Autors Tēma: Vecas labas lietas  (Lasīts 6249 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Milka

Re: Vecas labas lietas
« Atbilde #15 : 2019. gada 14. februāris, 23:04:30 »
Padomju laika 16 kg svara bumba (nelietoju)   :rofl:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #16 : 2019. gada 15. februāris, 07:30:49 »
Padomju laika 16 kg svara bumba (nelietoju)   :rofl:

žēl...  :rofl:

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #17 : 2019. gada 15. februāris, 11:27:02 »
kautgan mana atbilde laikam nav korekta mans rasberijs vēl nav vecs bet tikai labs  :thinking:

Atslēdzies Milka

« Atbilde #18 : 2019. gada 15. februāris, 13:03:26 »
Kas ir rasberijs? Wiki rāda, ka kaut kāda plate ar shēmām...nesaprotu.. Ko ar tādu dara?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #19 : 2019. gada 15. februāris, 13:56:08 »
Gan jau kādas datoriekšas...

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #20 : 2019. gada 15. februāris, 14:04:51 »
Kas ir rasberijs?
jā mini datoriņš, neiedziļinoties dziļāk , manā garāžā tas nepārtraukti domā kad jāieslēdz ventilators

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #21 : 2019. gada 16. februāris, 23:25:11 »
Man lietošanā no vecās senču mājas ir šķēres. Fantastiskas, dikti vecas, melna metāla. Nekad neesmu tās asinājusi, bet joprojām griež labāk par mūsdienu ražojumi. Vienā pusē gravējums TUR-BAN SOLINGEN, otrā pusē ERN GERMANY. Pameklēju internetā. Vācu firma dibināta 1874 gadā , atradās Solingen-Wald. Firma ražoja nažus, šķēres un vīriešu skūšanas piederumus. Ar ERN marķēja savus izstrādājumus 1896.gadā, bet TUR-BAN 1903.gadā. Tas ir tik interesanti, parakņāties vēsturē un internetā. Un vēl uz plaukta stāv vecais pletīzeris - čuguna, droši vien kādreiz darbojās ar karstām oglēm. Nezinu, kā iztīrīt  to rūsu.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #22 : 2019. gada 16. februāris, 23:28:03 »
jāaaaa... un pagrabā ir vecs kalkulātors, kas darbojās no elektrības. Konkrēti ir piespraužams pie elektrības. Ārā neizmetu, jo bija visērtākais rokai, varēja lietot visus  pirkstus

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #23 : 2019. gada 23. februāris, 18:41:11 »
Biju laukos, pabāzu degunu šķūnī un garāžā.
No lietošanā esošām lietām laikam jāpiemin skrūvspīles, piecdesmitie gadi, vienas ļoti lielas, otras miniatūras (mana bērnības "rotaļlieta" /nē, mana bērnība nebija 50ajos/).

« Atbilde #24 : 2019. gada 23. februāris, 19:22:42 »
oj, Spārkas bērnības rotaļļieta atsauca atmiņā manējo - vasarā laukos pie vecmāmiņas man dikti patika pašu taisīts izkapts kapināmais ķeblītis - nu gandrīz kā rotaļu zirdziņš, četras kājas, sēdeklis un galva (tur bija metāla gabals piestiprināts, gar kuru izkapti paredzēts strīķēt). Izkapti man, protams, rokās neviens nedeva, bet ķeblītis stāvēja šķūnīti brīvi pieejams.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Kundalini

« Atbilde #25 : 2019. gada 23. februāris, 19:26:07 »
Dabūju 12 lentas, no 80 beigām, latvieši un disko mūzika, pats labums.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #26 : 2019. gada 23. februāris, 23:27:32 »
Atcerējos - man tak pulkstenis ir! Sienas. Koka korpusā un ar pendeli. Iekšā gadskaitlis rakstīts 1942.  Man, sīkai, vecāmāte pēc viņa mācīja pulksteņa rādījumus pazīt. Sākumā uz jautājumu, cik pulkstenis rāda, atbildēju, ka, piemēram, mazais rādītājs starp viens un divi, lielais uz seši, vēlāk jau zināju, ka tas nozīmē pusdivi  :)
Viņu vajadzēja katru dienu uzvilkt, griežot tādu smuku cakainu atslēdziņu, vecāmāte tad pakāpās uz taburetes un grieza trr, trr, trr... , iešūpoja pendeli, un atskanēja vienmērīgi tik-tak, tik-tak...
Pulkstenis vēl tagad iet, ja vien to uzvelku.  Žēl, nav vairs kam pajautāt par vēsturi, no kurienes tas ņemts un kā 40.gadu bēgļu gaitas pārdzīvojis...

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #27 : 2019. gada 24. februāris, 03:02:41 »
No vecmammas mantota šujmašīna. Ļoti mīļa; tik daudz jauku atmiņu no bērnības ar to saistās.. Lietoju, kad vajag kādu taisnu vīli nošūt. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #28 : 2019. gada 24. februāris, 09:03:53 »
Par lietošanā esošām lietām -mums veseli 2 rakstāmgaldi tiek lietoti -viens ļoti jauks, neliels, no mana vectēva, otrs tāds milzīgs no vīra puses. Pašlaik sēžu pie veca virtuves galdiņa -kādreiz bija balts, protams. Tad, kad pārcēlās uz istabām,  pārkrāsots tumši zaļš. Tad nāca jauna mode un visas krāsas noņemtas un tagad ir ieeļļots koks
Ja tā paskatos apkārt, ir daudz veco mēbeļu -guļamistabā skapis, vismaz 100 gadi, abās pusēs labi jūtas Yiska kumodes. No vectantes 30. gadu klasika -kabineta mēbeles, 2 klubkrēsli un dīvāns, tādi kubiski.Krēsli, ēdamgalds ir vecais saimes galds no tēva bērnības mājām.Barometrs -tādu tizlu pulksteni ar vienu rādītāju krievu zaldāti nenozaga.
Patiesībā tāds liels mikslis, vecais un jaunais. Kundaļa mīļotie 70.-80. gadi gan nav pārstāvēti

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #29 : 2019. gada 24. februāris, 09:05:48 »
Un vēl uz plaukta stāv vecais pletīzeris - čuguna, droši vien kādreiz darbojās ar karstām oglēm. Nezinu, kā iztīrīt  to rūsu.

http://www.building.lv/forums/36/62183/velos-uzzzinat-smilsu-srukla-726-

smilšu strūkla, sausā CO2 strūkla, lāzera metāla tīrītājs

https://www.youtube.com/watch?v=pzITsCUaILk
https://www.youtube.com/watch?v=Q8q3DZB_l6M