Autors Tēma: Klases ekskursiju laiks  (Lasīts 3278 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Kaspars712

Klases ekskursiju laiks
« : 2019. gada 27. maijs, 08:42:48 »
Jā, jautrajā klašu ekskursiju laikā vēlos aktualizēt video redzamo situāciju. Diezgan pierasti ( nevis normāli) tādu novērot PĒC.... video vien pusotras minūtes garš

Atslēdzies Luīze

Re: Klases ekskursiju laiks
« Atbilde #1 : 2019. gada 27. maijs, 09:15:57 »
Un???? Bērni ir bērni, dīdās un ņemās, gadās, ka kumosi nokrīt zemē. Savukārt atkritumu savākšanu pēc sevis nav skolotāja nomenedžējusi līdz galam.  :ng:

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2019. gada 27. maijs, 10:14:38 »
Skolotāja un arī šoferis pats varēja kontrolēt, lai izkāpjot savāc. Tas, ka drupačas -ar to jārēķinās

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2019. gada 27. maijs, 10:17:24 »
Un??!! ...

Izskatās pēc apmācības "atstājam savus mēslus autobusā, vēlāk to pašu darīsim mežā".

Pa pakaļu gan šoferītim, gan skolotājām, kas atļāva sīkajiem ķēmiem to visu aiz sevis nevākt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2019. gada 27. maijs, 13:15:14 »
Nu tieši tā. Atceros no saviem skolas gadiem, ka skolotāja vienmēr stingri pieteica visu aiz sevis savākt, un pat kājas, autobusā iekšā kāpjot, noslaucīt.
Bet ko var gribēt no šodienas bērniem - paskatieties, kā uzvedas un kādu cūcību aiz sevis atstāj viņu vecāki piknika vietās. (Es to regulāri dabūju novērot). 
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 27. maijs, 13:20:56 no kvadra »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2019. gada 27. maijs, 14:16:03 »
Tādēļ skolotāja &Co palaida garām iespēju dabiskā veidā, bez moralizēšanas vai didaktikas, iesaistīt bērnus un varbūt kādam no viņiem (neapzinīgi vecāki) parādīt citas iespējas - kopā braucām, kopā izklaidējāmies, kopā sakopjam un atstājam aiz sevis patīkamu vidi. Secinu, ka skolotāja nav gudra.

Te jau man ikdienas (normālā) aina - sabiedriskais transports pēcpusdienās izskatās pēc miskastes - ēdienu iepakojumi, plastmasas pudeles, metāla bundžas, čipšu un citas drupačas ....jo ir taču cilvēku zemā kasta, kas par smieklīgu atalgojumu to visu novāks. Katrs dzīvo savā līmenī un ikdienas apziņā nesaskaras  :sarcasm:

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #6 : 2019. gada 27. maijs, 16:14:00 »
Esmu šokā par attieksmi!!! Neizskatījās, ka dažas drupačas nobirušas...!! Redz, vainīga skolotāja, šoferīts..nav likts savākt...
Bet kur tad paliek ģimene?! Ja vecāki iemācītu saviem bērniem pašiem, bez teikšanas aiz sevis sakopt, tā nebūtu...Skolotājai atliktu vien atgādināt...
Bet ko nu par skolniekiem runāt. Nupat atgriezos no ceļojuma. Kāpjot ārā no lidmašīnas, ievēroju tādu pašu ainu: ne tikai piedrupačināts, bet piemētāts, atstātas drazas uc. Nu jā: stjuartes pietiekami "nenodrīzināja" un pilots arī neko neteica :sarcasm:
Ar tādu pieaugušo attieksmi nebrīnos, ka pavasarī talkas dienā atkritumu tonnas tiek savāktas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #7 : 2019. gada 27. maijs, 16:30:03 »
Tas ir kultūras trūkums un patērētājsabiedrības domāšanas veids - ES esmu klients un drīkstu cūkoties kā gribu, bet jūs, zemā kasta, savāksiet, kur liksieties. Un tāda aug jau otrā paaudze.

Atslēdzies Buschi

« Atbilde #8 : 2019. gada 27. maijs, 16:55:14 »
Bet kur tad paliek ģimene?! Ja vecāki iemācītu saviem bērniem pašiem, bez teikšanas aiz sevis sakopt, tā nebūtu...Skolotājai atliktu vien atgādināt...
100% vainu gjimenei arii nevar uzvelt. Zini es savam jauneeklim varu izrunaat sausu muti ... savaac, sakaarto utt. Lasiiju joku kaut kur "beerna istaba kaa ikea. Iegaaji peec kruuzes, iznaaci ar netiiraam dreebeem, paaris shkjiivjiem un veel visaadiem niekiem", BET laigan maajaas istaba reizeem ir baisaa haosaa, vinsh tomeer aiz sevis publiskaa vietaa (autobuss, lidmashiina) cuuku rakumus neatstaaj.
Es domaaju, ka pietiek vienam no kompaanijas buut sushkjim un svilpos liidzi, jo aiz sevis savaakt "tachu nav kruta".
P.S. maneejais tikko aizlaida 3dienu ekskursijaa ar klasi, noprasiishu kaa ir ar tiiriibu

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #9 : 2019. gada 27. maijs, 17:25:45 »
100% vainu gjimenei arii nevar uzvelt. Zini es savam jauneeklim varu izrunaat sausu muti ... savaac, sakaarto utt. Lasiiju joku kaut kur "beerna istaba kaa ikea. Iegaaji peec kruuzes, iznaaci ar netiiraam dreebeem, paaris shkjiivjiem un veel visaadiem niekiem", BET laigan maajaas istaba reizeem ir baisaa haosaa, vinsh tomeer aiz sevis publiskaa vietaa (autobuss, lidmashiina) cuuku rakumus neatstaaj.
Es domaaju, ka pietiek vienam no kompaanijas buut sushkjim un svilpos liidzi, jo aiz sevis savaakt "tachu nav kruta".
P.S. maneejais tikko aizlaida 3dienu ekskursijaa ar klasi, noprasiishu kaa ir ar tiiriibu

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2019. gada 27. maijs, 17:28:43 »
Nuja, var piekrist par ''kāds nāks un satīrīs''. Bet kas nāks ceļmalu tīrīt? Nupat braucu gar Sēnīti uz Murjāņiem - tur abas gravas malas kā nosētas ar visādu drazu. Līdz augšai! Nez kas to piemētājis? No mašīnām izsviestai tak nevajadzētu būt gravas augšā, ne? Cirtēji/celtnieki cūkas? Maz ticams.
Bet šitā liga visur skatāma. Tauta atvelkās pie ārsta, vakarā skaties, ka uzgaidāmajā telpā pilns ar glāzītēm, piešņauktām salvetēm, pieplūkātām reklāmlapiņām, sīkie krēslus nopēdojuši.
Visus sakost!

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #11 : 2019. gada 27. maijs, 17:34:03 »
Aizmirsu kā noformē citēt. Atvainojos.

Gribēju teikt, ka ne vienmēr...sliktie piemēri gūst atbalstu. Sab.transportā noklausījos divu skolas jauniešu (nu tā - gadi ap 16) sarunu: viens sarunājoties  lietoja "mātes" vārdus, otrs jaunietis nekautrējais aizrādīt, ka tādus vārdus lietot nav labi. Biju gatava (domās) šī jaunieša vecākus sabučot :) .
Par tīrību: mājas ir mājas, bet, ja vecāki paši sabiedriskās vietās nerāda saviem bērniem piemēru, ka aiz sevis ir jāsavāc, tad atkritumu tonnas augs, diemžēl....un nelīdzēs ne skolotājs, ne šoferīts...

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #12 : 2019. gada 27. maijs, 18:30:59 »
Normāls busiņš pēc normālas ekskursijas TIEŠI TĀ arī izskatās.
Par to nav vērts vispār diskutēt.
Jautājums ir, kurš to visu savāks? 
Un drupačas, un ar kvasu un kečupu nolietos sēdekļus tik un tā būs jātīra puslīdz profesionāli, to no ekskursantiem prasīt nevar.

Nupat nesen biju ar jaunu un svaigu īrētu busu divas dienas Latgalē.
Visi bijām pieauguši cilvēki un norunājām, ka neko necūkosim, bet rezultāts vienalga tāds pats.
Cita lieta, ka paši visu iztīrījām, pirms busa atdošanas saimniekam.
Laime, ka vispār izdevās iztīrīt, lai izskatās, ka nekas šausmīgs nav noticis.
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 27. maijs, 18:38:43 no Krimsons »

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2019. gada 27. maijs, 19:06:41 »
o nu nevajag, ja.

Esmu jaunībsgados vadījusi skolēnu ekskursijas, un ja šoferis papulās salikt atkritumu maisiņus, noinstruē visus sākumā un beigās atgādina, ka jāsavāc aiz sevis, un nekādi saldējumi busā, un vel skolotājas kādu reizi noiet pa busu un aizrāda  - visi vāc ka mīļie. Prieks skatīties.

Ģimene, audzināšana... Domājot par saviem korporaķivčikiem, drusk kauns, kadi sivēni  esam paši, un šoferīc nemaz nekautrējas aizrunāt savākšanu aiz sevis. Neviens neņem ļaunā atgādinājumu, priecīgi savāc un nav jāliek šitādi viģiki aizvainotā tonī komentēti internetos

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2019. gada 27. maijs, 19:20:03 »
Es reiz esmu braukusi sava bērna pamatskolas klasei līdzi ekskursijā. Šoferis jau pašā sākumā brīdināja, ka busā ēst nedrīkst. Pateica, pēc kāda laika būs pietura uz pusstundu. Pieveda pie
tādas ar galdiem, soliem aprīkotas atpūtas vietas. Visi izlocīja kājas, wc, paēda.
Domāju, ka pieaugušajiem, kuri konkrētajā situācijā atbildīgi par jauniešiem ir skaidri jādefinē “spēles“ noteikumi. Citādi būs bara sindroms... un kā tas spēj satricināt pat normāli audzinātu bērnu nenobriedušo psihi... Klātesošajiem pieaugušajiem jāspēj kontrolēt situāciju, jo viņi
 ir atbildīgi par bērniem un viņu uzvedību.