Autors Tēma: Nelielas mājas  (Lasīts 24112 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Trix

Atb: Nelielas mājas
« Atbilde #150 : 2022. gada 05. oktobris, 11:16:08 »
Nu, nez, nez, vai tas amerikāņu klaidonības gēns ir tik pareizs. Tā "pārdodam šo un pērkam nākamo" ir tāda dzīvošana uz koferiem, kas man, piemēram, nepatīk. Laikam senču zemnieku gēni neļauj.

Man māja ir būvēta pēc mana projekta, tā, kā es gribu, lai ir ērti, lai visam un visiem pietiek vietas, tajā pašā laikā skaitot centimetrus un neieviešot neko lieku (kaut gan gribētos vēl normālu darbnīcu). Joprojām nav problēmu ar plānojumu, kas parasti izlien ātri vien, kad kaut kas, kas uz papīra vai pirmajā brīdī izskatās interesanti vai smuki, dzīvē izrādās neērti un kaitinoši, piemēram, šauri gaiteņi bez pielietojuma. Otra garāža būtu noderējusi ļoti, bet vietas nepietika. Būvējām paši, zinām, kur kas nav labi, kur kas ir ļoti labi, kur kas vispār ir. Daudzas lietas ir ekonomiskajā variantā, izmantojot atlikumus, otrreizējos materiālus utt., "tovarnij vid na prodažu" nav un nebūs, tātad cena minimāla (specifiku, kāpēc māja vispār nav pārdodama, neizplatīšu). Dārzu pamazām iekopju no atmatas un izgāztuves. Un tagad tā vienkārši pārdot un pirkt kaut kādu kaķi maisā tā vietā? Un sākt no gala? Nē, paldies. Pat ja bērni aiztīsies tālēs zilajās, man nekas netraucē nesildīt otro stāvu un ekonomiski iztikt ar pirmo. Tehniski varētu otro stāvu pat izīrēt, ir pietiekama autonomija, bet šaubos, vai izturēšu cilvēkus.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #151 : 2022. gada 05. oktobris, 11:16:25 »
mums te  vienu laiku gāja "Jaunkrievu Ampīrs" ar  sarkankoka ieejas portālu ar kolonām, kas viens pats nelielas mājeles cenā

Pieslēdzies kvadra

« Atbilde #152 : 2022. gada 05. oktobris, 11:21:24 »
un paldies Dievam, ka vismaz būvniecības tendences mainās un nebūvē vairs milzu pilis kā tas bija populāri deviņdesmitajos - lielummānijas, naudas pārpilnības un ikdienas reibuma apstākļos pieņemtie lēmumi izrādījās dzīves laikā neuzceļamas ēkas un pēcāk arī neuzturamas..
Arī tā, bet neba visi plīsa no naudas pārpilnības. Bija cilvēki, kas, visu padomijas laiku nodzīvojuši mazā dzīvoklītī cits citam uz galvas, centās piepildīt mūža sapni - uzcelt māju, kurā būtu atsevišķas istabas pašiem, bērniem, vecvecākiem, un atstāt "lai bērniem ir kur dzīvot". Bet laiki mainās...
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 05. oktobris, 11:40:34 no kvadra »

Atslēdzies reno

« Atbilde #153 : 2022. gada 05. oktobris, 11:39:36 »
To arī var saprast. Tikai manā valstspilsētā  :mrgr:  ļoti var just to "iz grjazi v kņazi"

Atslēdzies reno

« Atbilde #154 : 2022. gada 05. oktobris, 11:47:27 »
Skaidrs, ka mēs neko nepārdosim un nepārcelsimies.  Ja nu vienīgi bērni pārcels :mrgr:
 Variantā "C" tiek pieļauta iespēja 2. stāvu vispār aiztaisīt ciet

Es vairs negribētu dzīvoklī  -ja nu trokšņaini kaimiņi. Pārceļoties tāpat -izrādās, ka smaidīgie kaimiņi katru sestdienu rīko bārbekjū pārtiju ar dūmiem, dziesmām un dejām, viņu kaķis kakā manā puķu dobē un suns rej caurām naktīm :rofl:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #155 : 2022. gada 05. oktobris, 12:41:15 »
mans kaķis toties kakā kaimiņienes dobēs  :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #156 : 2023. gada 23. janvāris, 10:28:55 »
Tik traki pie mums nav, bet labus paraugus var atrast, Apeirons bija savācis invalīdu  uzbrauktuves 30* stāvumā, vai tāda, kas beidzas ar augstu slieksni un taml.
Melnīgsnējo mūrnieku siena vizuāli pat interesanta, ja vien nesagāžas
https://www.dailymail.co.uk/femail/article-11654167/Designed-fail-People-sharing-worst-construction-fails.html

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #157 : 2023. gada 23. janvāris, 10:51:43 »
Virtuves virsma kāpnēs man kā milimetru pis... plānotājam ļoti patika. :D Un kaķim vieglāk uzkāpt uz galda. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #158 : 2023. gada 23. janvāris, 11:18:17 »
Mans tēvs savā laikā projektēja kāpnes jau uzbūvētām mājām, tur tādi brīnumi bija, vietām projekta, vietām būvnieku vaina: -kāpnes, pa kurām nokāpt var tikai atmuguriski, kāpnes, kur jātiek pāri kanalizācijas trubai un taml.

« Atbilde #159 : 2023. gada 23. janvāris, 12:04:11 »
Melnīgsnējie mūrnieki: Kad to dara Gaudi, visi - O, kas par mākslu! Kad to darām mēs ar Rašidu - pē, čurkas nemāk mūrēt. :D
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies reno

Atslēdzies KatT

« Atbilde #161 : 2026. gada 12. marts, 14:33:20 »
Tāda dzīvošana droši vien der ne visiem, bet ideja interesanta. Ja kādreiz jādomā par vietas taupīšanu vai mantu sakārtošanu mazākā telpā, var arī paskatīties https://kelsa.lv/lv/

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #162 : 2026. gada 12. marts, 15:25:23 »
Tāda dzīvošana droši vien der ne visiem, bet ideja interesanta. Ja kādreiz jādomā par vietas taupīšanu vai mantu sakārtošanu mazākā telpā, var arī paskatīties https://kelsa.lv/lv/
jūs tak paši tos plauktus neražojiet, bet te spams pa visām malām

Atslēdzies reno

« Atbilde #163 : 2026. gada 01. maijs, 18:43:56 »
Likšu tepat savu gudrošanu,  māju būšana vien ir
Pirms gadiem 5 (vai vairāk) būvnoteikumos ieviesa, ka bruģis arī ir būve un tāpat jāievēro 4 m no kaimiņa robežas.(izņemot iebrauktuvi)  Brēka bija liela, bet šodien, tālumā dzirdot, kā visu dienu būkšķina basketbola bumbu, padomāju -un ja nu tas notiktu tieši aiz žoga? Ko tu puikam teiksi, iesi kasīties? Protams, nē. Bet tomēr labi, ka tas ir tik tālu. Un ja uzrastos jauni kaimiņi un savu grilēšanas laukumu ierīkotu? Smalka matērija tā kaimiņu sadzīvošana. Labi, ka šeit mums viss labi

Atslēdzies reno

« Atbilde #164 : 2026. gada 15. augusts, 11:17:25 »
Fragments no japāņu draugu, Ikuko meitas bloga:( MI tulkots)
Viņi paši būvēja savu ģimenes māju Hokkaido. Ja interesētu viss blogs, varētu ielikt. Tikai katra daļa atsevišķi jātulko

Starp citu, pirms pārcelšanās nākamajā mēnesī

Esam nolēmuši rīkot atvērto durvju dienu.

Pēdējo četru gadu un dažu mēnešu laikā esmu saņēmis tik daudz palīdzības no tik daudziem cilvēkiem.

Darbuzņēmēji, būvmateriālu piegādātāji, cilvēki, kas mums deva metāllūžņus, vecākie kolēģi, kas sniedza mums padomus, un daudzi citi,

Es vēlētos izmantot šo iespēju, lai ziņotu visiem.

Vai varbūt viņus interesē "dari pats" un viņi nejauši lasa šo emuāru, lai gan mēs viens otru nepazīstam.

Ja kādam ir interese apskatīt māju, lūdzu, droši atnāciet un apskatiet to.

Datumi un laiki ir 2. augusts (svētdiena) un 3. augusts (pirmdiena), no plkst. 10:00 līdz 16:00.

Droši atnāciet un apskatiet to; jums nekas nav jāņem līdzi.