Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98010 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Covid-19
« : 2020. gada 04. augusts, 22:13:47 »
Vajag taču arī te vietiņu, kur paraudāt, palamāties, paranoju pakaisīt un paārstēties ja nu kas.
Redz kā spāņi dod grīdā otro reizi - pāri par 5k dienā jaunie inficētie. Kamēr itāļi vairs 2 simtus nevar sakasīt

Atslēdzies tuk

Atb: Covid-19
« Atbilde #1 : 2020. gada 04. augusts, 22:47:22 »
Nu lūk, un es jau sapriecājos, ka nu šeit covidfree zona :(

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2020. gada 04. augusts, 22:47:43 »
Jo mazāk testus taisa, jo mazāk inficētos atklāj, tīrā loģika.

Un vispār nav taču nekādas vienotas metodoloģijas, lai tā baigi statistikai ticētu.

Un - arī testi ir bizness kādam

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #3 : 2020. gada 05. augusts, 07:00:04 »
Jo mazāk testus taisa, jo mazāk inficētos atklāj, tīrā loģika.

Un vispār nav taču nekādas vienotas metodoloģijas, lai tā baigi statistikai ticētu.

Un - arī testi ir bizness kādam
Nav, jā, bet tiem pašiem spāņiem bija 10x mazāk. Viņi taču neko nemainīja.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2020. gada 05. augusts, 09:12:46 »
Var izklausīties stipri merkantili, bet mani pašlaik ļooooti stipri uztrauc slēpošanas iespējama nebūšana ziemā.
Nu kāds tur kovids slēpotavā? Aizbrauc savā vāģī, tup savā vonungā, uz trases 2 metri jau būtu bīstami traumu pēc, pacēlājā var nelīst bunduļos ar 100 personām. Kafejnīcas? Var ēst un dzert savā vonungā vai ņemt līdzi paiku un termosu.
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2020. gada 05. augusts, 09:17:27 »
Var izklausīties stipri merkantili, bet mani pašlaik ļooooti stipri uztrauc slēpošanas iespējama nebūšana ziemā.
Nu kāds tur kovids slēpotavā? Aizbrauc savā vāģī, tup savā vonungā, uz trases 2 metri jau būtu bīstami traumu pēc, pacēlājā var nelīst bunduļos ar 100 personām. Kafejnīcas? Var ēst un dzert savā vonungā vai ņemt līdzi paiku un termosu.
gan jau pie zviedriem/somiem varēs. Austriešiem tikpat ar sniegu čābīgi

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2020. gada 05. augusts, 10:45:13 »
Vai neaizklapēs viesnīcas un vispār robežas. Jauni noteikumi tiek cepti pa dienām, un - kā man sapņos rādās! - ne epidemioloģiski, bet kkā politiski/ekonomiski pamatoti, tā ka neko nevar paredzēt.
Es vēl uz igauņiem šovasar aizlaidīšu. Kamēr vēl var. Kas zina, kas būs pēc tam. Varbūt vispār atlikušo mūžu būs jādzīvo kā dzimtcilvēkam, neizejot no savas sādžas. Uz to pusi velk.  :(
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 05. augusts, 11:14:53 no kvadra »

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #7 : 2020. gada 05. augusts, 10:50:08 »
Uz Igauņiem vēl varētu. Uz Poliju vairs neriskēšu, pat uz leišiem vairs nevelk.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2020. gada 05. augusts, 11:00:54 »
Es uz leišiem gribētu atkal, pat viesnīca ir nobukota uz septembri, bet laikam atcelšu. Netaisos uzpurnī staigāt.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #9 : 2020. gada 05. augusts, 11:01:42 »
 :thinking: vispār jau var parēķināt, kāds % no pārbaudītiem ir slims un to pašu % pielietot tiem, kas nav pārbaudīti + kādu koeficientu tam, kas no pārbaudītiem saslimuši atkārtoti. Bet tas vienalga nedos reālu ciparu, jo mēs taču saprotam, ka vairums sagroza statistiku. Vai nu negrib tracināt savus iedzīvotājus un vēlās izrādīt, ka valdība (it kā )visu tur zem kontroles, vai nu vienkārši grib izskatīties skaisti uz kopējā pandēmijas fona...

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #10 : 2020. gada 05. augusts, 14:09:38 »
Biju šur un tur, protams, ne sarkanajās valstīs, bet tikai tāpēc, ka tad 14 dienas jāpaliek mājās. Aizbrauc pasaulē un aizmirsti par covid, kaut tur it kā būtu vairāk ko uztraukties. Maskas- pie mums raksta, ka tur un tur jānēsā, bet patiesībā nekā tamlīdzīga. Gadās, ka paprasa, bet tad lielā pilsētā smalkā veikalā un vēl atvainojas, ka paprasīja.
Kurš te minēja par robežu aizslēgšanu, nav jau aizslēgtas, tagad lido, kur gribi, tikai izvērtē pats riskus.
SPKC saraksts - ceļotāji to apskata katru piektdienu.  Dīvaini - Zviedrija, kas neievēro neko, ir tikai 7. vietā...
Un tas dīvainais - sēdi pašizolācijā, nākamā nedēļā atceļ, jo valsts nav sarkana, aiznākamā atkal sēdi, jo ir sarkana :D
Iesaku arī nesēdēt tikai LV ziņu burbulī.

Kas nākošgad mainīsies? Vīruss ir mūsu nākotne, iespējams, jāiemācās būs to pieņemt kā vēl vienu risku un viss.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2020. gada 05. augusts, 17:29:21 »
ne... Zviedrija 31 vietā
https://www.worldometers.info/coronavirus/
un tas tiešām pārsteidz. It kā palaida notikumus pašplūsmā, visiem likās vai maz šamie pie pilna prāta... bet it kā neko... dzīvo nost, kaut gan atzīst, savu attieksmi par kļūdainu.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #12 : 2020. gada 05. augusts, 17:35:45 »
https://www.spkc.gov.lv/lv/valstu-saslimstibas-raditaji-ar-covid-19-0/valstu-sarakstam-lv.pdf

Es skatījos katru piektdienu šeit, jo tas bija saistīts ar ceļošanu un pašizolāciju. man šis saraksts ir aktuālāks nekā kas cits.
Ja vairs neceļošu, tad vispār vienalga, neko neskatos.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2020. gada 12. augusts, 10:53:49 »
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 12. augusts, 10:59:14 no Emīlija »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #14 : 2020. gada 17. augusts, 13:08:32 »
Pēc covid teorijām tagad Baltkrievijā būtu jāgaida milzu uzliesmojums ar pilnām slimnīcām