Autors Tēma: Nelielas mājas  (Lasīts 24155 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dip

Atb: Nelielas mājas
« Atbilde #15 : 2020. gada 28. novembris, 12:00:29 »
Tev arī patīk tornīši?

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #16 : 2020. gada 28. novembris, 12:10:24 »
Citāts: dip
Tev arī patīk tornīši?
Nopietni, patīk.

Atslēdzies dip

« Atbilde #17 : 2020. gada 28. novembris, 12:42:33 »
Man nenormāli patīk. Nez, ko tas varētu nozīmēt? Iepriekšējā dzīvē biju princese?Ja nepatiktu, tad skaidrs - iemūrēta.

Dažreiz aizdomājos par atslēgas vārdiem un lietām. Kāpēc.
Piemēram, bērnībā, nez kāpēc, tēloju kaut kādu Feģu. Vienmēr tikai Feģa. Nepazīstu nevienu. Pagaidām.
Tie paši tornīši. No ko es uz tiem ieciklējos?
Padomju vēlēšanās vienmēr atzīmējos, ka braucu komandējumā uz Čeļabinsku. Tur vēlēšu. Nekad neesmu bijusi. Paziņu arī nav. Kāpēc tieši Čeļabinska?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #18 : 2020. gada 28. novembris, 12:57:02 »
Tornīši..  :rat:

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #19 : 2020. gada 28. novembris, 13:25:54 »
Es zinu, mana patikšana nāk no Jūrmalas arhitektūras. Vasarās apmēram šitādā mājā dzīvojām:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #20 : 2020. gada 28. novembris, 13:54:57 »
Man tornīši asociējas ar tādām nedaudz slepenām vietām, vietu, kur paslēpties, ko ļoti privātu
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Trix

« Atbilde #21 : 2020. gada 28. novembris, 14:08:38 »
Es arī varu uzcelt Latgales mežos kleķa būdiņu uz riteņiem ar lietusūdeni mucā un kanalizāciju... nuja, un kanalizāciju - "atsūtiet uz būvvaldi savas kanalizācijas sistēmas aprakstu un projektu".

Kaut kā neredzu, ka Latvijā būtu iespēja šitā dzīvot minimālisma stilā tajā, ko pats uztaisi. Tak tūlīt ir klāt inspekcijas ar soda naudām. Pat tie 25 m2 bez projekta vairs nav atļauti. Nesaprotu to pārpublicētāju domu gājienu, kuri repostē "uzbūvēja taigā namiņu ar savām rokām un dzīvo" vai youtubē sapublicētās kleķa mājiņas no bambusa un māliem, ko džeki pāris dienās uztaisa un vēl baseinu izrok. Iedomas, ka viņš arī tā gribētu? Tikai - tur var, te nevar. Tūlīt ir klāt būvinspekcija par nelegālo būvniecību. Vai dzīvo uz koferiem kā bomzis, jo nekad nezini, kad izmetīs no tās kleķa būdiņas.

Tajā treilermājiņas stāstā par 15 mārciņām ir puspatiesības un blefs. Bija 100 par elektrību, tagad par visu 15? Stāvvietās arī ir jāmaksā par pieslēgumu ūdenim un kanalizācijai (kā mellene teica - piespraud standartizētu šļauku visam un dzīvo). Uz savas zemes turēt tādu treileri? Par zemi tāpat jāmaksā. 
Viņiem tā drīkst - uzbūvē kaut ko un dzīvo - bez projekta, bez nodošanas ekspluatācijā, bez n-tajām atļaujām no ugunsdzēsējiem un pārējām inspekcijām? Nu varbūt tajās krutajās ārzemēs tā var, pie mums apkaro jebkuru ideju, kā izdzīvot pa lēto (nu, izņemot "kuģi" kāpās).

Divstāvu mājiņa uz riteņiem ir brīvi pārvadājama pa ceļiem? Neiesprūst tuneļos? Neskaitās lielgabarīta krava ar īpašām atļaujām?

Kaut kas tur ir sapūsts.

Bet standarta treilerī ilgtermiņā var dzīvot tikai cilvēciņš metru piecdesmit uz slidām. Citādi - kā pacel rokas, tā atduries griestos. 5 cm sienas arī ir grūti piesildāmas mūsu apstākļiem. Tie, kas treilerus apdzīvo (dārza mājiņas), ir tos nosiltinājuši.

Tornīti es arī gribēju. :D Neuztaisīju. Lieka platība, kāpnītes vietu aizņem, ēkas augstums sanāk pāri atļautajam... Sarežģītāk jumtu uzlikt (tā jau ar jumta logiem ir problēmas). Vecums nāk, pa kāpnēm skraidīt - aizvien vairāk kājas protestē.  Nu neko, tā arī palikšu princese bez torņa...

Man tornīši asociējas ar tādām nedaudz slepenām vietām, vietu, kur paslēpties, ko ļoti privātu

Aha. :) Es gribēju savā mājelē peprojektēt tādu slepeno istabiņu - ar dīvānspilveniem, klusumā pasēdēt... Beigās nesanāca, kopējā platība tāda, ka nevarēju ietaisīt neko tādu, pilnībā nesačakarējot pārējās telpas. A žēl...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #22 : 2020. gada 28. novembris, 14:11:07 »
Pilnīgi un galīgi nepatīk mūsdienās celtām ēkām pieķibināti pagājušo gadsimtu stilistikā veidotie tornīši. Brrr... ja vēl ar
plastmasas dēlīšiem apdarināti... :f-palm:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #23 : 2020. gada 28. novembris, 15:10:24 »
Vecums nāk, pa kāpnēm skraidīt - aizvien vairāk kājas protestē.  Nu neko, tā arī palikšu princese bez torņa...

Vismaz zirni zem matrača paliec princesīgākai sajūtai ;)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2020. gada 28. novembris, 15:31:48 »
Nopietni, patīk.
Vajag uzcelt torni a'ļa Pizza, pardon mai frenč, :)
Katram torņu alcējam savu torni!  :mrgr: 
Vai arī pili ;)
https://www.tvnet.lv/6505014/pratam-neaptverama-ainava-pamesto-pilu-ciems-turcija/
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 28. novembris, 15:44:49 no tuk »

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #25 : 2020. gada 28. novembris, 15:53:45 »
Rezultātā - ja katram pils, turklāt, identiska kā kaimiņam, tad tādas nav nevienam.  :f-palm:
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Trix

« Atbilde #26 : 2020. gada 28. novembris, 16:06:02 »
Tās klonētās turku pilis ir garām. Ja būtu pilis, bet dažādas, saskaņotā stilā, būtu pat fiīgs ciematiņš. Šitās klonētās vienā paskatā... Brrr. Kaut gan pats namiņš - ja būtu viens - nav nemaz tik slikts (na ļubiķeļa, protams).
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #27 : 2020. gada 28. novembris, 17:21:50 »
lasot pa dijogonali, ienāca pratā, ka krutajās ārzemēs šādi var( treileros un ne par ko nemaksājot) dzīvot var tikai čigāni. Tie kas pa īstam čigāni..viņiem pasē rakstīts- traveleri. tiem likumi nav rakstīti un tie tā arī dzīvo,pārvelk savus treilerus no vienas vietas uz otru-kad aizdir@ta ,tad pārvelk tālāk.. skolās noteikumi arī šitiem nav rakstīti... ja grib nāk,ja negrib nenāk..un tas ir oficiāli atļauts...Piem realitātē..no rita pilsēta pamostas un centrālajā parkā iebraukuši čigāni..kāds pārsimts dažādu izmēru un kalibru transporta vienības... Visa pilsēta staigā ar liikumu un sūdzas pašvaldībai..a pašvaldība...neko !!!!!...gaida ,kad aizvāksies un tad steigā metas sakopt.
lūk tā ir dzīve pa lēto.... :talking:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2020. gada 28. novembris, 18:04:15 »
Nu neko, tā arī palikšu princese bez torņa...

Dīvains priekšstats, princeses karalis parasti tornī ieslodzīja par nepakļaušanos. Tā bija soda vieta. Tad viņas tur nīka un gaidīja princi baltā zirgā, kurš atbrīvos :D
Gan jau Freidam būtu ko teikt par tām torņu ilgām... :mrgr:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #29 : 2020. gada 28. novembris, 18:11:32 »
emmm..nu ka lai saka... man patīk mana istaba ...kad es tur eju un nāku, kā gribu. bet ja mani tur ielēgs pret manu gribu..tad tā vairs nebūs mana mīļā istaba.  :?:

Freids lai mierīgi guļ.... tornim nav ne vainas ...
ko vieglāk aizslēgt to aizslēdza... stāsti par pagrabiem varbūt neskan tik romantiski ,kā stāsti par torņiem :scratch:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega