Autors Tēma: Zamša zābaki  (Lasīts 1823 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Milka

Zamša zābaki
« : 2019. gada 25. februāris, 21:29:46 »
Nesen nopirku garos zamša zābakus (apmēram līdz ceļa vidum) ar mīkstiem stulmiem, bet valkājot ir problēma - tie sabrūk uz leju un ap stilbiem saveido "garmoškas".

Varbūt zināt kādu risinājumu šai ligai? Izraku googli un jūtubi, bet neko sakarīgu neatradu. Daža laba izmanto divpusējo skoču, bet tāds variants mani galīgi neapmierina  :banhead:

Iešūt arī nav variants.....

Atslēdzies Minne

Re: Zamša zābaki
« Atbilde #1 : 2019. gada 25. februāris, 21:34:31 »
Kkādu silikona maliņu iekšpusē iestrādāt?  :scratch: Kā zeķēm, kuras nēsā bez zeķturiem

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2019. gada 25. februāris, 21:41:57 »
Kāda materiāla odere tiem zābakiem? Ja āda, tad teorētiski vajadzētu turēt formu...
Nevar arī zināt, vai tā tiešām ir zamšāda - apstrādāta ādas iekšpuse, vai ādas špalts - slānis,
kas paliek, kad noņem ādas kārtu.
Ko darīt nezinu, ja netur formu, tad netur, diemžēl...

Atslēdzies Milka

« Atbilde #3 : 2019. gada 25. februāris, 21:49:37 »
Odere tāda slīdīga, varbūt tur tā vaina?

Atslēdzies Milka

« Atbilde #4 : 2019. gada 25. februāris, 21:56:06 »
Silikons varētu nostrādāt, tik kur tādu atrast? Kādu zeķi noziedot, vai?  :scratch:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2019. gada 25. februāris, 22:08:11 »
Odere tāda slīdīga, varbūt tur tā vaina?

Vaina tur, ka nav stingra karkasa kurš tur formu. Nu, kā korsetei ribiņas...
Tad tā arī sanāk, kā brūkoša zeķe.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #6 : 2019. gada 25. februāris, 22:19:58 »
Bet varbūt tā tas arī paredzēts?
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #7 : 2019. gada 25. februāris, 22:46:47 »
 cik zinu,  tad zamša ir ādas otrā puse. Un kā jau īstai ādai, tai būtu jātur formu. Droši vien zābakos nav izmantota dabīgā āda, tāpēc tie arī veido krokas. Bet tā nav slikta ziņa, ja materiāls ir sintētisks, tad tiešam var kaut ko "pilnveidot" pie augšējas malas, kā meitenes ieteica. Bet ko konkrēti, tas ir no modeļa un tā tehnoloģiskās apdares atkarīgs. Es neko daudz nemocītos, aizietu pie kāda apavu remonta spečuka un pakonsultētos- viņi , goda vārds, pašu velnu var izdomāt. Varbūt ir iespēja vienkārši sašaurināt kādā augšējā vīlē stulma platumu. Izņemt vīlē diegu, pielaikot, iezīmēt lieko gabaliņu, nogriezt pēc formas un atkal smuki nošūt ar šujmašīnu. Galvenais, ja ir rāvējslēdzējs, to neaiztikt , tad neviens pat nepamanīs, ka pie modeļa piestrādāts. Bet nogriezt gabaliņu var, jo pie ceļa apjoms sašaurinās un tad zābaka forma smuki nosēdīsies uz kājas un ar savu formu noturēs zābaku bez krokošanas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2019. gada 26. februāris, 08:01:56 »
Man šorīt nes uz melno humoru -tev ir pārāk tievas kājas :sarcasm:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2019. gada 26. februāris, 08:45:13 »
Man šorīt nes uz melno humoru -tev ir pārāk tievas kājas :sarcasm:
Uzreiz gribēju sacīt, bet cietos un klusēju :D Bija kādreiz mammai zeķzābaki, nu, ja nav kājas resnums atbilstošs, meitiņ, tad neko.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2019. gada 26. februāris, 08:50:26 »
Nesen nopirku garos zamša zābakus (apmēram līdz ceļa vidum) ar mīkstiem stulmiem, bet valkājot ir problēma - tie sabrūk uz leju un ap stilbiem saveido "garmoškas".

Varbūt zināt kādu risinājumu šai ligai? Izraku googli un jūtubi, bet neko sakarīgu neatradu. Daža laba izmanto divpusējo skoču, bet tāds variants mani galīgi neapmierina  :banhead:

Iešūt arī nav variants.....

Tev vajag attiecīgu haki krāsas jaku un zilu bereti ar uzrakstu ВДВ (воздушно десантные воиска), taisni piestāvēs garmošku zābakiem :) 
...armijā čaļi pirms demobilizācijas speciāl zem kravas mašīnas zābakus lika, lai garmoškas būtu, a Tev tāda laime pati nopirkās :D