Autors Tēma: "Siltais" ēdiens  (Lasīts 1478 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pifs

"Siltais" ēdiens
« : 2019. gada 04. aprīlis, 13:59:25 »
Īsti netieku skaidrībā: vai obligāti dienā jāēd "siltais" ēdiens - zupas u.c.? Vai arī tā ir iesīkstējusi dogma no padomijas laikiem, kad gatavot mājās bija lētāk, labāk, izdevīgāk? Pašreizējā dzīves posmā man absolūti neprasās pēc kārtīgām pusdienām. Brokastīs maizīte, kafija. Ap pusdienas laiku kāds salāts: gan svaigs, gan rasolveidīgs, gaļas šķēlīte un viss.
Tēma tāpēc, ka moka sirdsapziņa - visi "normāli" cilvēki tak gatavo.

Atslēdzies Camma

Re: "Siltais" ēdiens
« Atbilde #1 : 2019. gada 04. aprīlis, 14:16:47 »
Nav obligāti silto jāēd. Vienkārši jāsabalansē. Vasarā tāpat organismam silti un neprasās, ziemā var prasīties siltu vienkārši kā papildu kalorijas un ja ēd treknāku, tad patīkamāk siltu. Jēra gaļu aukstā veidā vispār nespēju iedomāties.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2019. gada 04. aprīlis, 14:21:31 »
Es arī katru dienu silto ēdienu neēdu. Kā nu sanāk. Šodien gan pusdienās paņēmu zirnīšu un burkānu sautējumu.  :nam:

Atslēdzies dille

« Atbilde #3 : 2019. gada 04. aprīlis, 14:31:21 »
Nav jāēd obligāti siltais. Jau gadiem ņemu līdz uz darbu pašgatavotus salātus pusdienām.
Nav arī obligāti jāēd 3 reizes dienā, nav arī noteikti jāēd "bieži un mazām porcijām".
2016.gadā Nobela prēmiju fizikālajā medicīnā piešķīra  japāņu zinātniekam Jošinori Ohsumi par autofāgijas mehānismu atklājumiem.
Autofāgija ir process, kurā šūna noārda un atjauno tās bojātās struktūras.  Šūnu atjaunšanās notiek tikai tad, kad organisms nenodarbojas ar gremošanu, ir bada stāvoklī.
Ja interesē, palasiet par intermittant fasting vai Intervallfasten. Es ēdu 2 reizes dienā un ir labi.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #4 : 2019. gada 04. aprīlis, 14:37:32 »
Liels paldies par atbildēm.
Tagad man ir pietiekami daudz brīva laika, lai gatavotu, bet negribas. Varbūt jau būt, ka slinkums pie vainas, bet ko tas dos, ka savārīšu, sacepšu, bet ēst īsti negribas.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #5 : 2019. gada 04. aprīlis, 14:44:45 »
Nedomāju, ka obligāti jāēd, bet es paēdusi jūtos tikai no siltā. Ja kādu dienu neapēdu silto, tad visu dienu gramstos gar ēdienu. Ja nebūtu jāgatavo, ietu ēst uz kafe silto...kurš tad sev vienam gatavo, jau diviem pagrūti notrāpīt, lai vienai ēdienreizei.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #6 : 2019. gada 04. aprīlis, 21:53:34 »
Silts vai auksts, bet pašgatavots, manuprāt, ir labāks - veselīgāks.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2019. gada 04. aprīlis, 22:00:45 »
Tās ēšanas teorijas jau ir tik daudz dažādas un pat diametrāli pretējas, ka katrs var atrast saviem paradumiem atbilstošāko un savus uzskatus apstiprinošo. Ir taču svaigēdāji, kas vispār neko termiski neapstrādā un nekādu "silto" neēd, i neko, dzīvi. Tā ka droši vien "obligāti" nav jāēd nekas. Lai katrs dara, kā labāk jūtas.
Personīgi man tomēr to "silto" prasās. Nav obligāti katru dienu, varu arī ar uzkodām un salātiem iztikt, bet gribas ko siltu arī. Turklāt ēšanas paradumi mainās gadu gaitā - ja es, piemēram, par zupām kādreiz šķobījos ar gariem zobiem, tad tagad tieši tās labprāt ēdu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #8 : 2019. gada 04. aprīlis, 22:07:43 »
Silts vai auksts, bet pašgatavots, manuprāt, ir labāks - veselīgāks.
Visādi var būt ;)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2019. gada 04. aprīlis, 22:28:53 »
Vairāku ēdienreižu nepieciešamiba ir cilvēkiem ar žultspūšļa anatomiskām īpatnībām, diabētiķiem, virknei ar ''jūtigiem'' kuņģiem, bērniem un jauniešiem. Ēd 4-5 reizes, bet nav jau jāpierijas. Ar 2 ēdienreizēm arī var lopā noēsties. Viss atkarīgs no.
Visus sakost!

Atslēdzies dip

« Atbilde #10 : 2019. gada 04. aprīlis, 22:37:25 »
Ja nav veselības problēmas, tad taču var ēst tā, ka gribas. Gribu siltu zupu/kartupeļus/kotleti, ēdu. Negribu, neiespringstu.
Bet es neesmu rādītājs. Esmu neizvēlīga ēšanā. Man galvenais - ātri, lēti (samērā), garšīgi un puslīdz veselīgi. Miera vējos varu viena veida ēdienu rullēt nedēļu, divas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2019. gada 04. aprīlis, 22:54:00 »
Visādi var būt ;)

Nu vismaz e-vielas, emulgatorus, garšas pastiprinātājus un visādus citus brīnumus nepievieno.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #12 : 2019. gada 05. aprīlis, 08:29:24 »
Personīgi man jābūt siltam ēdienam, savādāk es tāpat kā Nāra, visu dienu varu lasīt visādas neveselīgas lietas. Un tad, ja parēķina kopā, rezultātā ir apēsts daudz vairāk.

Atslēdzies magda

« Atbilde #13 : 2019. gada 05. aprīlis, 11:53:33 »
Katram savs! Esmu no tiem,kam vajag siltu ēdienu, vismaz vienā ēdienreizē. Arī tad,kad esmu viena- gatavoju,arī zupas! Galvenā problēma ir "piešauties" vajadzīgajam daudzumam. :smile: