Autors Tēma: Trešais dzimums  (Lasīts 12553 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Trešais dzimums
« Atbilde #195 : 2019. gada 03. janvāris, 14:55:59 »
Bezcerīgā tēma.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #196 : 2019. gada 03. janvāris, 14:57:05 »
Žēl. Un man tā gribējās sagaidīt atbildi uz konkrētu jautājumu - Čto djelatj? :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #197 : 2019. gada 03. janvāris, 15:01:29 »
Žēl. Un man tā gribējās sagaidīt atbildi uz konkrētu jautājumu - Čto djelatj? :D

UNIVERSĀLA ATBILDE - ar sadomātām problēmām - neko, kad sāpēs pa īstam, gan padoms pats atradīsies :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #198 : 2019. gada 03. janvāris, 15:06:31 »
Labi, pamēģināsim atgriezties pie tēmas.
Ok, paejam atpakaļ no filozofijas uz dzemdību namu. Bērnam abu dzimumu pazīmes, viņš ir gan sieviete, gan vīrietis. Ko rakstīt pasē (jo aizvien esam tajā pašā punktā - pasē raksta dzimumu, ne matu krāsu!)?

Atkal žmiegt vecākus, lai viņi izšķiras, ko grib - puiku vai meiteni? Operācijas, operācijas, hormoni, hormoni...? Cerēt, ka būs trāpīts ar jauno fizisko dzimumu un psiholoģisko?

Bērni dzimst ar visvisādām veselības problēmām, un, kā nu medicīna spēj, tā cenšas tos ārstēt. Dzimšanas apliecībā taču neraksta "akls", "kurls", "ar sešiem pirkstiem" utml. Un tās dzimuma identitātes problēmas taču laikam risināt jo ātrāk, jo labāk, ne?  Vienīgi, nevis "ko vecāki labāk grib", bet medicīniski nosakot, kas bērns visdrīzāk ir. Galīgi neesmu mediķis, tāpēc nezinu, bet jābūt taču vēl kādiem kritērijiem bez ārējām ģenitālijām? Piemēram, ja reiz pēc grūtnieces asinsanalīzes varot noteikt gaidāmā bērna dzimumu,  tad to taču vajadzētu varēt arī pēc paša bērna asinīm, ne?  Un jā, vajadzības gadījumā operēt. Domāju, tas būtu  labāk, kā palaist cilvēku pasaulē kroplu, turklāt vēl apstiprinot šo kroplību ar attiecīgu ierakstu pasē. Kāda ir varbūtība, ka cilvēks par savu "īpašo" statusu būs laimīgs, nepiederīgs ne puikām, ne meitenēm, nekad negribēs veidot attiecības un ģimeni?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #199 : 2019. gada 03. janvāris, 15:06:58 »

UNIVERSĀLA ATBILDE - ar sadomātām problēmām - neko, kad sāpēs pa īstam, gan padoms pats atradīsies :)

Lūdzu konkrētāk - kādā veidā sadomātas, cik tālu sadomātas?
Re, Vācijā rasts risinājums, cilvēkiem nepatīk, bet ko darīt (citādāk), arī nesaka

Atslēdzies Minne

« Atbilde #200 : 2019. gada 03. janvāris, 15:10:19 »
kvadra, bet es augstāk jau rakstīju, ka ne tikai ģenitāliju dīvainības rada šo problēmu. Tas ir aŗī gēnu un hormonu līmenī. Iespējams, var pasē ielikt aili "Dabas patoloģija", jo kkādā ziņā jau tas 3.dzimums tāds aŗī ir, bet nu....hmm

Protams, problēmu nebūtu, ja pasē vispār šādas ailes nebūtu. Bet ir

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #201 : 2019. gada 03. janvāris, 15:15:55 »
Jebkurā gadījumā uzskatu, ka dzimuma identitāte jānosaka/ jākoriģē  katrā gadījumā pēc medicīnas iespējām un nekādas nekatrās dzimtes un dabas patoloģijas pasē nav legalizējamas. Dzimumi ir divi, un punkts.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #202 : 2019. gada 03. janvāris, 15:24:06 »
Jebkurā gadījumā uzskatu, ka dzimuma identitāte jānosaka/ jākoriģē  katrā gadījumā pēc medicīnas iespējām un nekādas nekatrās dzimtes un dabas patoloģijas pasē nav legalizējamas. Dzimumi ir divi, un punkts.

Ar dogmu pret Dievu neiestāsies

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #203 : 2019. gada 03. janvāris, 15:26:27 »

Ar dogmu pret Dievu neiestāsies
Tieši divi dzimumi ir Dieva plāns. Un ar kroplību legalizāciju to neizmainīt.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #204 : 2019. gada 03. janvāris, 15:29:29 »
pirmkārt mēs nezinam vai tāds Dievs ir , līdz ar to viņa plānus mēs arī nezinām ;)

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #205 : 2019. gada 03. janvāris, 15:32:46 »
ā kvadra sāk argumentēt ar pasaku tēliem. Tā jau man likās :)

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #206 : 2019. gada 03. janvāris, 15:33:54 »
daddy, paskaties apkārt. Daddy sēž siltumā pie datora un sarunājas. Ja tas nav noturēts dzīves līmenis tad kas ir?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #207 : 2019. gada 03. janvāris, 15:34:10 »
Es reālajā dzīvē ar šādiem cilvēkiem neesmu saskārusies, tādēļ nezinu kā,
izņemot orgānus, tas izpaužas. Pārāk daudz man nezināmā... 
Ja cilvēks izvēlas sevi pozicionēt kādā no dzimumiem, problēmām nevajadzētu būt,
tad to medicīniski varētu risināt.
Ja vienu rītu pamostas kā S, otru kā V...  Nezinu... Nezinu kā tas ir.

Man jau šķiet, ka zinātnei, ģenētiķiem vajadzētu pie tā “strādāt“, lai problēmu
jau a‘priori  risinātu.
Nu, kā DS gadījumā vai hemofīlijas... nu kkā tā...

Var jau būt, ka tas trešais dzimums pasē būs viņu laimes formula,
bet man aizdomas, ka neko diži jau tas nerisna...

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #208 : 2019. gada 03. janvāris, 15:37:34 »
tur droši vien ir kautkāda juridiskā fiška. piem pensionēšanās vecums, karaklausība , vēl viss kas atšķiras no tā kāds dzimums ierakstīts pasē.
sievietēm ir vairāk juridisko priekšrocību

Atslēdzies tuk

« Atbilde #209 : 2019. gada 03. janvāris, 15:47:42 »
Tieši divi dzimumi ir Dieva plāns. Un ar kroplību legalizāciju to neizmainīt.

Es vakar meklēju Baznīcas viedokli šajā jautājumā, bet kkā neko neatradu...
Vācija tomēr diezgan reliģioza.