Autors Tēma: Ko ēdat brokastīs?  (Lasīts 31640 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

Atb: Ko ēdat brokastīs?
« Atbilde #300 : 2026. gada 01. februāris, 19:06:40 »
Mans ikrīts tiešām ir bez īpašas fantāzijas -ola -mīksti vārīta vai kultenis, biezpiens, vēlams ar redīsiem vai gurķi un kāda grauzdiņa šķēle. Liela krūze ar kafiju

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #301 : 2026. gada 01. februāris, 22:21:05 »
Darbadienu rītos visbiežāk - vārīta / cepta ola, olu kultenis vai biezpiens. Bieži klāt arī rudzu sēklu maize ar avokado vai aknu pastēti. Dažreiz siermaizīte vai vispār nekas.
Cik tur tā darba - kamēr dušiņā, ola jau izvārījusies.
Ja vairāk laika, tad kartupeļu pankūkas vai olu salāti. Vai arī kaut kas no neikdienišķā.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #302 : 2026. gada 02. februāris, 09:48:49 »
Tēmu "Ko ēdat brokastīs?" lasu kā fantstikas romānu. Jūs tiešām tos brokastu ēdienus gatavojat un ēdat ikdienā? Vai arī tie ir atsevišķi gadījumi?
Man ikdienā: vai nu 1 pastētes maizīte, vai desmaizīte, vai siermaizīte vai lašmaizīte un kafija. Ar piena putiņām un kanēli. Brīvdienās: vai nu omlete vai karstmaizīte vai tā pati pastētes maizīte.

es tiešām kabaci griežu šķēlītēs katru rītu (kad ir, protams)  :rofl:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #303 : 2026. gada 02. februāris, 09:56:14 »
Tēmu "Ko ēdat brokastīs?" lasu kā fantstikas romānu. Jūs tiešām tos brokastu ēdienus gatavojat un ēdat ikdienā? Vai arī tie ir atsevišķi gadījumi?
Man ikdienā: vai nu 1 pastētes maizīte, vai desmaizīte, vai siermaizīte vai lašmaizīte un kafija. Ar piena putiņām un kanēli. Brīvdienās: vai nu omlete vai karstmaizīte vai tā pati pastētes maizīte.

deminutīvu lietošana (-īte, īņš) nenozīmē, ka Tu apēd kaut ko "cik melns aiz naga"... drīzāk otrādi... iespējams, "maizīte" ir 2 kārtīgas rikas :) kafija gan, šķiet krūze parastā :D 
un omlete parastā, no 6 olām... :D 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #304 : 2026. gada 02. februāris, 10:01:00 »

deminutīvu lietošana (-īte, īņš) nenozīmē, ka Tu apēd kaut ko "cik melns aiz naga"... drīzāk otrādi... iespējams, "maizīte" ir 2 kārtīgas rikas :) kafija gan, šķiet krūze parastā :D 

Aizmirsi putiņas apdziedāt  :mrgr:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #305 : 2026. gada 02. februāris, 10:22:15 »
Tad nekādus "grauzdiņus". Grauzds un viss

Atslēdzies daddy

« Atbilde #306 : 2026. gada 02. februāris, 10:28:59 »
Tad nekādus "grauzdiņus". Grauzds un viss

:yes:  LOĢISKI...
 ...itālis mums skaidroja, ka lielo krūzi ar kapučīno pie viņiem sauc KAPUČO  :talking:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #307 : 2026. gada 02. februāris, 18:43:04 »

Nedaudz nokaunējos par deminutīvu lietošanu savā valodā. Pašai nepatīk. Bet - jā. Šoreiz tiešām domāta "maizīte". Tā arī saucās "Rudzu sausmaizīte". Omlete - parsti bija no 2 olām, bet kopš M.Sirmais pamācija, ka omletes gatavošanā olas pieklājas lietot sākot no 3, 5, 7 utt. Man ir kafijas "kokteilis": 1 daļa parstā deva (no automāta) + 1 daļa espresso. Un putas, putas, putas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #308 : 2026. gada 02. februāris, 20:07:25 »
Es arī saku - maizīte - un nemaz par to nekaunos

Atslēdzies daddy

« Atbilde #309 : 2026. gada 03. februāris, 09:32:11 »

tur nav par ko kaunēties  :m:   vnk, ja viss ir deminutīvā - maizīte, oliņa, desiņa, sviestiņš, tomātiņš, lasītis, nēģītis... tad kautkas nav "tīrs" :) 
lai gan tiešām var būt sausmaizīte, paipalu oliņa, ķirštomātiņš...   

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #310 : 2026. gada 03. februāris, 11:02:20 »
es aizdomājos par tēmu - cik daudz un bieži Tev iznāk dzimtajā valodā dienā runāt? 20% Vairāk/mazāk? Kam par to maizīti stāstīt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #311 : 2026. gada 03. februāris, 11:28:47 »
Nūū... var jau teikt arī domās, pats sev.  :?:  Ja vien nav vēl tā stadija, kad jau arī domā un sapņo citā valoda.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #312 : 2026. gada 03. februāris, 17:50:11 »
Ņergas. Es te jau savulaik stāstīju par kaimiņu, kam ''šon bija slikta ēstgriba no rīta, tikai 15 oliņas (mājas vistu!) sacepu''. Loģiski, ka oliņas bez šmatoka speķa nekādi necepās.
Visus sakost!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #313 : 2026. gada 05. februāris, 09:06:05 »
Biezpiens, gurķa ripas(neskaitīju)mīksti vārīta lauku ola, mazsālīts lasis (Rimi akcija), Ķelmēnu rupjmaizes šķēle

Atslēdzies daddy

« Atbilde #314 : 2026. gada 05. februāris, 09:14:11 »
kūpināta mēle uz ķelmēnu rupjmaizes. kafija