Būtu jāliek pie filmām, bet tā kā Tu te apspried arī filmas, saistībā ar konkrēto literatūru, tad pāris rindas par Trainspotting.
Rindā man stāvēja Trainspotting 2, bet, tā kā traki ilgs laiks pagājis kopš 1.filmas, nolēmu atsvaidzināt atmiņu, vispirms atkārtoti to noskatoties. Tad nu dažas piezīmes.
Par iesaukām. Biju iedomājusies, ka Sick boy ir tas Kārlaila varonis, kas izrādījās esam Begbijs. Es patiešām Kārlaila varoni sauktu par Sick boy vai manā iepriekš rakstītajā versijā par Ķerto psihopātiskās dabas dēļ.
Filmu skatījos krieviski, un tur iesaukām vēl citas nianses, kas Tev varbūt vieglāk palīdzētu pārdzīvot tulkotāja izvēli

Rakstīšu latviešu burtiem: Sick boy-Sirdzējs-Kaifolom un Spud-Tupenis-Kočeryžka

Tu kļūdies par WC un draugu apzagšanas epizodēm filmā. Tāpat kā grāmatas sākumā, Marks zvejo narkotikas savos sūdos arī filmas sākumā, un draugus apzog filmas beigās, tieši tāpat kā grāmatā.
Trainspotting 2 arī bija lieliska, bet man tomēr labāk pirmā daļa, tur es vairāk gribētu sagaidīt stāvovācijas, jo uzskatāmāk un skaudrāk nodemonstrēta narkotiku daba.
Patika aktierspēles, mūzika, humors.
Interesanti, ka tikai 2.filmā Sirdzēju sazīmēju kā Šerloku Holmsu - Džoniju Lī Milleru no Elementary

Un vispār tagad gribētos izlasīt arī konkrētās gramatas.