Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98386 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Atb: Covid-19
« Atbilde #195 : 2020. gada 06. oktobris, 20:47:30 »
Starp citu, prasto, zilo, vienreizlietojamo masku var mazgāt tā, ka prieks.

Mums uzpeldējušas ziņas, ka ir pietiekami liels procents kļūdaini pozitīvo testu, jo testi nav 100% precīzi. Tas, savukārt, rada problēmas, sūtot cilvēkus pašizolācijās, karantīnās un kur tik vēl ne. Tāpat tiek testētas arī kļūdaini pozitīvo kontaktpersonas. Nauda tek kā pa reni, bet patiesā aina tāpat nesanāk patiesa.

Nupat atgriezās kolēģe horvātiete no Horvātijas. Uz robežas jautājums - ahā, no Horvātijas (tā šobrīd Austrijai bīstamā valsts), lūdzu, šajā rindā. Nākamais jautājums - vai strādājat Austrijā? Ahā, brauciet brīvi tālāk.

Tāds interesants vīruss, bīstamību var grozīt pēc vajadzības. Un mēs varam te turpināt ņēmties ap vējdzirnavām, mēroties, kura infa ir patiesāka, un ko? Jēga ta' kāda?  :mrgr:

Atslēdzies dip

« Atbilde #196 : 2020. gada 06. oktobris, 20:47:57 »
Kvadra, Tu tā īsti saproti, kas notiek? Es nē. Noformulēt nespēju. Ja vajadzētu kādam svešiniekam izstāstīt, mēģinātu - ir kaut kāds vīruss, kas nez no kurienes radies. Klīst pa visu pasauli. Lipīgs. Tas vīruss ir daudziem, saslimst ne visi. Galvenokārt galē nost seniorus. Sitot pa slimajām vietām, galvenokārt plaušām.
Visā pasaulē meklē, kaut ko meklē - poti, zāles, rīcību. Tas ir pirmo reizi. Visiem tas ir kaut kas nezināms. Viens no otra mācās, seko, atmet, pieņem.
Latvija ir senioru valsts. Ja jaunie protestē (varbūt pamatoti), tad vecajie ir izbijušies (pamatoti). Un mums katram ir omes, opji, seniori.
Nu kaut kā tā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #197 : 2020. gada 06. oktobris, 20:52:55 »
Kvadra, tak nav globāla sazvērestība, bet ir noticis tas, ko sauc par haosa teoriju -   
http://www.aliens.lv/h/5647-haosa-teorija   
Sākās ar kaut ko, bet tālākā spēlē iesaistās tik daudz spēlētaju, kuri katrs spēlē savu spēli....un vēl jāņem vērā, ka iespējams pirmo reizi globāla problēma notiek pie tik lielas informācijas apmaiņas...lūk, pasaules kari pagājuša gadsimtā cita lieta , tad kamēr ciemā uzzināja , ka karš sācies, neko nezināja par karu Klusajā okeānā utt

Man ļoti gribētos, kaut Tev būtu taisnība, nakat. Tas būtu labākais variants. Bet, diemžēl, viss, ko redzu, katra atsevišķa ziņa, papildina cits citu kā saderīgi vienas puzzles gabaliņi... Cilpa savelkas. Tam ir arī nosaukums - totālā kontrole. Ja patīk, vari to saukt par sazvērestības teoriju. Var arī sūtīt mani pēc follijas cepurītes  :mrgr: , man vienalga.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #198 : 2020. gada 06. oktobris, 20:55:33 »
mellen, "plosās vīruss" un "darbinieki krīt kā mušas" - tas tā burtiski, skarbi, ar smagu slimības gaitu, slimnīcām vai - pozitīvi satestēti bez pazīmēm vai salīdzinoši izturamu slimošanu? Nu, kā gripa vai pat kas vieglāks?

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #199 : 2020. gada 06. oktobris, 20:58:21 »
Man ļoti gribētos, kaut Tev būtu taisnība, nakat. Tas būtu labākais variants. Bet, diemžēl, viss, ko redzu, katra atsevišķa ziņa, papildina cits citu kā saderīgi vienas puzzles gabaliņi... Cilpa savelkas. Tam ir arī nosaukums - totālā kontrole. Ja patīk, vari to saukt par sazvērestības teoriju. Var arī sūtīt mani pēc follijas cepurītes  :mrgr: , man vienalga.

Kā tu šobrīd tiec kontrolēta? Ja neskaita aizsargmaskas (no rītdienas) sab.transportā?
Bez tam, man šķiet, ka Latvijā patiešām visi varēja dzīvot gana zaļi, salīdzinot kā tas ir citur.

Atslēdzies dip

« Atbilde #200 : 2020. gada 06. oktobris, 20:59:10 »
kvadra, kam vajadzīga tā totālā kontrole? Un jau iepriekš tāda bija. Kuri ir tie, kam tas ir izdevīgi? Es nesaku, ka tā nevar būt, gribu tikai zināt.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #201 : 2020. gada 06. oktobris, 21:00:15 »
mellen, "plosās vīruss" un "darbinieki krīt kā mušas" - tas tā burtiski, skarbi, ar smagu slimības gaitu, slimnīcām vai - pozitīvi satestēti bez pazīmēm vai salīdzinoši izturamu slimošanu? Nu, kā gripa vai pat kas vieglāks?
nu, tak mellene, kad aizraujas, tad nav pilns rublis..."darbinieki krīt ka mušas" - no malas cilvēkam, kurš nezin melleni, nozīmētu , ka viņi mirst...šajā gadījumā, tas , iespējams, nozīmē, ka saslimst un neiet uz darbu...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #202 : 2020. gada 06. oktobris, 21:02:50 »
Kvadra, Tu tā īsti saproti, kas notiek? Es nē. Noformulēt nespēju. Ja vajadzētu kādam svešiniekam izstāstīt, mēģinātu - ir kaut kāds vīruss, kas nez no kurienes radies. Klīst pa visu pasauli. Lipīgs. Tas vīruss ir daudziem, saslimst ne visi. Galvenokārt galē nost seniorus. Sitot pa slimajām vietām, galvenokārt plaušām.
Visā pasaulē meklē, kaut ko meklē - poti, zāles, rīcību. Tas ir pirmo reizi. Visiem tas ir kaut kas nezināms. Viens no otra mācās, seko, atmet, pieņem.
Latvija ir senioru valsts. Ja jaunie protestē (varbūt pamatoti), tad vecajie ir izbijušies (pamatoti). Un mums katram ir omes, opji, seniori.
Nu kaut kā tā.

Manuprāt, runa nav vispār par vīrusu. Tas vīruss (nē, es nesaku, ka viņa nav, tas ir), manuprāt, ir tikai viens bandinieks vērienīgā šaha spēlē. Tā aizsegā notiek un notiks briesmu lietas. Nu, piemēram
https://www.delfi.lv/bizness/pasaule/pandemija-veicina-vel-nepieredzetu-partikas-krizi.d?id=52531275
"Saskaņā ar sliktāko scenāriju ANO ekonomisti paredz, ka šā gada beigās aptuveni desmitdaļai pasaules iedzīvotāju trūks pārtikas, un daļa ekspertu prognozē, ka līdz gada beigām vidēji dienā vairāk cilvēku pasaulē nomirs no bada, ko veicinājusi Covid-19 ietekme, nekā no paša Covid-19, raksta "Bloomberg""

Atslēdzies Minne

« Atbilde #203 : 2020. gada 06. oktobris, 21:03:51 »
Es gan labi atceros, ka gripas laikā mums arī klases vai skola tikušas slēgtas

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #204 : 2020. gada 06. oktobris, 21:05:06 »
Kā tu šobrīd tiec kontrolēta? Ja neskaita aizsargmaskas (no rītdienas) sab.transportā?
Bez tam, man šķiet, ka Latvijā patiešām visi varēja dzīvot gana zaļi, salīdzinot kā tas ir citur.
Jā, šobrīd vēl ir gana zaļi. Mums pagaidām vēl veicas. Pagaidām vēl var dzīvot. Pagaidām... Tas, ja neizbrauc ārpus Latvijas - lai atgrieztos, būs jāsaņem QR... Pierodiet, pierodiet  :mrgr:  Galvenais, ka viss mūsu interesēs  :mrgr:  Visas aitas aplokā un vēl apmierinātas un pateicīgas par rūpēm  :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #205 : 2020. gada 06. oktobris, 21:13:34 »
Varbūt kādreiz bija, es pat neatceros vairs. Ir bijis, ka pus klase nav skolā. Bet vai tas ir salīdzināms ar to. kā pašlaik tiek grauta ekonomika? Kad pieaugušie nav uz darbu gājuši?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #206 : 2020. gada 06. oktobris, 21:14:50 »
Kā jebkurā sūdīgā situācijā lēmumi jāpieņem steigā, jāizštuko ko un kā darīt. Nedomāju, ka valdībai bija daudz vairāk informācijas kā visiem pārējiem. Varbūt vajadzēja kādus citus lēmumus. Bet neba mums valdībā Nobela prēmijas laureāti pamīšus ar Džeimsiem Bondiem sēž, neba mums naftas atradnes katrā pagalmā un neba mums totalitārs rungas režīms.

Šepat redzam, ka jebkuru lēmumu vismaz 10 dažādos veidos var piekāst. Katru mīļu dieniņu redzu tautu pa medicīnas iestādēm vazājoties bez nīstajiem ''uzpurņiem''. Un tas ir klaji ignorējot lielos uzrakstus uz visiem stūriem un sienām, ar apsargiem, kuri dāsni izdāļā ''uzpurņus'' (BEZ MAKSAS).

Ko līdz taisīt kovid analīzi vājniekam, ja pie viņa ciemos atvelkās bars ''uzpurņos grūti elpojošo''? Man tā analīze vajadzīga? MAN? Da man pie kājas! Vot jūsu mīļajam tuviniekam, kuram nupat atgriezts pusvēders, bijusi hipotermija, asins zudums, liela brūce utt., tikai neliela klepus ar pavisam nelielu elpas trūkumu kā reiz pietrūkās - nu tā, lai šuves izjūk un pie ventilācijas jāliek, antikoagulantus biezā slānī utt. utjp.

Jebkura medicīniska manipulācija ir stress organismam. Un stress mazina imunitāti. (Atcerieties aukstumpumpas, kuras izlien tieši pēc satraukumiem.)

Un beidziet reiz vaimanāt par ''grūti elpot". Mediķi, kuri ikdienā pavada neskaitāmas stundas ''uzpurņos'' neelpo ar pakaļu! Viņiem tā ir ikdiena un viņiem nenāk ne prātā īdēt un raut nost maskas operāciju zālē kvernot pa 10 stundām pie viena sirdzēja.

Apelēt pie sirdsapziņas un pie empātijas ir nepateicīga padarīšana...
Vēl arvien neuzskatu, ka šī infekcija pati par sevi ir briesmīgs drauds. Drauds tā ir vājākajiem. Diemžēl to vājāko ir kļuvis pārāk daudz. Pa daļai pašu izlaidības dēļ, pa daļai medicīnas progresa dēļ, lai cik paradoksāli tas arī nebūtu...
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #207 : 2020. gada 06. oktobris, 21:15:33 »

Ha! Es atceros, ka skolā visus automātā bez gribi/negribi potēja pret gripu. :) Gripas laika karantīnas slimnīcās, tā jau pierasta lieta.

Atslēdzies dip

« Atbilde #208 : 2020. gada 06. oktobris, 21:16:53 »
Tad totāla kontrole vai pārtikas krīze?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #209 : 2020. gada 06. oktobris, 21:21:25 »
Kad pieaugušie nav uz darbu gājuši?

Uz darbu neiet tie, kuri var neiet. Kuriem būtībā nav no svara, kādā interjerā darbs tiek veikts. Būtiski, ka ir paveikts. Un cits laikmets ar tehnoloģijām. Tā nevar salīdzināt.