēr tas nav iespējams un
kāda dzimuma funkcijas tomēr dominē?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #101 : 2019. gada 02. janvāris, 22:38:14 »
Tāpat par svešiem vīriešiem. Man pilnīgi vienalga, vai viņi ir ar krānu vai bez.. vai varbūt ar diviem.

Nu pag, man gan nebūtu vienalga, ka pēkšņi mans iecerētais, kurš ģērbjas un jūtas kā vīrietis izrādītos dāma ar krūtīm un vagīnu...

Regana

• Viesi
« Atbilde #102 : 2019. gada 02. janvāris, 22:45:57 »

Nu pag, man gan nebūtu vienalga, ka pēkšņi mans iecerētais, kurš ģērbjas un jūtas kā vīrietis izrādītos dāma ar krūtīm un vagīnu...

Galvenais, ka cilēks labs.

Ja jau iecerētais, tad jau visu "slimības vēsturi" zinātu, nu tad pieņem vai pamet.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #103 : 2019. gada 02. janvāris, 23:01:27 »
Galvenais, ka cilēks labs.

Mja. Khmmm... mja. :D :D :D

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #104 : 2019. gada 02. janvāris, 23:05:05 »
Kvadra nu ja tu ar to cilvēku taisies darīt seksu, tad gan jau jūs noskaidrosiet anatomiskās detaļas, bet ja netaisies - tad kāda tev starpība?