Autors Tēma: Nelielas mājas  (Lasīts 24129 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Atb: Nelielas mājas
« Atbilde #135 : 2021. gada 19. decembris, 18:34:33 »
Arī Tu, Minne  :sad_smiley:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #136 : 2021. gada 20. decembris, 12:08:06 »
Amālij, beidz tvīkt pēc veciem kraķiem  :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #137 : 2021. gada 20. decembris, 12:29:33 »
Svītrots  :mrgr:
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 20. decembris, 12:44:48 no Amālija »

Atslēdzies reno

« Atbilde #138 : 2022. gada 08. februāris, 19:21:48 »
https://www.city24.lv/real-estate/apartments-for-sale/riga-imanta-slokas-iela/7618665?index=21

Es neteikšu, ka man ļoti patīk, bet tomēr ļoti drosmīgs risinājums ar elektroinstalāciju. Vanna un wc gan daudz banālākā stilā
Dzīvoklim vienīgā bet fundamentālā vaina, ka nesiltinātā paneļniecē. Laikam jau tādēļ tik lēti.

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #139 : 2022. gada 08. februāris, 20:02:47 »
Nemaz nav tiiik lèti, jo zeme jànomà. Tagad pèc jaunà likuma varès izpirkt..tà kà vèl jàierèķina naudińa.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #140 : 2022. gada 08. februāris, 20:14:08 »
Pirmais stāvs parasti nekotējas, zemu, zagļiem pieejami logi, grīda auksta, gar ārdurvīm visi staigā garām (ne vienmēr klusu). Paneļu māja, kas pati par sevi ir uz izjukšanas robežas (tām parasti ir izrūsējuši neaizmūrētie paneļu stiprinājumi un ir plaisas). Tas arī lētuma iemesls.

Platība maza, pat lāga skapim vietas nav - vienā istabā gulta, otrā dīvāns un čušš. Virtuve arī nav diženliela. Kad sabildē ar platleņķi, tad, protams, izskatās milzu platības.
Virtuvē es nebūtu likusi koka krāsas virsmu - krāsas ēdas. Tualete un vannasistaba ir dziesma par sevi, – lai būtu –, bet virtuvei labāks būtu pelēks/balts/melns tonis. Kopā ar košo ledusskapi un dzelteno galdautu būtu labāk. Vai tad parastu baltu vai melnu vai pelēku ledusskapi un tas koks netraucētu. Bet vispār šāds melnbalts dzīvoklis prasa sterilitāti - vienas puķainas apenes vai krāsaini svārki, un uzreiz izskatīsies haotiski un piemētāts. Jebkādi papildu ikdienas priekšmeti "piesmērē" to mākslu.

Elaktroinstalācija interesanta, bet es sev tādu nekad mūžā negribētu. Komplektā vajag kalponi, kas slauka putekļus. :D
Bet man ne pārāk patīk. Neparasti, - tas jā. Tas šķūņu stils man mazliet apnicis (profesionālais kretīnisms :D ).
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #141 : 2022. gada 08. februāris, 20:46:16 »
Bildēs izskatās interesanti, bet man personīgi nepatīk tie elektrības vadi - kā tāds zirnekļu tīkls :) Novērtēju izdomu un risinājumu, bet tas nav priekš manis.

Atslēdzies Milka

« Atbilde #142 : 2022. gada 08. februāris, 22:23:28 »
Kā man patīk tie el.vadi! Varbūt ne gluži konkrētajā izpildījumā, bet kad taisījāmies uz remontu, gribēju sameklēt tādus retro slēdžus u.c. atribūtus, bet tie smukie bija baigi dārgi un laikam tikai pāris vietās. Bet neesmu atmetusi cerību, varbūt kaut kad

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #143 : 2022. gada 08. februāris, 23:04:20 »
Negribētu sev mājā tādus melnus vadu tīklus, bet ir arī savs labums - visi redzami, ja vajag sienā kādu caurumu uztaisīt, urb droši, vados netrāpīsi  :mrgr:

Tas, ko, lēti skaitās priekš tāda maza dzīvoklīša?  :?:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #144 : 2022. gada 09. februāris, 00:31:49 »
Bildēs izskatās interesanti un plaši, bet, tā kā labi zinu lietuviešu projektu, tad - nē, dzīvē tā neizskatās. Tie 39m2 dzīvē ir ārkārtīgi knapi. Virtuvē 2 cilvēkiem jau ir šaurumšauri, tāpat arī priekšnamiņš dzīvē ir kā kabatiņa. Bet svaigs ir svaigs, patīkami.

Cena tiem kvadrātmetriem nav zema, turklāt lietuviešu projekts nav diez ko labs

« Atbilde #145 : 2022. gada 09. februāris, 11:34:05 »
Piegājiens instalācijām interesants un noder, ja mājās ir kaķis, trusis utml., kas varētu gribēt grauzt vadus :) Otra lieta - šādi ir aiztaupīts čakars ieurbt visus tos vadus sienās. Bet neteiktu, ka gribētu sev tādus dzīvoklī. Ja pareizi saprotu, tas ir pusotristabnieks, tātad reāli vienam cilvēkam. Tajā pusistabā tik vien ir vietas kā gultai.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies reno

« Atbilde #146 : 2022. gada 05. oktobris, 09:58:35 »
Man sarkaniem burtiem iesaka sākt jaunu tēmu, bet neklausīšu.
Par pārmērīgi  lielajām māju platībām platībām pie mums jau rakstīju tarkšķī. Var jau būt, ka tur nepareizi pieskaitītas arī garāžas, kas bieži ir 2vietīgas un mūsu klimatā aktuālas -nav te nekāda Francija.
Parunāt gribu par ko citu -ka mēs nespējam pamest "dzimtas mājas", kā amerikāņi, piemēram.

Dzīvojam divatā mājā, kas domāta vismaz četriem, bet tikai pļāpāšanas līmenī -varētu pārdot un nopirkt kaut ko mazāku un taml. Apkārt vairākās mājās dzīvo viens vecs cilvēks, galā netiek, bet, ja ieteiktu kaut ko mainīt -nē, ne par ko.

80. gados, kad sāka daudz būvēties, vispār jau bija pārliecība, ka bērni visu mūžu dzīvos turpat, jo citu variantu jau nebija. Tagad izrādās -kā pabeidz skolu, tā prom.

Protams, šogad apkures rēķini daudz ko saliks pa vietām, ne tikai siltināšanu, bet arī izmērus

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #147 : 2022. gada 05. oktobris, 10:04:03 »
Latvietis iedzīvojas savā mājā. Un emocionāli nespēj to pamest. Jo ļoti daudz dara pats, būvē, remontē, iekopj. Mājai piesaistīta dvēsele.
Pārdot un pirkt citu ir saistīts ar riskiem un latvietis kā jau ziemeļnieks, nemīl riskus (ziemeļniekiem dzīvesvietu riski ģenētiski iekodēti kā riski nosalt un neizdzīvot). Un riski tiešām pastāv. Pirmkārt pārdošanas risks, otrkārt nopirkšanas risks, jo apkrāpšana ir ļoti populāra parādība, saistībā ar kaimiņzemes gadu desmitiem kultivētajām tradīcijām.
Tā kā nebūs iespējami izdzīt iemītniekus no savām mājām.
Es vairāk orientētos uz esošo māju pārbūvi, lai apkurnātu tikai apdzīvojamo daļu..

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #148 : 2022. gada 05. oktobris, 10:06:45 »
un paldies Dievam, ka vismaz būvniecības tendences mainās un nebūvē vairs milzu pilis kā tas bija populāri deviņdesmitajos - lielummānijas, naudas pārpilnības un ikdienas reibuma apstākļos pieņemtie lēmumi izrādījās dzīves laikā neuzceļamas ēkas un pēcāk arī neuzturamas..

Atslēdzies Minne

« Atbilde #149 : 2022. gada 05. oktobris, 10:51:35 »
…un daudzos gadījumos vizuāli baisas