Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98497 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Covid-19
« Atbilde #300 : 2020. gada 14. oktobris, 16:25:46 »
labi, Tu no "vecā rauga" taisīts... es ap 45 pīpēsanu nometu, ap 50 asinsspiediens un celis... tīklene un sirds turās pagaidām :P 

es gan zinu, kas ir ģimenes ārsts... viņi ir 3 tipu - врач от Бога, врач — ну, с Богом, и врач — не дай Бог... tad manējā ir pēdējā. smuka, bet не дай Бог
manējā tā neko....tagad, kad kabinetos pie sienas ir ārstu sertifikāti ar personas kodu - viss skaidrs par vecumu un dzimšanas dienu...manējā ir vērsis un 46 gadi....apmācīta jau brīvajā Latvijā un būtisku pretenziju nav

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #301 : 2020. gada 14. oktobris, 16:30:42 »
labi, Tu no "vecā rauga" taisīts... es ap 45 pīpēsanu nometu, ap 50 asinsspiediens un celis... tīklene un sirds turās pagaidām :P 

es gan zinu, kas ir ģimenes ārsts... viņi ir 3 tipu - врач от Бога, врач — ну, с Богом, и врач — не дай Бог... tad manējā ir pēdējā. smuka, bet не дай Бог
Tāpat kā ir 2 slimības. Huiņa un pizģec. 1.pati pāries. 2.nav ărstějama.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #302 : 2020. gada 15. oktobris, 09:39:31 »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #303 : 2020. gada 18. oktobris, 18:21:18 »
....man pārdomas izraisa tas, ka Ķīnā slimo mazāk kā Latvijā...pēdējās 3 dienās saslimuši 13,24,13...un neviens nav miris ....Latvijai 148,188,58 un katru dienu pa mirušam...   

https://www.worldometers.info/coronavirus/       

kādus secinājumus izdara sazvērestību piekritēji?...kādus covididioti? ...kādus kovidpiekritēji? 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #304 : 2020. gada 19. oktobris, 08:27:55 »
....man pārdomas izraisa tas, ka Ķīnā slimo mazāk kā Latvijā...pēdējās 3 dienās saslimuši 13,24,13...un neviens nav miris ....Latvijai 148,188,58 un katru dienu pa mirušam...   

https://www.worldometers.info/coronavirus/       

kādus secinājumus izdara sazvērestību piekritēji?...kādus covididioti? ...kādus kovidpiekritēji?

Vispirms jāvienojas, kas ir Covids - huiņa vai pizģec :D  ...no tā arī secinājumi

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #305 : 2020. gada 19. oktobris, 14:08:05 »

Vispirms jāvienojas, kas ir Covids - huiņa vai pizģec :D  ...no tā arī secinājumi
Daddy, tu pie svārstīgajiem?...nevari izlemt kura? ....patreiz arī man no malas skatoties, neesot kontaktā ar šo huiņu, nav slēdziena vai draud 3,14zdec?   
Bet no sazvērestības skatu punkta - viss pa smuko....Ķīnā nav saslimuši pat 100 000, kamēr jeņķiem 8+ miljoni...

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #306 : 2020. gada 19. oktobris, 17:54:16 »
https://www.businessinsider.com/sweden-shifts-away-no-lockdown-strategy-amid-growing-case-numbers-2020-10
Zviedrija atkāpjas no bez ierobežojumu stratēģijas un sagatavo jaunus stingrus noteikumus, ņemot vērā pieaugošos koronavīrusa gadījumus. Zviedrijas veselības aizsardzības amatpersonas gatavojas atklāt stingrus jaunus koronavīrusa noteikumus, kurus vietējie reģioni var piemērot.
Tomēr pieaugošais lietu skaits tādās vietās kā Stokholma un Upsala ir mudinājis pārdomāt.Iestādēm, kas atrodas vissmagāk skartajās teritorijās, ir tiesības stingri ieteikt cilvēkiem izvairīties no sabiedriskā transporta, aizņemtām sabiedriskām vietām un kontakta ar mazāk aizsargātiem un veciem cilvēkiem. Zviedrija atteiksies no agrīnās koronavīrusa stratēģijas, izvēloties bloķēšanas pasākumus, un tā vietā pieņem ierobežojošus pasākumus, ko lielākā daļa kaimiņu ir pieņēmuši, pieaugot lietu skaitam valstī.
Zviedrijas valsts epidemiologs Anderss Tegnels nākamnedēļ gatavojas tikties ar vietējām veselības aizsardzības amatpersonām, lai pārrunātu, kādi pasākumi jāveic, reaģējot uz uzliesmojumiem galvaspilsētā Stokholmā un tuvējā Upsalas pilsētā, ziņoja laikraksts The Telegraph.
Atšķirībā no Ziemeļvalstu kaimiņiem un lielākās daļas citu valstu, Zviedrija, reaģējot uz koronavīrusu pandēmijas pirmo vilni šī gada sākumā, nav ieviesusi vairumtirdzniecības bloķēšanas pasākumus.
Tā vietā premjerministra Stefana Lofvena vadītā valdība atļāva veikaliem, bāriem un restorāniem pārsvarā palikt atvērtiem un skolēniem apmeklēt skolu, lai vēlāk, 2020. gadā, izvairītos no straujas otrreizējas smailes.
Kopš šīs stratēģijas pieņemšanas Zviedrijā ir reģistrēts daudz augstāks nāves gadījumu skaits nekā uz visiem tās kaimiņiem. Svētdien tajā bija reģistrēti 5918 nāves gadījumi, salīdzinot ar 278 gadījumiem Norvēģijā un 346 Somijā.
Umejas universitātes Dr Joacims Rocklovs laikrakstam The Telegraph sacīja, ka pēc tam, kad Zviedrija bija bijusi nepārspējama gada sākumā, tā pāriet uz stratēģiju, kas ir tuvāka tām, kuras pieņēmusi lielākā daļa citu valdību.
Tas ļaus vietējām varas iestādēm stingri ieteikt cilvēkiem izvairīties no aizņemtām sabiedriskām vietām, piemēram, tirdzniecības centriem, muzejiem, sporta zālēm, koncertiem un sporta spēlēm. Zviedriem var arī lūgt izvairīties no sabiedriskā transporta un sazināties ar veciem cilvēkiem un neaizsargātiem cilvēkiem.
"Tas, kas notika pēdējās pāris nedēļās, ir virzība uz līdzīgu modeli, kāds izmantots Norvēģijā un daudzās citās valstīs," viņš teica. "Ir ļoti acīmredzams, ka tā ir jauna stratēģija, taču tomēr laikraksti ziņo par" Zviedrijas stratēģiju "tā, it kā tā tiktu fiksēta martā."

Johans Nojds, kurš vada Upsalas infekcijas slimību nodaļu, ierosināja, ka viņš būtu gatavs ieviest stingrākus pilsētas ierobežojumus kā jaunus viesmīlības noteikumus, ja gadījumu skaits pilsētā turpinātu pieaugt.
"Varbūt rīt mums būs vairākas sarunas par koncertiem vai restorāniem, un tad varbūt varētu teikt:" Upsalā tagad divas vai trīs nedēļas ir Sabiedrības veselības aģentūras ieteikums nesēsties restorānos vēlu vakarā "," viņš teica laikrakstam .
Tomēr atšķirībā no citām valstīm cilvēkiem, kuri nolemj neievērot nevienu jaunu padomu, netiks piemērotas soda naudas vai juridiskas sekas. Zviedrijas Sabiedrības veselības aģentūras galvenā juriste Bitte Brastada sacīja, ka noteikumi ir "kaut kas starp noteikumiem un ieteikumiem".
Tegnels šonedēļ sacīja, ka imunitātes līmenis Zviedrijas pilsētās nav tik augsts, kā nesen uzskatīja veselības aizsardzības amatpersonas.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #307 : 2020. gada 22. oktobris, 11:08:38 »
Vakar bija tāds noskaņojums, palasīju Garām skrienošā Susura dzeju. Jūs taču viņu vēl atceraties?...

"Laiks, Progress un Veselais Saprāts-
 ko saka tavs veselais saprāts
 ko par tavu veselo saprātu saka ārsts
 ko par ārstu saka nodaļas vadītājs
 ko par viņiem abiem saka nacionālā televīzija
 .....
 ko par nacionālo televīziju
 saka valdības stratēģija
 ko par valdības stratēģiju saka tavs
 veselais saprāts?" (c)

p.s. Nekas nemainās šai pasaulē.
Jā un tā paša dzejoļa nobeigums :
"-Neelpo, gaiss ir indīgs, kad manis te nav.
 Es tevi mīlu bez cepures lietū." (c)

« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 22. oktobris, 11:13:46 no olgucis »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #308 : 2020. gada 22. oktobris, 18:44:39 »
man covid NAV (dati uz 19.10)... bet analīžu ņemšana pretīga...

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #309 : 2020. gada 27. oktobris, 15:29:47 »
Es nejaušām domāju, ka varbūt drīz pienāks īpašai nodokļu režīms visiem Latvijā, kad vienīgais kas uztrauks būs vai ir pieejami mediķi un parējais jau kļūs sekundāri.

Citāts
Dmitry Golubev @lastguru_net 15h
Kā palielināt mediķu algas par 20%, neprasot ne centa no budžeta? Elementāri! Uztaisām atsevišķu nodokļu režīmu, atceļot pensijas iemaksas. Tāpat tas mikroķirurgs operēs līdz nāvei… Ar ko sliktāks par radošajiem? Skolotājus, savukārt, visus uz MUN. #VakaraAbsurdi

"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #310 : 2020. gada 27. oktobris, 17:46:52 »
Kurš te gribēja uz Slīteres mežiem? Nebrauciet - Kovids aizbrauca ...

Citāts

Uzmanību autobusa Rīga-Dubulti-Mazirbe pasažieriem

Publicēts: 27.10.2020.        Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu,  noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta COVID-19 infekcija, 21. oktobrī braucis ar autobusu Rīga-Dubulti-Mazirbe (A/S “Nordeka” reisa nr. 7946), izbrauca no Rīgas plkst. 07:30.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā ar šo autobusu (neatkarīgi no individuālā maršruta garuma), ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli un izlemtu par testa veikšanas nepieciešamību uz COVID-19.
! Atgādinām, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar COVID-19 slimnieku var palīdzēt lietotne “Apturi Covid”. Izmantojot lietotni, varēsi savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.   
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #311 : 2020. gada 28. oktobris, 21:07:40 »
https://www.delfi.lv/news/national/politics/covid-19-cesis-latvijas-radio-kora-koncerta-apmekletajiem-jadodas-majas-karantina.d?id=52606983
Nu, skaidrs tagad, ko nozīmē tās "personalizētās sēdvietas" un pasākumu apmeklējums ar pasi? Vot tā. Aizgāji uz koncertu - 10 dienas no dzīves ārā. Grozies, kā gribi.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #312 : 2020. gada 29. oktobris, 16:03:48 »
kas ir 10 dienas salīdzinājumā ar mūžību  :smoker:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #313 : 2020. gada 29. oktobris, 16:58:48 »
Bet salīdzinājumā ar vienu koncertu tā kā tomēr par daudz. :n-:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #314 : 2020. gada 29. oktobris, 17:26:02 »
Bet salīdzinājumā ar vienu koncertu tā kā tomēr par daudz. :n-:
Tam pacientam, kas 69 dienas bijis slimnīcā, 10 dienas droši vien liktos pieņemami :mrgr: