Autors Tēma: Zigmunds Skujiņš - kas?  (Lasīts 4168 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Zigmunds Skujiņš - kas?
« : 2019. gada 30. aprīlis, 12:05:01 »
Vakar (29.04.) VIP spēlē 3 jaukas, brīnišķīgas, izglītotas dāmas nezināja, kas ir Zigmunds Skujiņš...
Pat pēc romānu nosaukumu "Kailuns", "Vīrietis labàkajos gados", "Gulta ar zelta kāju" - nemàcèja nosaukt autoru - nu, tur Kalniņ§...varbūt Zariņš? 
Dàmas jaunas un izglītotas, tad kurp ejam, latvieši?

Re: Zigmunds Skujiņš - kas?
« Atbilde #1 : 2019. gada 30. aprīlis, 12:09:24 »
Pakaļā, un jau sen - diemžēl...
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2019. gada 30. aprīlis, 12:10:05 »
visi visu nevar zināt  :n+: es zinu Z.S bet nezinu  daudz ko citu. Un?
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #3 : 2019. gada 30. aprīlis, 12:18:08 »
visi visu nevar zināt  :n+: es zinu Z.S bet nezinu  daudz ko citu. Un?
tak daļa no identitàtes ...kà "Limuzīns jāņu nakts"...visi vīrieši, kuri svin 47.dzimšanas dienu, tak tiek sumināti kā Vīrietis labàkajos gados!...tie 47 gadi bija romāna varonim..

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #4 : 2019. gada 30. aprīlis, 12:50:29 »
Cita paaudze, kam Zigmunds Skujiņš nav aktuāls. Tāpat aiziet aktieri, ne tik zināmi mākslinieki.

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2019. gada 30. aprīlis, 13:31:06 »
Ar katru paaudzi pieaug informācijas daudzums, un  arī man Skujiņš neliekas nekāda ekstra figūra . Kaut gan atbildi par tālrādi zināju uzreiz -tātad tas bija jautājums no pilnīgi citas "epohas"

Kādreiz darbavietā mums bija kopīgā izklaide -minēt Zvaigznes -bija tāds žurnāls- krustenes. Tur katrā mīklā bija jāatmin kāds teātra mākslinieks, parasti jau miris

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2019. gada 30. aprīlis, 13:39:16 »
Jaunā paaudze grāmatas vairs nelasa un daudz ko no tā, kas mums, paaudzei "labākajos gados  :mrgr: " šķiet vispārzināms un pašsaprotams, nezina un nepazīst. Tā viš i.  Un, zinot mūsu izglītības sistēmas tendences, skaidrs, ka labāk jau nu nepaliks.

P.S. Atceros, kā mani besīja tā viņa "tālrāde" :mrgr:  Toreiz jau vēl i sapņos nerādījās, kādus tik jaunvārdus šodien nesabūvēs  :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2019. gada 30. aprīlis, 14:15:36 »
Mums jau nekā cita nebija, tad nu lasījām. Pirka taču arī bezjēgā, uz kopotajiem rakstiem rindās stāvēja, lai parakstītos, pat Vilis Lācis likās pietiekami iekārojams.Krieviem vispār, atceros tās mežonīgās rindas pie parakstāmās grāmatas Stučkas ielas stūrī -baigi skaistas telpas bija

Protams, ka liekas jocīgi, ka VIŅI nezin. Bet mēs arī daudzko nezinām, ko savukārt zin un prot viņi

Atslēdzies Minne

« Atbilde #8 : 2019. gada 30. aprīlis, 14:50:47 »
Es, piemēram, nezinu daudzus jaunos aktierus, un dzejniekus vispār...  :faint:
Mūsu ceļi vienkārši nekrustojas, tādēļ nezinu. Ko lai dara?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #9 : 2019. gada 30. aprīlis, 15:05:03 »
...nu, gadàs, ka uz VIP atnāk džeki un nezin zvejnieka dēlu...ok, hokejs, motori tur rullē un reālu zvejnieku puišu tik pat kā nav...palikuši vien makšķernieki...
Šoreiz šokēja, ka dāmas bija izglītotas, visas ar augstàko un pat šķiet ar kultūru viena bija saistīta...bet par literatūru nezin, grābstās...tas, ka minot nosauc A.Belu tik paràda, ka vàrds dzirdēts, bet lasīts nav...:(
Ok, atminēja acālijas sveķus - pàrtikas piedevu, tur es pas..

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2019. gada 30. aprīlis, 15:08:08 »
Droši vien literatūras stundā pieminēts vien garāmejot, kā padomju perioda rakstnieks, viena rindkopa

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #11 : 2019. gada 30. aprīlis, 15:23:33 »
Ok, es tagad atzīšos...nebiju lasījis "Gultu ar zelta kàju" toreiz 80.gadu sākumà, kad izdeva....tagad pēc mammas aiziešanas pàrkràmēju viņas bibliotēku un atradu šo gultu ar visu autora parakstu...nu, drusk kauns, ka nav lasīts....tàtad jàlasa!
Lieliska grāmata!
Žēl, ka neizlasìju 80.gadu beigàs, jo aprakstot Vējgalu likteņus pirmàs Latvijas laikà - nu, gandrìz viens pret vienu, ko redzējàm pēc Atmodas, kad brīžiem daudz ko nesapratu....un cik pàrsteidzoši - romānà nav sex minorità§u utt! :D

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2019. gada 30. aprīlis, 15:24:21 »
Man Skujiņš ļoti patika

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #13 : 2019. gada 30. aprīlis, 15:47:29 »
Man Skujiņš ļoti patika
Joksts vēl pateica, ka zin, ka Skujiņš skatoties VIP...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #14 : 2019. gada 01. maijs, 10:52:02 »
Es, piemēram, nezinu daudzus jaunos dzejniekus vispār...  :faint:
Mūsu ceļi vienkārši nekrustojas, tādēļ nezinu. Ko lai dara?
tie ir gadi...es tagad varbūt palasītu poēmas...piem., Oņegins nekad nenoveco....bet šķiet, nezinu, nav latviešiem jaunu poēmu...nekas nav dzirdēts...
Ieejot gràmatnīcā un apskatot dzejas stendu ir sajūta, ka noformējums ir labāks par saturu...gandrìz nevienu dzejas grāmatu nebūtu kauns dàvinàt tàs izskata dēļ - mums ir lieliski màkslinieki - noformètāji, bet dzeja nu tā..(mans subjektīvais viedoklis).
Kamēr padomju gados bija otrādi - varēja atrast labu dzeju uz drausmīga dzeltena papīra un nekāda noformējuma....mjā, kapitālismā galvenais ir iesaiņojums....