Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98132 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Atb: Covid-19
« Atbilde #30 : 2020. gada 22. septembris, 22:48:59 »
inficēšanās turpinās, mirstība visur daudz mazāka

Tad tas pagaidām apstiprina manu teoriju

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #31 : 2020. gada 23. septembris, 10:39:02 »
Es kaut kā jau pasen neticu nekādai informācijai kas nāk no RU. Man pat neinteresē iemesli, kāpēc šamie sagroza savus datus. Bet tas, ka slimo pāri miljonam un mirušo tikai 19 tūkstoši, tam reāls pierādījums. Feisbukā lasu komentārus, katram otram ir divi trīs paziņas, kas karoti nolikuši. Tas nav apspriešanai, vienkārši prātuļoju...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #32 : 2020. gada 23. septembris, 12:03:02 »
inficēšanās turpinās, mirstība visur daudz mazāka
No pašsaglabāšanās instinkta izriet, ka vīruss laikam ir mutējis un prot dzīvot cilvēka ķermenī, to nenonāvējot....vīrusi dzīvo tikai dzīvajos, tātad nav izdevīga nāve

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #33 : 2020. gada 23. septembris, 14:21:09 »
Vienam cilvēkam veikti 28 testi....tā nav valsts naudas izšķērdēšana? 28 x70 = 1960 eiro ..
https://www.delfi.lv/news/national/politics/latvija-covid-19-analizu-rekords-28-testi.d?id=52495135

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #34 : 2020. gada 23. septembris, 18:50:04 »
No pašsaglabāšanās instinkta izriet, ka vīruss laikam ir mutējis un prot dzīvot cilvēka ķermenī, to nenonāvējot....vīrusi dzīvo tikai dzīvajos, tātad nav izdevīga nāve

Par šo esmu vakar kaut ko lasīju. Doma bija tāda, ka vīruss ar laiku pielāgojās, jo var izdzīvot tikai dzīvajā ķermenī. Pirmais šāviņš ir visstiprākais, un cilvēku atbirums ļoti liels. Tieši to cilvēku, kurus ir ķēris vīrusa uzliesmojuma pirmais etaps. Pats vīruss ļoti ātri mutē, un ilgāk turas vājākā mutācijas forma, kur cilvēks izdzīvo, jo inficēšanās vairs nav tik nāvējoša. Dabīga atlase. Galvenais ir noturēties sākuma fāzē un pienāks laiks, ka tā jau būs mūsu ikdiena. Tas pats esot ar visiem vīrusiem sākumā. Atceraties visas tās putnu gripas un pārējās zarazas, no kurām bijām šokā. Pagāja konkrēts laika posms un neviens par tām vairs īpaši neraustās.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #35 : 2020. gada 23. septembris, 18:56:33 »
Jā, tiem Forever darbiniekiem (22 apstiprināti) arī daudziem bez simptomiem. Tas nozīmē, ja tie 3 nebūtu saslimuši un testus uztaisījuši, tad pārējie 19 iespējams vēl šodien nezinātu, ka slimi.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #36 : 2020. gada 23. septembris, 18:57:27 »
par statistiku man iepatikās Šarla de Golla teiktais -   
"Statistika ir kā meitenes minikleita, kas visu lieliski parāda, taču pašu interesantāko apslēpj!" :)

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #37 : 2020. gada 23. septembris, 19:39:12 »
Nu, man gan par statistiku nāk prātā krietni "biezāks" teiciens. "Ir meli, lieli meli un statistika..."
P.s. Negribēju, bet izpaudās mani dziļi slēptā nepatika pret statistiku kā tādu. Tas vēl no studiju laikiem... It īpaši, neskatoties uz it kā pamatoto teorētisko bāzi, lielas šaubas izsauc jebkāda prognozēšana. Pietiek notikt kādam faktoram X, lai visas dižās prognozes pārvietotos kaķim zem astes...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #38 : 2020. gada 24. septembris, 13:11:27 »
Nu, man gan par statistiku nāk prātā krietni "biezāks" teiciens. "Ir meli, lieli meli un statistika..."
Tevis pieminēto izteicienu lieto visi, kam nav slinkums un tas jau ir diezgan nodrāzts...arī es to regulāri pieminu....taču man gadījās izrakt šo Šarla de Golla izteicienu par statistiku, kurš man šķiet ir gana pikants (franči! :) ) un dod iespēju par statistiku izteikties netikai kā meli un lieli meli!  :bird:

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #39 : 2020. gada 24. septembris, 20:43:05 »
Tik "šmucīga" lieta kā statistika nav pelnījusi tik tēlainu raksturojumu!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #40 : 2020. gada 24. septembris, 21:01:08 »
Īstenībā statistika neko tik lieliski neparāda. Tos datus var tik ļoti staipīt un interpretēt, ka var noilustrēt gandrīz visu, ko vajag, izvēloties pareizos intervālus, datu atlasi, "lieko" noignorējot utt. Drīzāk statistiku varētu nosaukt par lupatu kaudzi, no kuras katrs izvelk sev piemērotās drēbītes, pastumjot dziļāk nederīgās.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #41 : 2020. gada 24. septembris, 23:05:51 »
Piemēram.
!) pilsētā N ir ļoti grūta dzīve - XXX trūkumcietēji cilvēki spiesti lūgt pašvaldības palīdzību;
2) pilsētā N ir ļoti laba dzīve - pašvaldība ļoti gādā par saviem iedzīvotājiem - veseli xxx cilvēki saņem pabalstus no pašvaldības.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #42 : 2020. gada 25. septembris, 08:04:15 »
Par šo esmu vakar kaut ko lasīju. Doma bija tāda, ka vīruss ar laiku pielāgojās, jo var izdzīvot tikai dzīvajā ķermenī. Pirmais šāviņš ir visstiprākais, un cilvēku atbirums ļoti liels. Tieši to cilvēku, kurus ir ķēris vīrusa uzliesmojuma pirmais etaps. Pats vīruss ļoti ātri mutē, un ilgāk turas vājākā mutācijas forma, kur cilvēks izdzīvo, jo inficēšanās vairs nav tik nāvējoša. Dabīga atlase. Galvenais ir noturēties sākuma fāzē un pienāks laiks, ka tā jau būs mūsu ikdiena. Tas pats esot ar visiem vīrusiem sākumā. Atceraties visas tās putnu gripas un pārējās zarazas, no kurām bijām šokā. Pagāja konkrēts laika posms un neviens par tām vairs īpaši neraustās.

Pie tam tās vājās formas tomēr izraisa imūno atbildes reakciju un otrreiz saskaroties ar jau stiprāku vīrusu, krustiskās imunitātes dēļ nesaslimst vispār vai slimo vieglāk.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #43 : 2020. gada 25. septembris, 08:06:00 »
Vienam cilvēkam veikti 28 testi....tā nav valsts naudas izšķērdēšana? 28 x70 = 1960 eiro ..
https://www.delfi.lv/news/national/politics/latvija-covid-19-analizu-rekords-28-testi.d?id=52495135

Raksta autoriem tomēr vajadzēja painteresēties, kāpēc tie daudzie testi.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #44 : 2020. gada 25. septembris, 08:56:56 »
Piemēram.
!) pilsētā N ir ļoti grūta dzīve - XXX trūkumcietēji cilvēki spiesti lūgt pašvaldības palīdzību;
2) pilsētā N ir ļoti laba dzīve - pašvaldība ļoti gādā par saviem iedzīvotājiem - veseli xxx cilvēki saņem pabalstus no pašvaldības.
Statistika ir instruments...ar auto brauc gan bandīti, gan kvadra...un tāpēc auto ir slikts "instruments"? ...bet Trix runā par statistiku kā demokrātiju Lukašenko izpratnē ...Statistika ir zinātne, kuru izmanto politiķi....un kas ir vainīgs, ka "..cita" tā neieredz statistiku - politiķi vai zinātne?