Autors Tēma: Mīti. Gastronomiskie.  (Lasīts 3755 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Mīti. Gastronomiskie.
« : 2019. gada 30. maijs, 18:13:36 »
 Apakšvirsraksts varētu būt -“Steiks vešķ tonkaja“ :)
Pāris nedēļas kkā neprasījās gaļu, viss ok organisms jau zina - ko un kā... :)
Bet, šodien!!! Nu ir cilvēks plēsoņa, ir, savā dziļākajā būtībā. ;) Nu tātad, gribu gaļu... 
Ievelkos bodē, un vienīgais, kas mani uzrunā ir steiks... mjā... bet mums to gatavo puiši, un
izcept steiku... cilvēki pat kursos iet... parasts mirstīgais jau nemaz tā nevar... bet mani
steikcepēji šonedēļ mājās nebūs.
Ehh, padomāju, ko man zaudēt - jēlu gaļu tartarā ēdu, nu būs raw medium... vai raw... galvenais nepārcept! Vēl palasījos googli, lai nobriestu procesam :D :D :D
Mana debija “smalkajā“ steikmākslā vienkārši ideāla! Tas taču pavisam vienkārši un tie ir mīti,
kas apvij šo procesu :D Nu kas var būt vienkāršāk, kā uz labas pannas, no labas gaļas pagatavot steiku! :) Prieks totāls, vienīgi jāpatur noslēpumā no vīriešu kārtas pārstāvjiem ;) :D

Atslēdzies ragana

Re: Mīti. Gastronomiskie.
« Atbilde #1 : 2019. gada 31. maijs, 08:48:25 »
Tu mani iedvesmoji.  :smile:
Vīrs mājās nebūs (un ja arī būtu, tāpat viņam gaļa jāsacep labi dūšīgi, lai neaizmūk no šķīvja), varētu noiet gar steiku bodi (ir tāda uz Barona un Stabu stūra) un uztaisīt vakara izvirtību. Sākotnējais plāns bija mīdijas baltvīna-siera mērcē ar ķiploku bagetes grauzdiņiem.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2019. gada 31. maijs, 10:32:04 »
Droši, pēc biezumiņa var labi redzēt cik tālu karstums aizgājis, pannu zvērā karstu un nost ņēmu
vēl tādu, ka būs raw midium, sāli, piparus pēc cepšanas, kamēr “atpūtās“ aizgāja līdz medium...
Ļoti ātri un ar salātiem ļoooti labi :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2019. gada 03. jūnijs, 12:26:22 »
Par Pavlovu jau tāds pats mīts

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2019. gada 03. jūnijs, 13:25:34 »
Un par želatīnu  :mrgr:
 :taunt:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2019. gada 03. jūnijs, 13:26:35 »
Un par želantīnu  :mrgr:

kā ir pareizi - želaNtīns vai želatīns ???  :scratch:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2019. gada 03. jūnijs, 13:28:28 »
Kaine ānung.
Sastomījos un uzrakstīju ne tā, kā rakstu parasti. Mana latviešu valoda kūp un pamazām izkūp  :f-palm:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2019. gada 03. jūnijs, 13:29:48 »
bet tas želantīns baigi bieži dzirdēts, es nezinu, kādēļ daļa kaucmindiešu tā runā..

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2019. gada 03. jūnijs, 15:13:31 »
Tas tādēļ, ka padomju laiku želatīns bija tāds, ka varēja saželēties un varēja nesaželēties. Saimniecēm bija vēlme (želaņije), lai tomēr saželējas. no tā arī želaNtīns :D

Tolaik arī bija tāds raugs, no kura nevarēja alkoholu dabūt...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2019. gada 03. jūnijs, 22:34:53 »
Vegāni apgalvo, ka saldēts banāns garšojot kā saldējums. Totāls mīts - saldējums TĀ negaršo...