Autors Tēma: Lucavsala  (Lasīts 6810 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies vecinja

Re: Lucavsala
« Atbilde #15 : 2019. gada 10. aprīlis, 12:58:11 »
Kaut kā īsti man nepielec - visos portālos nupat ziņas par to, ka Rīga jau pārvērtušas par asfalbetondžungļu pilsētu - šogad atkal cirtīs veselu lērumu "bīstamu" koku, tikai jaunus stādīt "neesot naudas". Un te būs pēkšņi nauda - profesionāli un skaisti atstāt to salu tādu, lai tā būtu pilsētas plaušas???

Atslēdzies faraons

« Atbilde #16 : 2019. gada 10. aprīlis, 14:01:04 »
vietas pilsetas centrā ir ekskluzīvas, kamēr tajās ir zalās zonas - zāle, koki, sakoptība, vieta bērniem un dzivniekiem. ja sacel 12 stāvu monstrus +vel dažus bezlogu lielveikalus+visu betonēt+velreiz betonēt+zaļumam divus plakanus rudus skujeņus, labāk podā  - cauri ar visu ekskluzivitāti. ne skata, ne gaisa ta vairs nav.
darziņos ir sausmīgi daudz problēmu, piekrītu.
bet tad, kad visu nobuldozerēs un nobetonēs, nebūs labāk. toties gaiss un daba būs prom uz neatgriešanos.

kā Pļavniekos - bernu laukumu nost, hop, māju iekšā, starp daudzstāvenēm.

Atslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2019. gada 10. aprīlis, 14:12:33 »
Man liekas, ka Camma runā par kooperatīviem ar 600m2 zemes un iespēju būvēt normālu vasarnīcu. Tādēļ tagad daudzas legāli kļuvušas par ziemas mājām. Carnikavā veselas ielas visu gadu apdzīvotas, kopš pāris gadiem ar ŪK
Mazdārziņā atļauta tikai būdiņa darbarīkiem, kaut kādi minimorum kvadrātmetri, bet gultu un galdu var ielikt.Pat elektrība var nebūt.
Kaut kad sen sen bija viens fantastisks fotoprojekts par mazdārziņiem Spilves pļavās pa ceļam uz Bolderāju, arhitekt. žurnālā

Man liekas, ka ir bezceris Lucavsalā ieviest kārtību. Varbūt vienīgi dārziņu dot nevis indivīdam, bet biedrībai, kas kontrolē

Atslēdzies Camma

« Atbilde #18 : 2019. gada 10. aprīlis, 14:51:02 »
Nu ja, runa par sakārtotību un likumiski/noteikumotu izmantošanu. Nu kaut ar to kaplīšbūdu, kur var nakti vai lietusmākoni pārlaist. Kāpēc neļaut pilsētas akmeņos iemūrētajiem cilvēkiem prieku parušināties? Vai nu saprot - nē, man tas nafig neder!, vai arī pēc pāris gadiem cilvēks nobriest savai mājai ar 10ha piemājas gurķu dobīti.
Braucot no Insbrukas uz kaut kādu tur bludurbudurtāli pa autobusa logu redzēju govju pulciņu... sagūlušu starp šosejas divām joslām pa vidu esošajā kapsētiņā ar visu baznīciņu vienā malā. Droši, ka Daddy viedokli tur neviens neprasītu...
Visus sakost!

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #19 : 2019. gada 10. aprīlis, 15:37:48 »
Visā šitajā jezgā jānošķir divas lietas, respektīvi, interešu puses: vieni tie, kuriem tur Ir mazdārziņi un tie, kuriem tur NAV mazdārziņu.
Man NAV. Tāpēc esmu par mazdārziņu likvidēšanu un teritorijas iekārtošanu SABIEDRĪBAS KOPĒJAM labumam. Tā, lai iesēžoties kādā no sab.transportiem vai savā auto, varu aizdoties uz Lucavsalu un gan izstaidzināt suni (kura man nav), gan izstaigāties un atpūsties pati.
Atsaukšanās uz nostaļģisko bērnību "kā mēs tur dauzījāmies" neiztur kritiku.
Gadījumā, ja arī tur paliks mazdārziņi, es personīgi rosinātu šos dārziņus aplikt ar adekvātu zemes/īpašuma nodokli. Lai kaut vai netiešā veidā, arī man kā nodokļu maksātājam no šīs teritorijas būtu kāds labums.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #20 : 2019. gada 10. aprīlis, 15:50:33 »
Nu man tur nav mazdārziņa, bet daudzstāvu/ekskluzīvu, vispār katra brīvāka zemes pleķa apbūvi arī neredzu, kā savu interešu īstenošanu. Tas viss asociējas ar 90. gados modīgo eiroremontu - ārdām sienas, laižam dzīvojamo istabu kopā ar virtuvi, vienalga, cik tas iederīgi konkrētajā ēkā.
Man jau pietiek kā Mežciemā jaunas mājas teju ezerā ieceltas. Nevar saprast tik, kas tās visas jaunceltnes apdzīvo, ja reiz iedzīvotāju paliek arvien mazāk.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies daddy

« Atbilde #21 : 2019. gada 10. aprīlis, 16:28:29 »

Man jau pietiek kā Mežciemā jaunas mājas teju ezerā ieceltas. Nevar saprast tik, kas tās visas jaunceltnes apdzīvo, ja reiz iedzīvotāju paliek arvien mazāk.

Dzīvošanai tā ir ļoti nepiemērota vieta - apkārt ūdeņi, vienmēr mitrs un auksts. bet neskaties tik šauri - vajag kā izklaides vietu izveidot un cilvēki pavilksies... apmēram tāpat kā kādreiz uz Lidiņu visus ārzemniekus veda, lai gan tur ēdiens drausmīgs un tā bumpa-bumpa mūzika arīdzan...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #22 : 2019. gada 10. aprīlis, 17:46:51 »
Uz ko un kas pavilksies? Velreiz jautāju - KAS jums pietrūkst? KAS jums pietrūkst ekskluzīvajā centrā? Tak brauciet un staigājiet - Zaķusala, visa Krasta promenāde pat ar peldvietu (pretī Lidiņam), visa sala ar Olimpiju un peldvietu, Jugla, Ķīšezers un Mežaparks un Šmerlis un visa Bolderāja kopā ar Spilves pļavām. Varat izstaigāties un ģībt aiz laimes.
Ā, Mārupe aizbūvēta aš līdz apvedceļam ar visu lidostu pa vidu. Par to gan nevienam nekādu pretenziju. Ā, un Upesciems un vēl neskaitāmi ciemi, kurus no lielā ceļa nemaz neredz. Tikai līdz Ropažiem un līdz Lilastei  un līdz Ķekavai viss piebūvēts, ka vairs vietas, kur nošpļauties, nav. Jā, jautājums - kas tur mīt, ja tautas vairs nav?
Visus sakost!

Atslēdzies faraons

« Atbilde #23 : 2019. gada 10. aprīlis, 18:33:12 »
dārziņu lietotāji maksā par nomas tiesībām un nodokli. Lai varētu dārziņu nomāt, ir obligāti jāmaksā arī par atkritumu izvešanu.
mēs  arī tīrām teritoriju katru pavasari, paši. Skumji, protams, ka bomži un negodīgie dārznieki ir pārsvarā, tas nozīmē, ka mēsli vairojas mistiskā veidā no nekurienes.
Un blakus mums ir godprātīgie kapu apmeklētāji un kārtīgie ļaudis no privātmājām, kuri atbrauc ar auto (ne ar tramvaju)  un atved lielus maisus (!) sadzīves atkritumu, arī mēbeles u.tml. un met pie mūsu teritorijas vai pie kapu miskastēm - lai viņu mājās viss ir tīrs.
tā kā problēmas nāk no visādām sabiedrības daļām.
bet katra zaļā dobīte ražo skābekli. Kokos dzīvo putni. Bites tagad gan pilsētā ir jau gandrīz pazudušas, arī dārzos.
Man nav iebildumu pret sakārtošanu un pat pret koku ciršanu. Biedējoši ir tas,ka nocirsto vietā nestāda jaunus.

« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 10. aprīlis, 18:40:41 no Spārka »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2019. gada 10. aprīlis, 19:40:25 »
Tos mazdārziņus vajag nodot mazpulcēniem, lai jaunā rīdzinieku paaudze arī iemācās,
ka sīpols izaug dobē nevis veikala plauktā. Pārējā teritorija - dabas parks. Skolu jaunā paaudze
lai tur šefo un uztur kārtību. Būs ieguldījums nākotnē - veselīgi, čakli bērni, kuri paši nemēslos,
cerams, un izkustēsies svaigā gaisā ne tupēs telefonos. Pensionāri var pievienoties
mazpulcēniem un dalīties ar savu pieredzi. Un visi laimīgi, skābeklis ir, putni dzied,
bērni forši un penšiem ir ko ņemties. Visi laimīgi :) ;)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #25 : 2019. gada 10. aprīlis, 19:49:39 »
Balsošu par mazdārziņu saglabāšanu. (Ar kādiem sakopšanas un kārtības uzturēšanas nosacījumiem - tās jau detaļas).
Jo - nekāds "sabiedriskais labums" tāpat tur nebūs. Nu NEBŪS! Ja nošķūrēs mazdārziņus, kāda spalvaina ķepa tur noklās asfaltu un uzraus kādu asfaltbetona biznesa projektu, no kura "sabiedrībai" būs krietni mazāks labums kā no mazdārziņiem. Lai tad labāk mazdārziņi, vismaz zaļš un daudziem cilvēkiem kur rušināties.
Un, galu galā, "sabiedriskajam labumam" nošķūrēts ir zemesgabals otrpus Salu tiltam - ejiet tur, staigājiet pa to "atpūtas zonu" vai kāviņtursauc. Tādu "sakārtoto" pilsētas atpūtas vietu vai cik, un kaut kā nemana, ka būtu pārslogotas.

P.S. Man tur dārziņa nav.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #26 : 2019. gada 10. aprīlis, 19:57:07 »
Ak tā, mazpulcēniem... A tam mazpulcēnam ģimenes nav? Un penša ģimenē ne tik? Nu to, kuri rakājas pa mazdārziņu un no kura mācīties?
Kas liek domāt, ka tā šefojamā kopuscūka būs kaut ar 3mm tauku kārtiņu?

Atņemt! Nolīdzināt! Komunismu uzcelt!
Kaut kur jau dzirdēts...
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #27 : 2019. gada 10. aprīlis, 20:23:48 »
Atņemt! Nolīdzināt! Komunismu uzcelt!
Kaut kur jau dzirdēts...

Āāā... kā nesapratu, ka tie dārziņi ir privātīpašums. Domāju, ka pašvaldības zeme.
Tad cita lieta, ja grib atņemt, tad kompensācija vai tiesu darbi, tas gan. Jāsūdz tiesā, kāda vēl apspriešana par privātīpašumu. :(

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #28 : 2019. gada 10. aprīlis, 20:54:31 »
Bet vispār jau es esmu šai ziņā pesimiste - tāpat tas ir tikai laika jautājums, līdz tos dārziņus nolīdzinās. Mazliet ātrāk vai vēlāk. Kamēr mazdārziņu īpašnieki ir neziņā par nākotni un "sēž uz čemodāniem", neviens neies ieguldīties smukās sētās un estētiskās mājiņās, kas atkal dos pamatu runām par "bomžatņiku", un tā pa riņķi... Līdz kamēr kāda spalvaina ķepa pievāks to zemesgabalu, lai "beidzot sakārtotu". Ha... :(

Atslēdzies faraons

« Atbilde #29 : 2019. gada 10. aprīlis, 20:59:19 »
diemzēļ tie dārziņi NAV privātīpašums. līgumu jāatjauno katru gadu. šogad pagarināja tā aizdomīgi, tikai līdz novembrim. un attīstības plānā mūsu teritorija (tā nav Lucavsala) pēkšņi vairs nav zaļa, bet lillā, tātad apbūve. es nezinu , kādu grandiozu apbūvi tajā kapu stūrī grib iecelt.
Kvadra, tur jau tā lieta. ja būtu privātīpašums, daudzi celtu būdiņas tādas nopietnākas un domātu par apsardzi. citādi tur vazājas visu laiku, un labi, ja tikai ložņā,nevis posta.
P.S.paldies moderatoram, zina jau, par ko :))
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 10. aprīlis, 21:08:20 no faraons »