Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98112 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Covid-19
« Atbilde #105 : 2020. gada 01. oktobris, 13:35:32 »
pēc tam viesi, sanāk, ka ēd piespļautu torti  :rofl:
nu, pirms tam tak bučoja jubilāru...ķermeņu šķidrumu apmaiņa jau ir notikusi! :blushing:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #106 : 2020. gada 01. oktobris, 13:38:48 »
Citāts: nakata kngs
nu, pirms tam tak bučoja jubilāru...ķermeņu šķidrumu apmaiņa jau ir notikusi! :blushing:
Ej nu - uz lūpām?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #107 : 2020. gada 01. oktobris, 13:58:42 »
Ej nu - uz lūpām?
par kurām lūpām ir runa? ....nu, tās vai TĀS?  :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #108 : 2020. gada 01. oktobris, 16:04:18 »
"Mani visu laiku nepamet viena doma - kāpēc maskām ir kaut kas līdzīgs ar arābu sejas lakatiem?" ierakstu sāk Repule, tālāk atklājot, ka internetā uzgājusi "info, ka 2300 gadu atpakaļ, vēl līdz islāma izveidei, arābu piespiešana aizvērt cilvēkiem degunus un mutes, salauza viņu gribu un individualitāti."
Neminot informācijas avotu, viņa ierakstā arī attīstījusi tālāku domu ķēdi, ka "piespiešana padarīja cilvēkus paklausīgus" un "tāpēc arī viņi uzspieda katrai sievietei obligāti nēsāt uz sejas audumu gabalus". Viņas vēstures interpretācijā arī norādīts, ka "pēc tam islāms to pārveidoja sievišķajā SIMBOLĀ, kā pakļaušanās Allaham. Vīrieti - par harēmas īpašnieku un karali".
Šo vēstures interpretāciju viņa vēlāk sasaista ar sejas masku valkāšanu. "No psiholoģiskās puses es to redzu tā: BEZ SEJAS mūsu NAV," viņa raksta, "maskas - tas ir sākums attālināties no savas individualitātes. Maskas ir veids kā likt cilvēkam sajust, ka viņa dzīve nav atkarīga no viņa, bet no kāda augstākstāvoša. Vīrusi bija un būs, bet salauztā cilvēka psihe var nogalināt vairāk cilvēku, nekā vīruss."

https://www.delfi.lv/news/arzemes/faktu-parbaude-arabu-sejas-aizsegus-neieviesa-apspiesanai.d?id=52518201

Rakstā, protams, šo domu visādi profesori "atmaskojuši" kā nepamatotu un nepatiesu. Bet mani aizķēra, jo atspoguļo to, kā es pati jūtos tajā maskā - ar pazemojuma sajūtu. Kā uzpurnī. Tikai nesāciet te, lūdzu, par ķirurgiem - kam vajag darbā, tam vajag. Es arī velku respiratoru pie putekļaina darba un sejas vairogu, griežot ar fleksi. Tāpat kā cimdus vai apavus ar dzelzs purniem, ja vajag. Kas darbam, tas darbam. Bet valkāt uzpurni vienkārši uz ielas vai veikalā izjūtu kā sevis apspiešanu. Visa būtība tam pretojas. Jo neticu pamatojumam, ka tas tiešām būtu vajadzīgs, un izjūtu to kā uzspiešanu un apspiešanu. (Švaka musulmaniete no manis :mrgr: )

P.S. Ja Spārkai šķiet, ka šī pļāpa ir atsevišķas tēmas vērta, tad "nocērt asti" :mrgr:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #109 : 2020. gada 01. oktobris, 16:17:40 »
Pie fizioterapeita jāvingro ar masku. Pie traumatologa ar masku. Vakar aizgāju pie terapeites un viņa saka - ja jums nav elpceļu saslimšanu, ņemiet tās maskas nost! Nav sevi jāmoca!

Pirms nedēļas pamanīju, ka sejas ādas stāvoklis neforšs, nevarēju saprast no kā. Tagad domāju - pirms tām vingrošanām maskā, tā nebija.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #110 : 2020. gada 01. oktobris, 16:43:22 »
Pirmdien iešu uz masāžu, tad jau redzēs, vai man prasīs, lai ar masku uz kušetes guļos :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #111 : 2020. gada 01. oktobris, 19:04:36 »
Es ir Pagalam!!!
https://www.delfi.lv/campus/raksti/peta-no-neandertaliesiem-parmantota-dns-saistibu-ar-smagiem-covid-19-gadijumiem?id=52521459
Ja nesen riska grupā bija resni pīpējošie pensionāri ar hroniskām slimībām, tad tagad tas nav noteicošs faktors tam, ka ar Covid-19 slimošana būs bīstama. Vissmagākie gadījumi esot tiem, kuru radu rakstos n-tā pakāpē vectēvs vai vecmāmiņa bija pārgulējuši ar neandertālieti! Tādiem DNK genoms uzrāda ar covidu radniecisku niansi un ... tad ir ziepes! Galvenais, kur es un kur tā draiskā vecmāmiņa, lai es viņai varētu uzdot dažus intīma rakstura jautājumus?!!! :thinking: :cry: :blushing:

Atslēdzies reno

« Atbilde #112 : 2020. gada 01. oktobris, 19:40:12 »
Neandertālieši ir senčos visiem dienvidniekiem, mūsējie atnāca no Urāliem. Mēs (ģimenē) bez kādiem pētījumiem izteicām šo versiju jau martā

Atslēdzies Minne

« Atbilde #113 : 2020. gada 01. oktobris, 20:14:32 »
Mēs no jetijiem

Atslēdzies Camma

« Atbilde #114 : 2020. gada 01. oktobris, 20:19:45 »
Kam es sliecos ticēt vairāk kā neandertāliešu gēniem - Covid slimošanas smagums apgriezti proporcionāls D vitamīna līmenim asinīs.
Sākumā šaubījos, jo smagi gāja tieši dienvidniekiem - itāļiem, spāņiem. Bet. Kopš ir gadījies čupai šādu dienvidnieku redzēt vienkārši kriminālu Dvit līmeni, vairs neapšaubu. Izrādās, ka dienvidniekiem dabiskais tumšais ādas tonis pasargā no saules, no saules apdegumiem, bez tam, ir ļoti moderni būt bālai treponēmai ofisā.
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #115 : 2020. gada 01. oktobris, 20:26:11 »
Neteiktu gan ka LV iedzīvotājiem D vitamīnu līmenis būtu baigi iepriecinošs

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #116 : 2020. gada 01. oktobris, 20:42:18 »
Neteiktu gan ka LV iedzīvotājiem D vitamīnu līmenis būtu baigi iepriecinošs

Tas gan, bet manā paziņu lokā nav  neviens, kam doks nav ieteicis ikdienā lietot D vitamīnu. Un tā jau vairākus gadus. Pat mamma pajautā - vai D vitamīnu lieto? ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #117 : 2020. gada 01. oktobris, 20:44:46 »
Tas gan, bet manā paziņu lokā nav  neviens, kam doks nav ieteicis ikdienā lietot D vitamīnu.

Tad kādēļ gan lai dienvidniekiem ar zemu D līmeni doks neieteiktu tieši to pašu?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #118 : 2020. gada 01. oktobris, 20:52:18 »
Lasīju, ka lv cirkulē no 200 - 300 covid tipi. Precīzi vairs neatceros. Nezinu, tas D vitamīns saistīts tieši ar covid vai jebkuru vīrusu saslimšanu?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #119 : 2020. gada 01. oktobris, 21:19:58 »
Versijas ir dažādas - par D vitamīnu, C vitamīnu, asinsvadu veselību, zarnu mikrofloru... Bet rezumējums tam visam ir - jo labāka veselība kopumā, jo lielāks pofigs par to vīrusu. Tā ka, uzturam veselību, kustamies, elpojam svaigu gaisu, pārlieku nestresojam, un vīruss ies ar līkumu  ;)