Es arī varu uzcelt Latgales mežos kleķa būdiņu uz riteņiem ar lietusūdeni mucā un kanalizāciju... nuja, un kanalizāciju - "atsūtiet uz būvvaldi savas kanalizācijas sistēmas aprakstu un projektu".
Kaut kā neredzu, ka Latvijā būtu iespēja šitā dzīvot minimālisma stilā tajā, ko pats uztaisi. Tak tūlīt ir klāt inspekcijas ar soda naudām. Pat tie 25 m2 bez projekta vairs nav atļauti. Nesaprotu to pārpublicētāju domu gājienu, kuri repostē "uzbūvēja taigā namiņu ar savām rokām un dzīvo" vai youtubē sapublicētās kleķa mājiņas no bambusa un māliem, ko džeki pāris dienās uztaisa un vēl baseinu izrok. Iedomas, ka viņš arī tā gribētu? Tikai - tur var, te nevar. Tūlīt ir klāt būvinspekcija par nelegālo būvniecību. Vai dzīvo uz koferiem kā bomzis, jo nekad nezini, kad izmetīs no tās kleķa būdiņas.
Tajā treilermājiņas stāstā par 15 mārciņām ir puspatiesības un blefs. Bija 100 par elektrību, tagad par visu 15? Stāvvietās arī ir jāmaksā par pieslēgumu ūdenim un kanalizācijai (kā mellene teica - piespraud standartizētu šļauku visam un dzīvo). Uz savas zemes turēt tādu treileri? Par zemi tāpat jāmaksā.
Viņiem tā drīkst - uzbūvē kaut ko un dzīvo - bez projekta, bez nodošanas ekspluatācijā, bez n-tajām atļaujām no ugunsdzēsējiem un pārējām inspekcijām? Nu varbūt tajās krutajās ārzemēs tā var, pie mums apkaro jebkuru ideju, kā izdzīvot pa lēto (nu, izņemot "kuģi" kāpās).
Divstāvu mājiņa uz riteņiem ir brīvi pārvadājama pa ceļiem? Neiesprūst tuneļos? Neskaitās lielgabarīta krava ar īpašām atļaujām?
Kaut kas tur ir sapūsts.
Bet standarta treilerī ilgtermiņā var dzīvot tikai cilvēciņš metru piecdesmit uz slidām. Citādi - kā pacel rokas, tā atduries griestos. 5 cm sienas arī ir grūti piesildāmas mūsu apstākļiem. Tie, kas treilerus apdzīvo (dārza mājiņas), ir tos nosiltinājuši.
Tornīti es arī gribēju.

Neuztaisīju. Lieka platība, kāpnītes vietu aizņem, ēkas augstums sanāk pāri atļautajam... Sarežģītāk jumtu uzlikt (tā jau ar jumta logiem ir problēmas). Vecums nāk, pa kāpnēm skraidīt - aizvien vairāk kājas protestē. Nu neko, tā arī palikšu princese bez torņa...
Man tornīši asociējas ar tādām nedaudz slepenām vietām, vietu, kur paslēpties, ko ļoti privātu
Aha.

Es gribēju savā mājelē peprojektēt tādu slepeno istabiņu - ar dīvānspilveniem, klusumā pasēdēt... Beigās nesanāca, kopējā platība tāda, ka nevarēju ietaisīt neko tādu, pilnībā nesačakarējot pārējās telpas. A žēl...