Autors Tēma: Lucavsala  (Lasīts 6803 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: Lucavsala
« Atbilde #30 : 2019. gada 10. aprīlis, 21:03:35 »
Kvadra, nu kā var savākt privātīpašumu? Kā? Var uzlikt sodus par nekopšanu.
Paskaties, kādi grausti gadiem Rīgas centrā, tajā pat Elizabetes Čakmarijas stūrī...
Nevar tā vienkārši privātīpašumu atņemt.
Ja tas būtu pašvaldības īpašums kuru izīrē, tad protams, skatoties kāds līgums to var pārtraukt,
tas jau normāli. Bet privātīpašumu  nevar tā bez kompensācijas atņemt.

No Cammas teksta sapratu, ka privātīpašums. Nu jā, ja izīrē, tad skaidrs - tas nebūs mūžīgi.
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 10. aprīlis, 21:12:28 no tuk »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #31 : 2019. gada 11. aprīlis, 08:54:17 »
Un kāpēc ne? KAS būtu tik alternatīvi-kopistiski-burveklīgs tajā vietā iekārtojams? Kārtējais plikais suņu pastaigas laukums? (suņinieki gan iebildīs, ka to arī vajag).
Pa manam - vajag štengrus noteikumus apsaimniekošanai, lai neizskatās pēc bomžatņika un būs ok.

mazdārziņi pēc definīcijas nav un nevar būt sakopta vide. Tur galvenais ir salāti un tādam nomātam pleķītim neviens par labu skatu nedomā. Jo vairāk tādēļ, ka tā ir nošķirta vide un naktī tikpat bomži visu izvazās un apēdīs. Esiet tak reālisti!
pag.gs. septiņdesmitajos gados Lucavsalā paredzēja vērienīga sporta kompleksa būvi. Ideja beidzās ar savestām dzelzs konstrukcijām, kas tur norūsēja 25 gadus un beigās metāla vācēji visu aizstiepa pa gabaliņam. Bet iezemiešus tam par godu no salas izsvieda. Un ja mēs iestājamies par vēsturisko viedolu (cik gan tālu tai vēsturē gribam iet?) - tad Lucavsala jāizpārdod privātajai apbūvei. Kāda jēga? Tikai mazai daļai cilvēku - it kā ekskluzīvas dzīves vietas ar ierobežojumu pārvietoties - jebkurā virzienā tilts.
Man gan šķiet, ka baigi gremdēties vēsturē nav racionāli - tad vispār jauna apbūve jāaizliedz, jo kur bija Lielās pļavas, kur Dziļie purvi, kur Tumšie meži - apbūve nekur nebūs vēlama no šī skatu punkta.
Ja reiz mums ir pilsētas vidienē ekskluzīva sala, tā būtu jāizmanto tā, lai piesaistītu plašākas cilvēku masas atpūtai/sportam/izklaidei. Lai visi var dabūt no šīs ekskluzīvās vietas savu daļiņu prieka. Viena puse jau ir sakārtota rekreācijai, tas ir forši. Būtu labi arī otra puse, varbūt vismaz viens pasaules standartam atbilstošs segtais stadions (mums tādu nav), kaut vai koncertzāle, kādas izklaides vietas utml, es tikai fantazēju. Lai cilvēkiem ir kur aizbraukt ar velosipēdu un ir ko tur darīt.
Un nevajag ironizēt par Mežaparku un promenādēm - tie jau šobrīt siltajās brīvdienās ir cilvēku pārbāzti - skaties tik, ka kāds šuneļkverplis pie pazoles nepielīp vai kāds ar cukurvati ģīmī neiebrauc..
just MHO

Atslēdzies daddy

« Atbilde #32 : 2019. gada 11. aprīlis, 09:05:16 »
par lucavsalu https://www.tvnet.lv/6566462/lucavsalas-darzinu-rekviems
daži citāti:

Vienatnē ar velosipēdu mazās “ieliņas” apceļot negribētos, jo drīz vien kļūst skaidrs, ka ar plēvēm un stieplēm aprīkotajās būdās kāds mitinās ļaudis ar “sarežģītu likteni”, kurus redzēt nevar, bet var saost pa gabalu.

Atkritumi tur ir ieauguši zemē un pārklājušies ar sūnām. Zaļie stāsta par smukajiem putniņiem, kas ligzdo Lucavsalā, un, ka vajag to visu skaistumu saglabāt, bet laikam ir aizmirsuši, ka Lucavsalsas kontingents putnu ligzdošanas vietu pārvērtis izgāztuvē.

300 kvadrātmetru dārziņš gadā izmaksā ap 40 eiro. Nomas līgums tiek slēgts uz vienu gadu.

Atkritumu vairošanās saistīta arī ar to, ka kopš 2017. gada maksa par atkritumiem ir divkāršojusies.

Man viedoklis skaidrs - AR BULDOZERU! (līdzīgi kā to izgāztuvi Deglava ielā, kur tagad Ušakova kepka). Vidi vajag sakārtot, pat ja uzreiz nav skaidrs, ko tālāk darīt!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #33 : 2019. gada 11. aprīlis, 10:30:52 »
Bobis maļ, ka dārziņi nevar būt sakārtota vide, es turpinu malt, ka var gan, jo redzu to savām acīm.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #34 : 2019. gada 11. aprīlis, 10:32:03 »
Kāpēc ar buldozeru? Kāpēc nevar iztīrīt un sakopt. Ja ir augļu koki, kāpēc tos neatstāt? Tapēc, ka buldozeram darbs 1/2 dienai? Šepat Torņakalnā arī pie LU jaunās ēkas džungļi ar bomžu sugu pārsvarā. Arī spēciņi par vājiem sakopt? Atņemt un nahrenizēt vienmēr gatavs!
Ja ne citādi, tad nelielu ēku bērnudarzam būtu uzbūvējuši, kur pasniedzējiem un studentiem savas atvases nobāzt uz mācību laiku. Ar augļukoku dārzu apkārt. Citādi jaunbūvētie pliki kā pēc prūšu uzbrukuma septiņgadu karā.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2019. gada 11. aprīlis, 10:37:10 »
Nu, ja grib saglabāt tos mazdārziņus, pašvaldība varētu tos mēslus savākt, tās neglītās būdas
aizstāt ar vienota stila būdiņām, sētiņām, uzstādīt konteinerus, wc, apsardzi un izīrēt par atbilstošu cenu.
Visi bomži automātā atbirtu, paliktu tie kuri tiešām grib rušināties sakārtotā vidē un par to
maksāt.
Bet vispār, ne vien Rīgā, bet arī citās mazpilsētās tie dārziņi ne visai izskatās... 

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #36 : 2019. gada 11. aprīlis, 10:54:22 »

Kaut kā te baigā divkosība no mazdārziņu piekritējiem lien ārā. Viens otrs, kas te piemin komunismu, pats grib dzīvot sociālismā:  ļaujiet nomāt ( pa lēto) ar paplašināšanās tiesībām, Tad būdiņas vietā varētu uzbliezt pieklājīgu namiņu.
Es gribu dzīvot kapitālismā. Gribi - nomā, iegūsti īpašumā, cel savu namiņu/būdiņu u.c.. Man nav žēl. Bet maksā adekvātu nomas/nodokļa maksu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #37 : 2019. gada 11. aprīlis, 10:59:36 »
Bobis maļ, ka dārziņi nevar būt sakārtota vide, es turpinu malt, ka var gan, jo redzu to savām acīm.

Es pa ceļam uz Frankfurtes lidostu redzu tādus dārziņus Vācijā... nu nav nekā tur skaista, piedod... :)

Savukārt, ja uzliks "atbilstošu cenu" nomai, teiksim 200-300 eur gadā, nedomāju, ka būs daudz gribētāju. 

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #38 : 2019. gada 11. aprīlis, 11:03:40 »

Vienatnē ar velosipēdu mazās “ieliņas” apceļot negribētos, jo drīz vien kļūst skaidrs, ka ar plēvēm un stieplēm aprīkotajās būdās kāds mitinās ļaudis ar “sarežģītu likteni”, kurus redzēt nevar, bet var saost pa gabalu.

tas, ka likvidē vietu, kur pulcēties, dzīvot bomžiem nenozīmē, ka tas atrisina pašu bomžu problēmu kā tādu...Staļins pēc kara pēkšņi vienā naktī no lielajām pilsētām aizvāca visus kara invalīdus, kuri bez kājām, rokām utt klamzēja pa pilsētu un, protams, pālī....aizveda kaut kur aiz 101.km vai ielika trako mājās...   
Es neiebilstu, ka ir kaut kādi bomžu "getto", kur valda viņu likumi, policija nerādās...es arī...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #39 : 2019. gada 11. aprīlis, 11:09:48 »

Es pa ceļam uz Frankfurtes lidostu redzu tādus dārziņus Vācijā... nu nav nekā tur skaista, piedod... :)

Savukārt, ja uzliks "atbilstošu cenu" nomai, teiksim 200-300 eur gadā, nedomāju, ka būs daudz gribētāju.

daddy, kur es apšaubu tādu nesmukumu eksistenci? Saku, ka var sakārtot, ja ir vēlme. Galu galā te runa par pilsētas centru, ne kkādām nomales kolonijām.

Un vrb lielāka nomas cena ar atbilstošām estētiskajām prasībām aŗī noregulētu lietas? Es gan domāju, ka par Tevis minēto summu atrastos pietiekami daudz gribētāju

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2019. gada 11. aprīlis, 11:20:03 »
Mani izbrīna tas Cammas - a t ņ e m t.
Ja tā ir izīrēta, nomas zeme.  Nu tad es izīrēju dzīvokli un kad termiņš beidzas to īrniekam atņemu?
Tas taču nav viņa īpašums. Es saprotu, ka cilvēks pierod un sāk domāt, ka tā būs mūžīgi, bet viss
mainās. Es negribu betonu, bet tās tizlās būdeles arī nē.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #41 : 2019. gada 11. aprīlis, 11:23:13 »
AT nav neviena brīva zemes pleķīša, viņi izšrubī visu. Da iekāp vilcienā, pabrauc uz Vāczemes pusi, atskatīsies pied..stos dārziņus cik uziet

un   K  Ā  P  Ē  C   ?????? vajag mazdārziņus pilsētas centrā ???????????????

Atslēdzies Minne

« Atbilde #42 : 2019. gada 11. aprīlis, 11:26:09 »
 :banhead:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #43 : 2019. gada 11. aprīlis, 11:26:39 »
 :fp:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #44 : 2019. gada 11. aprīlis, 11:28:21 »
Lucavsala ir centrs tikai ģeogrāfiski, līdzīgi kā Maskačka... arī variants, uzcelt salu tiltam necaurskatāmas margas un lai viņi tur ņemās savos mēslos :) 
Par to jau stāsts - KO DARĪT?

Piemēram Kopenhāgenas centrā ir tāda Kristiānija - Brīvpilsēta-Geto, kur Eiropas likumi nedarbojas, kārtību nosaka vietējie barigas, var brīvi nopirkt narkotikas utt.
st. citu - tā melnās koncetrzāles ideja uz ūdens arī ir no Kopene nošpikota...Būsim progresīvi :)