Autors Tēma: Iestrēgusi dzīve  (Lasīts 1439 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Njammmha

Iestrēgusi dzīve
« : 2019. gada 05. februāris, 13:31:06 »
Labdien! Par šo forumu uzzināju meklējot q google. Varbūt kāds varētu palīdzēt ar padomu? Būtu no sirds pateicīga.
Lieta tāda, ka pirms 3 gadiem aizbraucu es ar draugu prom no Rīgas. Tā bija visstulbākā un vislielākā kļūda manā dzīvē. Iepīties lauku reģionā kurā nav darba, dzīves, nav ko darīt, jo nav pat saimniecības.
Nonācām pie secinājuma, ka iešu likt tiesības. Aizgāju arī. Un jau 3 gadi pagājuši, joprojām nav tiesību. Vaina kur? Instruktoros un tajā ka uz braukśanu jābrauc 100 km. Loģiski ka izvadā drauga radinieki. Bet 100 km braukt uz braukšanu ir neprāts. Bet ko padarīt ja cita varianta nav?

Viena braukšana man izmaksāja 15 euro. Tagad tā maksā 40 euro, jo jābrauc ar 2016 gada mašīnu kas līdzīga eksāmenu mašīnai. Nemaz nerunājot ka esmu bijusi jau uz aptuveni 50 braukšanām un  5 reizes izgāzos braukšanas eksāmenā. Būtu forši ja varētu tikt uz braukšanām katru nedēļu, bet tieku labi ja 1x - 2x mēnesī. Esmu jau 2x mainījusi instruktorus.

Nu lūk un šis pasākums ir ievilcies jau 3 gadus tādā tempā. Kopš 2016 gada.

Kāpēc tiesības? Jo draugs visu laiku strādā pa haltūrām, cik varu ar savu fizisko spēku palīdzu. Haltūras ir ļoti nepastāvīgs darbs, naudas praktiski vispār nav. Saņemam naudu, 1x aizbraukt uz braukšanu un atkal jāgrabinās. Ja es būtu zinājusi ka šis pasākums ieilgs 3 gadus, neskrietu un ļautu draugam iet pirmajam nolikt tiesības bet viņš teica lai es eju.
Es ļoti gribu braukt atpakaļ uz Rīgu. Ļoti! Vienalga man ar draugu vai bez drauga. Bet tagad to darīt būtu neprāts. Tiesībās atstāts vairāk kā 1000 euro . Rīgā būtu vēl daudz braukšanas plusā, jo esmu mācījusies braukt pa to pilsētu pa kuru jāliek eksāmens. Tā kā vienīgais kas mani pie šīs vietas tur ir tiesības.
Ja būtu vēl patstāvīgs darbs bet tā pat nav. Kas tā par pilsētu, centrā divi veikali un "universālveikals" kas vēl mazāks par Maxima X. Visā pilsētā viens gateris un pilsēta ar to arī beidzas.
Protams, pilsētā kas iedzīvotāji dzīvo ir bezdarbs, bet pārsvarā kuriem ir auto tie brauc strādāt uz tuvākajām pilsētām.  Tā kā man nav ne tiesību ne auto tad varam sēdēt un kūkot. Ko mēs daram jau 3 gadus.
Pie eksāmena esmu tikusi kopš pagājušā gada novembra vidus.
Esmu teikusi lai brauc viņš kaut uz ārzemēm strādât tad, bet ne no manis nekustās ne milimetru.
Es ja godīgi labprāt dzīvotu viena pati Rīgā, kļūda ka vispār ar šo cilvēku iepazinos. Izskatās ka viņam tīri ok liekas visu dienu nospēlēt videospēles un sēdēt ar šad tad vecākiem uz kakla. Kad nav haltūru.
Mums abiem ir 22.
Man ir sajūta ka esmu pazaudējusi sevi, dzīvi. Es vēl taisījos iet studēt..mjā. stulbene esmu un laikam mūžam palikšu. Ja 3 gadus var nosēdēt un nokūkot.
Es nezinu..man ir tāds izmisums par šo situāciju. Tiesības mani piesien šeit.

Atslēdzies Spārka

Re: Iestrēgusi dzīve
« Atbilde #1 : 2019. gada 05. februāris, 13:39:20 »
Jūs esat vēl ļoti jauni.
Būtu jādara kas radikāls, bet tā uzreiz nevaru ieteikt, kas.

Atslēdzies Juventus

« Atbilde #2 : 2019. gada 05. februāris, 13:45:51 »
22 gados mazliet vieglprātības nav nekas neparasts... Jautājums tikai, kāpēc tad vajag taisīt tik nopietnas attiecības ar kopdzīvi?
Prātīgākais laikam jau būtu abiem sarunāt darbu Rīgā un kopā atgriezties. Vai arī doties peļņā uz ārzemēm (ja izglītības nav). Bet tad vajag kādus radagabalus, kas palīdzēs tur iekārtoties...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2019. gada 05. februāris, 13:49:47 »
Ieteiktu atrast darbu vienalga kur (Rīgā, ārzemēs, citā mazpilsētā), attiecīgi pārvākties uz dzīvi (ar puisi vai bez) un uz autovadīšanu sākumā neieciklēties.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2019. gada 05. februāris, 13:50:42 »
Ja ar draugu, tad jau oficiāli saistīti neesat.
Ja atgriežoties Rīgā Tev iespējams darbs un dzīvesvieta - atgrieztos.
Zaudētā nauda būtu mazākais, ko dzīvē var zaudēt.
Un Tavi vecāki, ko tie domā?

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #5 : 2019. gada 05. februāris, 13:53:02 »
vēl protams ir šādi tādi darbi ko var darīt nekur nebraucot, protams jautājums uz ko ir ķēriens.
Vai Njammmha mīl savu draugu , jeb vairs ne visai?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2019. gada 05. februāris, 14:25:06 »
ohhhh... jums taču TIKAI pa 22gadiem vēl !!!! kāda vēl lielākā un stulbākā kļūda dzīvē :rat: , tā ir tikai pirmā pieredze, kas rāda,ka bieži vien realitāte nav tāda kā sapņots.
Nu un kas??? Atsperies un taisi dubli 2.
 var jau būt, ka glancetie žurnāli stāsta cik visiem viss smuki un palūrot instagrammā rodas iespaids ,ka esi lielākā lūzere miestā  :scratch:
nop ,tagad tu zināsi, ka dzīvē gadās visādi...
ieteiktu tiesību likšanu aizmirst, vismaz šajos apstākļos un šajā gadījumā....skola maksā naudu. Paņem no situācijas to,ko vari paņemt... piemēram, izfiltrē savas attiecības, cik ļoti gribi būt kopā ar šo cilvēku(izklausās ,ka necik daudz)... priecājies,ka nav saviesušies bērni, kuri turētu šajā vietā daudz stiprāk nekā kkādi nobraukāti kilometri.mans necilais viedoklis- ja draugs ir tuvs un gribi buut kopā- nečīksti bet meklejiet variantus kopā.(tie ir)
ja viņš tev nav necik tuvs un svarīgs??- tad.... ,tev ir 100c iespējas visu mainīt jau rīt  :yes:  :flowers: :coffee:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2019. gada 05. februāris, 14:25:44 »
sazinies ar kādu sakarīgu autoskolu Rīgā un uzzini, vai nevari pabeigt braukšanas apmācību šeit. Pārrunā ar CSDD tādu iespēju. Viss šai dzīvē ir risināms.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2019. gada 05. februāris, 14:31:08 »
Jūs dzīvojat pie drauga vecākiem tajā mazmiestā?
Varbūt variants sākumā  atrast darbu un noīrēt dzīvesvietu tajās tuvējās pilsētās,
kur visi no miesta braukā uz darbu, tur kur jāliek tas braukšanas eksāmens.
Tikt pie tām tiesībām un tad domāt tālāk...

p.s. interesanti, kādi bija apsvērumi pārcelties no Rīgas - darba iespējas,
dzivesvieta, kas nospēlēja par labu dzīvei mazmiestā?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2019. gada 05. februāris, 16:29:50 »
Principā - ir liela nozīme tam, kas tas ir par miestu. Tad arī ieteikumi varētu būt sakarīgāki. Tāpat ir ar informāciju par zināšanām - ir taču arī datorā darāmi darbi vai mājās paņemami gabaldarbi, bērnu pieskatīšana utt. Ar braukšanu un tiesībām situācija arī visai divējāda. Nu dabūsi tiesības - un tad? Par šoferi strādāsi? Mašīna ir?
Jautājumu čumā...
Visus sakost!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #10 : 2019. gada 05. februāris, 20:26:14 »
5x izkriti eksāmenā? Kas par vainu- varbūt vnk autobraukšana nav nodarbe Tev? Varbūt atgriezies Rīgā, sameklē darbu un brauc ar sabiedrisko transportu. Bet,ja ļoti gribas tiesības,tad mēģini vēl, pazīstu meiteni,kura dabūja vadītāja apliecību 15. reizē. Nezinu gan ,kādi ir noteikumi, bet, ja Tev palikusi tikai braukšana,tad to vajadzētu varēt izdarīt jebkur LV teritorijā. Veiksmi!