Autors Tēma: Pārbaude ar naudu un varu  (Lasīts 1392 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Pārbaude ar naudu un varu
« : 2019. gada 18. marts, 14:48:10 »
Bija reiz tāda bērnu multene, kas man ļoti patika. Par pūķi. Cilvēki izcietušies - pūķis visu apkaimi terorizē, nodevas vāc, visu vērtigo atņem, sēž savā pilī-cietoksnī uz zelta podiem, kamēr nabaga iedzīvotāji trūkumu cieš... Nolemts - vajag nobeigt to pūķi! Abet nav jau tik  vienkārši - šis liels un varens, ar nagiem plēš, uguni spļauj - joki mazi. Cik drosminieki ir mēģinājuši, neviens no pūķa pils dzīvs nav atgriezies... Līdz to piesakās darīt kāds drošsirdīgs un stiprs tēvadēls - viņš atbrīvos ļaužus no šitā tirāna! Un jā - pēc smagas cīņas drosminieks piežmiedzis pūķi ar zobinu pie zemes. Pūķis, juzdams, ka nupat spēlīte beigusies un gals klāt, saka uzvarētājam: "Tu domā, ka esi varonis-atbrīvotājs, kas tagad atpestījis cilvēkus no ļaunuma? Ha! Pūķis ir nemirstīgs! Es biju tāds pats kā tu - es nogalināju iepriekšējo pūķi! Un stājos viņa vietā... Tagad pūķis būsi tu. Līdz kādudien kāds drosmīgs jauneklis nomainīs tevi..."
Jaunais varonis neklausās pūķa dīvainajā valodā, piedur šo pie zemes, i miers. Cīņa galā. Notrauš jauneklis sviedrus no pieres un apskatās apkārt, kā tad izskatās tajā pūķa pilī. A tur  :alt: Viss vienā zeltā un sudrabā, lādēs un podos dārglietas kaudzēm... Pacilā jauneklis vienu dārglietu kaudzīti, pacilā otru... Un redz, ka acu priekšā viņa āda pārklājas zvīņām, roku nagi kļūst līki un asi... Un blakus lielajam, beigtajam pūķim sēž viņš - vēl maziņš, bet ātri augošs pūķītis...

Dievgodvārds, es pati berzēju rokas un gaidu, kad čūsku midzeni izrevidēs, visus sliktos zēnus uz nārām satupinās un taisnīgu valdīšanu iedibinās.  Nu, ar emocijām tas tā ir, jo škrobe pāri plūst. Par spīti tam, ka ar prātu saprotu, ka pūķis ir nemirstīgs...

Atslēdzies Minne

Re: Pārbaude ar naudu un varu
« Atbilde #1 : 2019. gada 18. marts, 15:04:13 »
kvadra, bet, ja Tu iedomātos sevi tā varoņa vietā? Ir iekšējas šaubas, ka aŗī varētu par pūķi pārvērsties?  :scratch:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #2 : 2019. gada 18. marts, 15:15:17 »
Kas zina, Minne, kas zina... It kā jau gribētos sacīt, ka ES nu nekādi, bet kas zina. Nav man bijis iespējas sevi ar lielu naudu un varu pārbaudīt. Un varbūt tā arī labāk.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #3 : 2019. gada 19. marts, 11:20:27 »
Kas zina, Minne, kas zina... It kā jau gribētos sacīt, ka ES nu nekādi, bet kas zina. Nav man bijis iespējas sevi ar lielu naudu un varu pārbaudīt. Un varbūt tā arī labāk.
Kā zināms, visgrūtākie pārbaudījumi ir tieši vara un nauda...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2019. gada 19. marts, 23:56:14 »
Kā zināms, visgrūtākie pārbaudījumi ir tieši vara un nauda...

Un kur sievietes?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2019. gada 20. marts, 07:07:04 »
Un kur sievietes?

Sievietes uzrodas komplektā ar varu un naudu :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2019. gada 20. marts, 09:16:51 »
Vismaz tas kvadrai laikam nedraud ;)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2019. gada 20. marts, 09:48:56 »
Man no šī komplekta nedraud pilnīgi nekas, ne liela nauda, ne vara, un sievietes jau nu vismazāk  :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #8 : 2019. gada 20. marts, 09:59:04 »
Runājot par Kvadras multeni, tad laikam Andrejam  Upītim lugā "Spartaks" bija par to, ka sacēlušies un uz laiku uzvarējušie vergi paši kļuva par vergturiem...vispār forša luga ar jēgu...nez kāpēc neredz repertuāros teātros...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2019. gada 22. marts, 13:45:45 »
Tagad, pēc tēmas nodalīšanas, vairs nevar saprast, ko esmu gribējusi teikt un kādā sakarā  :(  Nebūtu tak jaunu tēmu sākusi, lai pasakas pārstāstītu...  :(