Autors Tēma: Atlaides  (Lasīts 7780 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Atlaides
« : 2019. gada 20. janvāris, 06:55:56 »
Vakar iepirkos. Pavisam 4 veikalos. Divos no tiem atlaides bija īstas (abakhan un peek), bet divos...

Nu pasakiet man, ja ar atlaidi tā intimissimi vešiņa maksā 14,95, es ko, šo nenopirkšu, ja apakšā cena būs 25,95, nevis 29,95, kāpēc jāpārlīmē vidādas muļķības? nebij slinkums mājās "painteresēties", kas zem uzlīmetās cenas...

Ar zābakiem vēl trakāk - uz zābaka uzlīmets 69,99, bet čekā 89,99. Tā kā šajā veikalā (Salamander) pirku vairākas lietas un maksāju ar karti, arī tikai mājas konstatēju... zvanu - ne nē, nevarot tā būt, tā esot kļūda, dators rādot ka cena 89... nu labi ka vismaz atvainojās, zābīši smalki un skaisti, atpakaļ nevedīšu...

Internetā bildes arī nelikšu un negānīšos, bet... "osadok ta ostalsja"...

Kā jūs rīkotos, konstatējot pārlīmetas cenas, vai kā zābaku gadījumā - atškirību cenā uz preces un čekā?

Atslēdzies Luīze

Re: Atlaides
« Atbilde #1 : 2019. gada 20. janvāris, 09:16:01 »
Es arī reizēm nesaprotu veikalu cenu politiku...
Pāris nedēļas pirms 18.novembra pirku "Samta kūkas" maisījumu, ceņa bija 0,99 eur. Kūka sanāca ēdama, domāju, ka nopirkšu vēl tajā pašā veikalā. HA! Plaukts bija tukšs, bet cena bija ar atlaidi 1,99 (no 2,69). Tagad to kūkas maisījumu var nopirkt pa 2,89 bez atlaides. :D

Gan jau tie zābaki arī līdzīgā veidā pārcenoti atkarībā no sezonas un pieprasījuma. Ne vienmēr tas nozīmē nolaist cenu.

Atslēdzies Elzzy

« Atbilde #2 : 2019. gada 20. janvāris, 09:40:15 »
Vispār jau - pircējam ir tiesības nopirkt preci par cenu,kura uz cenu zīmes,neatkarīgi no sistēmas.. a mazums sistēmā nav nomainīta.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2019. gada 20. janvāris, 09:49:54 »
ja es būtu veikalā pamanījusi, oi :) tad mēs padiskutētu gan.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2019. gada 20. janvāris, 09:50:01 »
es arī janvārī iepirku šo to par ļooti labām cenām, kas tiešām bija atlaides. Bet es parasti pieturos pie principa, ka cilvēks, kas nav nodzīvojies līdz pēdējam, un ir daudzmaz morāli noturīgs, var iepirkties daudz lētāk kā pārējie. Nesezonā nopērkot labas un kvalitatīvas lietas par izpārdošanas atlaidēm. Tas ir tipa "pagājušā gada modelis", bet nu vismaz vecim tas galīgi neko sliktu nenozīmē, jo īpaši, ja runa par apaviem vai +/- klasiskiem apģērba gabaliem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2019. gada 20. janvāris, 10:06:18 »
Es , sīkstule, visu ar atlaidēm pērku
Mego ir interesanta sistēma -papīra dvieļiem ir 3 cenas -parastā 1,69, tad atlaide 1,29 un tad pavisam atlaide apm. 1x mēnesī 0 99. Tagad mierīgi gaidu un iepērku lētos, lai arī ieguvums uz pie, zābaku fona smieklīgs

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2019. gada 20. janvāris, 11:15:55 »
Ar nenomainītu sistēmu var ļoti daudz ko attaisnot. Ir bijis gadījums, kad esmu apturējusi veikala darbību un konsekventi gaidījusi, kad prečzine saskaņos preces cenas plauktos ar tām, kuras kasē parādās. Nez kādēļ cenas vienmēr kasē ir augstākas.
Atlaides šajā Buratinozemē vispār ir anekdotiskas.
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2019. gada 20. janvāris, 11:39:41 »
Ar nenomainītu sistēmu var ļoti daudz ko attaisnot. Ir bijis gadījums, kad esmu apturējusi veikala darbību un konsekventi gaidījusi, kad prečzine saskaņos preces cenas plauktos ar tām, kuras kasē parādās. Nez kādēļ cenas vienmēr kasē ir augstākas.
Atlaides šajā Buratinozemē vispār ir anekdotiskas.

man ir gadījies otrādi, ka beigās izsistā cena ir vēl krietni zemāka par jau nocenoto ciparu uz birkas

Atslēdzies Kundalini

« Atbilde #8 : 2019. gada 20. janvāris, 11:42:29 »
Žēl ir tantuku, kuri grabina pēdejās kapeikas un tad pie kases izrādās ka pa dārgo.
Pārējo kas var atļauties ...mazāk patērētājkultu piekopt var ieteikt tikai.
Laba manta, kas labi maksā, parasti ir izdevīgāka, nekā lēts mēsls, kas saplīst pēc dažiem mēnešiem. Vēl tagad atceros, kā pirku puszābakus SOMIJAS APAVI pa dārgo, un tiem pēc pāris mēnešiem saplīsa kabluks, iekšā tukšums izrādījās, matj vashu hrenovije kapitalisti....
Tagad pērku tikai second hendos apavus  vai caur ss.com Apavi laikam bija TOP1 pēc iesniegumiem PTAC par slikto kvalitāti, mobilie telefoni otrajā vietā.
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 20. janvāris, 11:48:14 no Kundalini »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2019. gada 20. janvāris, 12:21:37 »
Vēl tagad atceros Somijas Apavos pirktos īsos skrienamos/brienamos zābakus, kas man nokalpoja savus 10 gadus un aizvien ir lieliski, bet atdevu mammai, jo viņai vajadzēja ērtumam.

Tā ka kvalitāte kkādā ziņa ir laimes spēle.

Par pārlīmētajām bļembām...es nekautrējos veikalā paķibināt nost un palūrēt, kas lācītim vēderā. Šeit, AT gan vairs ne, jo ar to fenomenu esmu saskārusies tikai Latvijā. Pirms dažām dienām fb arī cirkulēja posts, kur atmaskota "pārcenošana" , liekas, Zarā, starpība laikam bija 30€ pircējam piedāvāja lielisku atlaidi - 69€, bet zem bļembas - 39€

p.s.Bet intimissimi vešiņa vismaz smuka? ;)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #10 : 2019. gada 20. janvāris, 12:36:49 »
Oi, ja cenas pārlīmētas, tad nekautrējos tās noknibināt tiktāl, lai redzētu un par termiņiem tas pats.
Kaut kad jau esmu stāstījusi, ka Danijā nopirku kurpes pa 24Ls, bet pēc gada tieši tās pašas tika tirgotas pa 35, kas esot ar atlaidi no 40 ar kapeikām.Latvijā atlaidēm īsti neticu.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #11 : 2019. gada 20. janvāris, 13:21:24 »
Arī knibinu, lai atlaidi redzētu. Un reizēm nodarbojos ar mazohismu, pētot cenas atlaižu laikā, precēm, kuras pirktas vai nu par pilnu cenu (ja baaaaigi vajadzējis) vai kādas citas atlaižu kampaņas laikā - ik pa brīdim kādi atlaižu iemesli.

Vēl mani kaitina, piemēram, Cenu kluba (vai varbūt Depo?) cenu politika - cena pastāvīgajiem klientiem norādīta zirdziski lielāka nekā standartcena.  :fryingpan:

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2019. gada 20. janvāris, 14:00:43 »
Minne, man ir paradums ne tikai knibināt atlaižu cemas, bet arī pavērt FB postus, ne tikai virsrakstus lasīt :) Tās cenu bildes Tevis poeminētajā nebija no Latvijas veikaliem. Bet pieņemu, ka lidzīga cenu politika ir visos šāda tipa veikalu ķēžu veikalos.

Vešiņa skaidrs ka smuka, un šabrīza cena adekvāta :) es tur parasti iepērku uz atlaidēm, kad tieku klāt.

Atslēdzies Kundalini

« Atbilde #13 : 2019. gada 20. janvāris, 14:29:42 »
Cenu klubā jāatcerās, ka klienta kartes dod svētkos pa lēto, dzimenē vai vārdenē.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #14 : 2019. gada 20. janvāris, 14:51:55 »
Es, atšķirībā no Reno , neko nepērku uz atlaidēm, kā arī īsti nekam nezinu cenas, lai baigi salīdzinātu pirms un pēc. Ja nu vienīgi gadās, ka man to lietu tieši šajā brīdī vajag. Pērku to, ko tajā brīdī vajag, laikam nespēju domāt uz priekšu un neredzu tam jēgu. Uzskatu, ka jāpērk tajā brīdī, kad vajag un to, ko vajag.  Neizprotu atlaižu jēgu. Varbūt tāpēc, ka vispār neesmu ne veikalu, ne iepirkšanās aktīviste.