Autors Tēma: par tarakāniem galvā :)  (Lasīts 3103 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

par tarakāniem galvā :)
« : 2019. gada 13. februāris, 09:05:25 »
Izlasīju Zanes Zustas, Diānas Zandes grāmatu "Tarakāni manā galvā".
 Zusta raksta sieviešu stāstus "iz dzīves", Zande katram stāstam sniedz psihologa komentāru. Starp citu, ne visam Zandes teiktajam piekrītu. Manuprāt, sievietei ir visas tiesības "cepties", ja noskatītā halātiņa vietā (it īpaši, ja katalogā konkrēti parādīts) vecis nopērk tādu pašu, bet citā - sivēnrozā - krāsā. Vai arī abi aiziet uz juvelierveikalu izvēlēties gredzenu, ko vecis apsola nopirkt, bet bildinot izrādās, ka nopircis pavisam citu, ne tik skaistu, jo tam "bijusi atlaide"... Protams, var izlikties, ka tas ir smieklīgi, ka tās ir "tikai mantas", bet vai vienmēr...?

Ar kādiem tarakāniem jums ir bijusi darīšana? :)
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 13. februāris, 13:18:40 no Luīze »

Atslēdzies Mangusts

Re: par tarakāniem galvā :)
« Atbilde #1 : 2019. gada 13. februāris, 12:28:20 »
Piedodiet par oftopiku (sānceļu ;) ), bet Luīzes anotācija lika atcerēties vienu bijušo kolēģi, kurš lepojās, ka apdāvina sievu ar puķēm apmēram tā: "Viņai gan patīk kaut kādas tur... ēēē... neatceros nosaukumu, bet vienalga. Man patīk neļķes, tāpēc dāvinu tās."
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Buschi

« Atbilde #2 : 2019. gada 13. februāris, 13:34:31 »
Teiksim taa ... es maacos nekritizeet un neshausminaaties par rezultaatu, jo protams, kas tad to nezin, ka ES PATI jau vareetu visu labaak vai preciizaak vai ideaalaak.
Atnaaku viendien maajaa, skatos puiks egli uzlicis ... bumbas, lampinjas viss kaa naakas TIKAI nu neatbilst manai shii gada domai "viss sudrabaa". Es protams kaarteejo reizi "ai ku forshi, bet ... bla bla bla" visu piedir**.

Taa ar to augstaak mineeto piemeeru par halaatu ... nu cilveeks zin, ka gribas halaatu, bet to, ka vajag tieshi dzeltenu nezin, nopeerk peec savas gaumes siveenrozaa :)

Kaa saka: будь проще и народ к тебе потянется

Atslēdzies Broms

« Atbilde #3 : 2019. gada 13. februāris, 14:48:03 »
 Tāks... kādi man tarakāni... Bļin, kur ir tie tarakăni?!
Aj, nevaru atrast, putni traucē :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #4 : 2019. gada 13. februāris, 15:24:20 »
Putni visus aprijuši  :P
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies ragana

« Atbilde #5 : 2019. gada 13. februāris, 15:26:11 »
Putni visus aprijuši  :P
Izņēmi vārdus man no tastatūras. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2019. gada 13. februāris, 15:36:48 »
Grāmatā bija arī daudz tiešām derīgu ieteikumu, piemēram, ka nav jācenšas visiem izpatikt, ka ir jāsaka, kā tu jūties un ko vēlies, ka nav jādara lietas "tāpēc, ka tā vajag", it īpaši, ja pašai riebjas (piemērs bija par dobju ravēšanu - melni nagi, prasa laiku, neviens negrib palīdzēt).

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2019. gada 13. februāris, 16:18:40 »
Grāmatu nopirku, izlasīju, nodevu Kundim, lai lasa pats vai atdod Mellenei :)
Izlasīju un aizmirsu, šis tas jau tur bija, nekā jau jauna, bet reizēm varbūt der atcerēties, dažādas situācijas vienos vākos. Zandes atbildes labas, bet stāstiņi...so-so- mazliet jocīga daiļliteratūra.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #8 : 2019. gada 13. februāris, 16:42:04 »

Atslēdzies Buschi

« Atbilde #9 : 2019. gada 13. februāris, 18:40:47 »
Grāmatā bija arī daudz tiešām derīgu ieteikumu, piemēram, ka nav jācenšas visiem izpatikt, ka ir jāsaka, kā tu jūties un ko vēlies, ka nav jādara lietas "tāpēc, ka tā vajag", it īpaši, ja pašai riebjas (piemērs bija par dobju ravēšanu - melni nagi, prasa laiku, neviens negrib palīdzēt).

Tāpē tad kad mans mammis sāk pukstēt, ka neviens dārzā nepalīdz, bet zemenes, gurķus un tomātue ēd labprāt, tad es saku " varianti 2: nedalīties ar citiem vai nebāsties citiem virsū ar savu hobiju". Es taču nelieku viņai kko tamborēt lai man ātrāk iet uz priekšu :D

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2019. gada 13. februāris, 18:58:49 »
Grāmatā bija arī daudz tiešām derīgu ieteikumu
15 stāsti = 15 veidu tarakāni?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2019. gada 13. februāris, 20:14:05 »
15 stāsti = 15 veidu tarakāni?

Apmēram tā :) Varbūt kādam bija dažādas variācijas  :)

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #12 : 2019. gada 13. februāris, 20:28:27 »
Wikipasakas saka, ka esot ap 4000 dažādu veidu, bet es sliecos domāt, ka tomēr mazāk par 15 versijām.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #13 : 2019. gada 14. februāris, 15:12:53 »
Starp citu, ne visam Zandes teiktajam piekrītu. Manuprāt, sievietei ir visas tiesības "cepties", ja noskatītā halātiņa vietā (it īpaši, ja katalogā konkrēti parādīts) vecis nopērk tādu pašu, bet citā - sivēnrozā - krāsā.
1. Halātiņš nav vakarkleita vai darba kostīms!   
    Halātiņš ir tikai mājās lietojams apģērbs, kuru redz tikai ģimenes locekļi un pirmajā vietā šeit būtu jābūt vīra viedoklim par krāsu, jo viņš tak skatās uz savu sievu!...ja nu sievas izvēlētā krāsa ir tāda mironīgi blāva, kura nokauj kaut mazāko erekcijas izpausmi?   
2. Vīrs skatās uz halātiņā tērpto sievu un tā kā no teiktā viņš arī maksā, tad visas tiesības, lai skats viņam patīk! Ja vīram vājība pret sivēnrozā krāsu, tad kāpēc sieva negrib vīram patikt?   
3.  Varbūt vīram ir daltonisma pirmās pazīmes? Pret tuva cilvēka slimību ir jāizturas saprotoši un bez skandāla...

« Atbilde #14 : 2019. gada 14. februāris, 16:14:14 »
Dies pas no večiem, kam patīk sivēnrozā, vienalga, vai sev vai citiem. Bet vispār jau dieviņš mani ir no tādiem pasargājis :) Atceros, jaunībā tajos laikos, kad nemaz nebija tik vienkārši nopirkt jaunas drēbes, druška atdeva man savu maigi rozā džemperi  (jā, viņas krāsa, viņam man tāda), bet vecis momentā to drēbes gabalu nokristīja par "sivēna kostīmu" - es, jauna, jūtīga meitene, toreiz gandrīz apraudājos no tādas nežēlīgas kritikas :)   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!