Autors Tēma: modes dizaineru "gudrais" viedoklis  (Lasīts 2432 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

modes dizaineru "gudrais" viedoklis
« : 2019. gada 12. februāris, 13:29:50 »
https://jauns.lv/raksts/skaistums/317501-lielaka-dala-sarazoto-drebju-nonak-izgaztuves-ta-ari-nekad-nenopirktas

Visvairāk mani izbesīja šitais viedoklis:
"Viss balstās uz ātrāk, ātrāk, ātrāk. Pārāk daudz cilvēku vairs principiāli neiepērkas, ja nav atlaižu. Mūsuprāt, atlaides sabojā preces vērtību, tas ir kaut kas, kas vairs nav vērtīgs un no tā gribas tikt vaļā, jo vietā nāk jauns.Aplis ir vienkāršs – ja cilvēks drēbi nopērk par pilnu cenu, viņš grib par to rūpēties, apčubināt, nest uz ķīmisko tīrītavu, mazgāt ar rokām, izklāt uz dvielīša, iešūt pogu, no vecām džinsām uztaisīt šortus, ādas jaku atdot dēlam, kašmira džemperi meitai... Viņam rūp.Ja jaunā modes lieta nopirkta “pa lēto”, tad pret to tieši tā arī izturas – kā pret nevērīgu lupatu. Ir žēl tērēt laiku un naudu, lai tā kalpotu ilgāt. Vieglāk izmest un nopirkt jaunu. Uzskatām, ka sabiedrības domāšana, nespēja redzēt kopbildi, skatīt visu ilgtermiņā... tā ir mūsu visu problēma. Un tas diemžēl neattiecas tikai uz modes pasauli."
Kā ta, cilvēki principā pērk preces uz atlaidēm, tikai lai ieriebtu dizaineriem un ekoloģijai  :sarcasm:
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 13. februāris, 09:16:20 no pitons »
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Nāra

Re: modes dizaineru "gudrais" viedoklis
« Atbilde #1 : 2019. gada 12. februāris, 13:44:10 »
Doma pareiza un jādomā plašāk, neko dīvainu nesaskatu rakstā, tas jau sen zināms utt. Vismaz liek cilvēkiem aizdomāties bezjēdzīgu nepirkt lupatas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2019. gada 12. februāris, 14:41:15 »
Manuprāt, ne no tās puses sāka.

Ne jau labu, kvalitatīvu precču atlaides nonivelē preces patieso vērtību un veicina patērētājsabiedŗības domāšanu, bet tas, ka mūs slīcina lētās luptās, lēti saražotās precēs - viendienītēs. Un tā globāli

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2019. gada 12. februāris, 16:23:23 »
Kaut kas jau ar tām preču cenām arī nav kārtībā

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #4 : 2019. gada 12. februāris, 21:19:54 »
Principā gandrīz neko nepērku (ja nu vienīgi "akūta vajadzība spiež"), ja nav atlaižu. Vismaz 80% lietu vērtība arī nepārsniedz to atlaižu cenu līmeni... Un pie tā nudien atlaides kā tādas nav vainīgas :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2019. gada 12. februāris, 22:23:24 »
...atcerējos, kā agrāk tika lāpītas zeķes...

p.s. man tas raksts šķita kā vietējo modes mākslinieču reklāmraksts. :)
       no vienas puses, protams, īslaicīgs, nekvalitatīvs produkts. No otras - kāds to ražojot saņem algu un ir paēdis...
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 12. februāris, 22:30:08 no tuk »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2019. gada 12. februāris, 23:13:00 »
Tad Tu, tuk, neesi iedziļinājusies problēmā. Ir filmas par šo, ka izmanto bērnu darbaspēku, kāda vēl peļņa.. vnk necilvēcīga verdzība mūsdienās...baisi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2019. gada 12. februāris, 23:24:05 »
Par to arī domāju, ka varbūt tam bērnam ir vismaz ko ēst...

Atslēdzies MMuca

« Atbilde #8 : 2019. gada 12. februāris, 23:42:47 »
Ja es nopirkšu bērnam ziemas jaku par 100 eiro 15 eiro vietā, tad ko ēst nebūs manam bērnam, bet ķīniešu bērnam nebūs vispār nekā, pat ne tā dolāra.

Bet piekrītu, ka gan apģērbs, gan pārtika, gan visas pārējās preces tiek ražotas nevajadzīgi daudz, reklamējot un iestāstot ļautiņiem, ka jāpērk vairāk. Interesanti, kas būs, kad tas patērēšanas burbulis šķīdīs? Globālā depresija par godu ASV Lielās depresijas 100. gadadienai?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2019. gada 13. februāris, 00:10:17 »
Nu pag‘, nu nav taču tā, ka visu apģērbu šuj bērni, vergi...
Cilvēki strādā un saņem algu. Protams, atalgojums un izmaksas dažādās valstīs atšķiras.
Tāpat - latvijas ražotāji vēlas preci pārdot par eiropas cenu, kas normāli, bet algas lv nav
Eiropas līmenī un cilvēki spiesti gribi/negribi pirkt trešo valstu nekvalitatīvo ražojumu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2019. gada 13. februāris, 00:58:23 »
Kaut kas jau ar tām preču cenām arī nav kārtībā
Nav gan. Ja preci atlaižu laikā pārdod pat ar 50% atlaidi, tad jādomā, kāds bijis tās sākotnējais uzcenojums... No otras puses, man gribas tomēr aizstāvēt arī tos "briesmīgi alkatīgos" (kā bieži lasāms neta komentāros) tirgotājus, kas liek šos lielos uzcenojumus, jo kā gan savādāk lai viņi izdzīvo - pamēģini mazajā Latvijas tirgū nopelnīt tā, lai visus izdevumus nosegtu - telpu īre, komunālie, personāla algas, ko VIDs spiež nepārtraukti celt, un nodokļi, nodokļi, nodokļi... Kases aparātus arī nupat piespieda jaunus pirkt par nieka pustūkstoti gabalā... Bet pircēji negrib un nespēj to maksāt - kaut kāds savā ziņā apburtais loks...  Galīgi nebrīnos, ka daudzi nelielie apģērbu veikali no Rīgas centra pazuduši.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2019. gada 13. februāris, 01:30:20 »
Par tām precēm-viendienītēm... Nupat kaut kur bija raksts par to, cik ilgi tiek valkāts viens apģērba gabals. Neatceros lāgā, cik tur bija - 8 vai 9 reizes tiek uzvilkts, tad nomainīts pret citu. Jēga pirkt ko ilgmūžīgu? Mode arī mainās...
Nopirksi ko labu, kvalitatīvu un dārgu - cik ilgi to valkāsi? Vienu un to pašu?   Ir man, piemēram, biezais ādas pusmētelis, kvalitatīvs, ērts un mīļš, bet uz ofisa darbu vairs nevelku - kaut kā neērti padsmit gadus vienā un tai pašā rādīties...
Man ar manu dzīvesveidu - daudzajiem fiziskajiem āra darbiem - ir iespēja apģērbus novalkāt kaut līdz caurumiem, bet ko darīt caurmēra pilsētniecei - ofisniecei?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2019. gada 13. februāris, 06:35:35 »
Nu traki tiem ofisu darbiniekiem... :) sāpe vienās drēbēs staigāt...
Cik labi, ka man vienalga, nēsāju vienus džemperīšus un blūzītes, kamēr jāizmet.
Laikam man galvā kaut kas nav kārtībā, bet patīk klasiskas un ilgmūžīgas lietas..

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2019. gada 13. februāris, 09:04:43 »
Un cik tad ilgs laiks paiet līdz tam "kamēr jāizmet"? Nu tā godīgi?  Man viena otra lieta, kas neder āra darbam, pat divdesmit gadu saglabājusies.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #14 : 2019. gada 13. februāris, 09:13:56 »
Nu kā kurai mantai tas laiks , kvadra. Bet "jāmet ārā" nav aiz iemesla, ka jau 8-10 reizes mugurā uzvilkts, pavisam droši. Kas saveļas, kas izstaipās, kas neveiksmīgi izmazgājas. Saplīst, vienkārši neder, jo neder.

Bija viena kleita, ko 10 gadus vilku, ja nevarēju izdomāt, ko lai velk - tepat PTA pirkta mazā melnā. Nu jau gadus piecus neder, bet pat ja tagad vilktu - elegantāku un visiem gadījumiem piedienīgāku nav gadījies ne redzēt veikalos, ne nopirkt (cenu līmenī līdz 100 eur, protams). Pagaidām karājas skapī, tāpatvien, lai gan ir skaidrs, ka nekad vairs nederēs...:)

Ir zābaki, kas vēl par latiem pirkti - šodien pat uz darbu soļoju, jo silti, neslīd. Nudien es laikam smietos balsī, ja man kāds teiktu- ārprāts, tu tak tos zābakus 10 gadus jau nēsā, kauns nav? :D