Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98563 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Covid-19
« Atbilde #270 : 2020. gada 10. oktobris, 19:46:51 »
Nu vienkārši, esam taču pieraduši, ka aukstajā sezonā parasta lieta ir respiratoras saslimšanas. Un vasarā praktiski nav, ja vien kaut kā baigi neapaukstējies, ne tā? Katru gadu ir gripa, arī tas kopš bērna kājas zināms un pierasts. Brauc no rīta uz darbu - pus trolejbuss klepo...  Un pa brīžam izskanēja, ka kāds arī miris no gripas komplikācijām... Vai pamanītu šogad atšķirību?

Es, starp citu, neesmu sacījusi, ka vīrusa nav. Vai tam par godu saceltā saceltā ažiotāža ir adekvāta, tas cits jautājums.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #271 : 2020. gada 10. oktobris, 19:58:42 »
Baidos, ka mana vecvecome tādu gripu nebija dzirdējusi, tāpat vēl visko, kas tagad šķiet ikdiena. Ažiotāža? Nu kā to ņem Austrumzemēs tās maskas pierasta lieta. Šodien tieši padomāju, ka tie metri un roku dezinfekcija varētu būt arī bez visa covida. Nepatīk man tā virsū bāzšanās.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #272 : 2020. gada 10. oktobris, 20:24:13 »
Nesaprotu, kāds te sakars ar, jādomā, sen mirušu vecvecomi un kaut kādām austrumzemēm. Mēs, kas dzīvojam šeit un tagad, taču visi zinām, kas ir gripa, ne tā?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #273 : 2020. gada 10. oktobris, 20:54:12 »
Bet nezinājām kas ir covid ;) :D
Ai, nāks citi sū, šie aizmirsīsies :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #274 : 2020. gada 11. oktobris, 11:23:28 »
Jā, mūsdienās visu uztver pavisam citādāk, nekā 50 gadus atpakaļ, kur nu vēl 100 gadus atpakaļ.

Mirt jaunībā no tuberkulozes bija ikdienišķa lieta, ja apmira 1/3 jaundzimušo un katra 10-tā dzemdētāja, tas arī skaitījās pie lietu kārtības. Kur nu vēl visi tie, kuri tagad dzīvo ilgi un laimīgi uz ilgtermiņa zālēm, bet citkārt būtu nolemti.

Vienkārši daba regulē visu pēc sava prāta. Tā, vai citādi.

Par zināšanām un domāšanu, rīcības prognozēšanu. Man reti nācies saskarties ar cilvēkiem, kuriem viss pēc noteikta ritma un saskaņā ar kalendāru un pulksteni. Es pati itin bieži pieņemu ''fiksos'' lēmumus - atkarībā no situācijas. Pie tam, lielākoties darbojos tieši pretēji tam, ko kāds no manis pūlās panākt. Un pat ne pretēji, bet 30grādu vai 76 grādu nobīdi :). Bieži vien, ja ir vai nu viena vai otra iespēja, izvēlēšos un dabūšu gatavu 13,5 iespēju. Un nedomāju, ka es viena tāda.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #275 : 2020. gada 11. oktobris, 11:36:18 »

Izrādās ne vien daba regulē... aha, pašam lemt par eitanāziju, ko jūs, sabiedrība tam nav gatava. Lems citi un tas būs oki. https://www.bernuarsts.lv/tiem-kurus-gatavojas-nearstet-ir-tiesibas-to-zinat/

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #276 : 2020. gada 12. oktobris, 13:26:11 »
Ko sakiet par šo - šobrīd nav  nekāds otrais vilnis, bet turpinās pirmais!...otrais vilnis būs tad, kad vienreiz izslimojušie saslims otro reizi ar COVID 19..

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #277 : 2020. gada 12. oktobris, 14:31:37 »
Kam jānotiek - notiksies

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #278 : 2020. gada 12. oktobris, 14:54:16 »
Manuprāt - kāda starpība. Sauc to tā vai šitā, tas viss ir nosacīti un būtību nemaina. Nākamais "vilnis" sāksies līdz ar katru aukstās sezonas sākumu. Kā jau ar visām respiratorajām šņurkām.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #279 : 2020. gada 12. oktobris, 15:20:00 »
šņurkas žļurkas jau iet vaļā pillā sparā

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #280 : 2020. gada 12. oktobris, 18:23:59 »
Citāts
Ilze Nagla
@ilzenagla· 5h
Zinātnieki sāk runāt par tā saucamo “garo Covid” - dažiem pārslimojušajiem ilgstoši saglabājas nespēks, elpas trūkums, sāpes un dīvaini  simptomi - redzes un dzirdes problēmas, galvassāpes, depresija, apjukums, problēmas ar aknām un gremošanas traktu
Kā jau es @mellenei teicu ;) Un atsauce ir uz https://www.politico.eu/article/health-systems-stumble-on-long-covid-as-crisis-grows/
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies daddy

« Atbilde #281 : 2020. gada 12. oktobris, 18:35:26 »

nespēks, elpas trūkums, sāpes un dīvaini  simptomi - redzes un dzirdes problēmas, galvassāpes, depresija, apjukums, problēmas ar aknām un gremošanas traktu

man šitas ir gadiem, sevišķi pēcjāņu rītā...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #282 : 2020. gada 13. oktobris, 18:45:03 »
Jaunie ierobežojumi. Sviests atkal.
Sporta treniņi telpās jebkādai organizētai grupai ir aizliegti. Bet šī pati grupa (līdz 30 cilv) var kaut vai tajā pašā sporta zālē dzert šņabi un tusēt  :fp:

Nu kas mums tā par tizleņu valdību - par katru cenu aizliegt sportu, pat sporta pasākumus ārā  :f-palm: :f-palm:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #283 : 2020. gada 13. oktobris, 18:48:36 »
Kuš, Bobi  :fryingpan: 
Sadzirdēs vēl kāda dzirdīga auss, un kolektīvo šņabja dzeršanu arī aizliegs!  :mrgr:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #284 : 2020. gada 13. oktobris, 18:50:58 »
Galvenais, lai neaizliedz vispār iet ārā. Kamēr var iet vismaz pastaigās pa mežu, gar jūru u.t.t., tikmēr ir kaut cik OK.