Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98081 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Atb: Covid-19
« Atbilde #360 : 2020. gada 03. novembris, 17:18:39 »
Ja nepieciešami kādi citi ārstu izmeklējumi, var rasties problēmas. Un, protams, ir daudz darbavietu, kuras ārkārtas stāvokļa laikā kļūs liekas, labākajā gadījumā - maz pieprasītas. Kaut vai lielie iepirkšanās centri - ko iesāks pārdevēji? Kamēr pašu neskar, tikmēr jau nekas.
Pārsteidza, ka kaut kādā pētījumā parādījās, ka krities apgrozījums interneta veikalos. To gan nesapratu, jo pati internetā iepērkos, kā nekad iepriekš. Ja nu tikai - internetā iepirkties sāka piedāvāt arī parastie veikali, piemēram, Stockmann, un to apgrozījums netiek pieskaitīts, jo tie neskaitās interneta veikali.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #361 : 2020. gada 03. novembris, 17:27:36 »
Nu ir gana daudz ļaužu, kam darba ta vairs nav, ienākumi samazinās - iepērkas mazāk, arī internetā. Nē, nekas feins un  jauks tas ārkārtas stāvoklis nebija, nav un nebūs. Valdiba ārkārtas stāvokļa situācijā var pieņemt ātrākus lēmumus. Tas nenozīmē, ka viss uzreiz tiek aizklapēts ciet, bet varēs izlemt šodien, ka no rītdienas vai parītdienas kas mainās.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #362 : 2020. gada 03. novembris, 17:28:29 »
Pārsteidza, ka kaut kādā pētījumā parādījās, ka krities apgrozījums interneta veikalos. To gan nesapratu...
Varbūt cilvēki, nedrošībā par rītdienu, pietaupa naudu un atliek pirkumus, kas nav akūti nepieciešami?
Pati esmu pārdomās, vai pirkt šobrīd tās virtuves mēbeles, vai labāk līdz pavasarim nogaidīt? :scratch: Nafik virtuve, ja produktiem var naudas nebūt? :mrgr:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #363 : 2020. gada 03. novembris, 17:38:34 »
Jūtu, ka vajadzības mazākas un citādākas. Lielveikalu jaunās sezonas modes aktualitāšu reklāmas vispār šķiet bezjēdzīgas. Nevarētu gan teikt, ka iepriekš īpaši tām sekoju, tomēr reizi pa reizei ko jaunu un smuku iegādāties bija kārdinājums. Tagad labāk nopērku ko praktiskāku, piemēram, siltās slēpošanas bikses, kas noderēs pastaigām svaigā gaisā nepatīkamākos laikapstākļos.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #364 : 2020. gada 03. novembris, 18:01:32 »
Pārsteidza, ka kaut kādā pētījumā parādījās, ka krities apgrozījums interneta veikalos. To gan nesapratu, jo pati internetā iepērkos, kā nekad iepriekš. Ja nu tikai - internetā iepirkties sāka piedāvāt arī parastie veikali, piemēram, Stockmann, un to apgrozījums netiek pieskaitīts, jo tie neskaitās interneta veikali.

Iemesls šim ir gaužām vienkāršs - lielais internetveikals 1a.lv vairs nav Latvijas uzņēmums, un apgrozījums vairs netiek pieskaitīts Latvijai :)
Tā, lūk, rodas visādas teorijas par to, ka cilvēkiem naudas nav utt..., jo "kā gan citādi".

Bet viss ir tieši TIK vienkārši.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #365 : 2020. gada 03. novembris, 22:45:11 »
Pārsteidza, ka kaut kādā pētījumā parādījās, ka krities apgrozījums interneta veikalos.
Varbūt... vienkārši cilvēkiem nav naudas pirkumiem?
Es, piemēram, vispār nogriezu visu, bez kā var iztikt.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #366 : 2020. gada 03. novembris, 22:53:55 »
es pārak maziem burtiem uzrakstīju šo "pētijuma rezultātu" iemeslu? :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #367 : 2020. gada 04. novembris, 00:40:20 »
nu, tā....Viņķele piefiksēja gultu kritisko skaitu - 500....patreiz ir puse no tā, bet cik sapratu no pēdējā laika informācijas, tad gultas var vēl vairāk, bet nav kvalificēta personāla, kas varētu pareizi apkalpot reanimācijas sistēmas tām...tas neesot tik vienkārši - uzliec slimajam masku un palaid skābekli, tas esot jāmāk pareizi...

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #368 : 2020. gada 04. novembris, 07:12:38 »
Es gan ļoti nesekoju, bet saprotu, ka kritiskais ir tad, ja pietrūkst ventilatoru un gultu galīgi švakajiem. Un ventilatori ir uz 200. Kritiskie slimnieki ir maz, uz 10. Pārējie slimnīcās ir vidēji smagi un tiem ventilēties nevajag.
Tagad, ejot skolā uz wc, jāliek maska  :rat:
Nu, es skaļi neprotestēju, bet pieeju loģiski- ja veikalā tuvumā nav cilvēku vai tukšs veikals, masku nelieku.
Pirkumiem neko nenogriežu, jo ko tad ļoti tādu ikdienā vajag, to pašu, ko vienmēr. Nemaina jau mēbeles katru dienu. Vienīgais, ceļojumiem netērējas, bet neceļo jau ar katru dienu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #369 : 2020. gada 04. novembris, 08:32:22 »
Varbūt... vienkārši cilvēkiem nav naudas pirkumiem?
Es, piemēram, vispār nogriezu visu, bez kā var iztikt.

es nekad neesmu pircis to, bez kā var iztikt, piem nakckreklus ar perlamutra pogām...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #370 : 2020. gada 04. novembris, 09:11:44 »
es pārak maziem burtiem uzrakstīju šo "pētijuma rezultātu" iemeslu? :)

Tad graša vērts vispār tāds "pētījums", ja tajā nav ārvalstu internetveikalu datu. Lērums interneta veikalu nav Latvijas. Arī, piemēram, zināmais 220.lv nav Latvijas uzņēmums.

Otrkārt, man nevajag statistiku lasīt, es savām acīm redzu, kā pie "Ozola" šobrīd spieto Rimi piegādes busiņi. Arī "Barbora" plaukst un zeļ - septembrī atvēruši otro preču komplektēšanas centru. "Nuko" meklē šoferus - jādomā, arī nenīkst ārā. Tā kā visi internetveikali nav vienā čupā metami - pārtikas un pirmās nepieciešamības preču veikaliem tāda "pandēmija" kā Dieva dāvana. Bet tie, kas tirgo preces, bez kurām "var iztikt", lasi - kuru iegādi var atlikt līdz drošākiem laikiem, ticu, ka pārdzīvo kritumu. Jo pietaupa cilvēki naudiņu, pietaupa.

Atslēdzies reno

« Atbilde #371 : 2020. gada 04. novembris, 09:17:34 »
Ar kurbāžņiem nenopelnīsi. Skarbi un nepiedienīgi -uzlieku ķiveri- bet viena daļa tikai tērēja savus resursus. Šajā laikā cauri nepieciešamības sietam daudzi izbirst...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #372 : 2020. gada 04. novembris, 09:20:25 »
Es jau par to pašu, bez kādām ekstrām - higiēnas preces, saimniecības preces, pārtika, bezrecepšu medikamenti (nezinu, varbūt, pateicoties e-veselībai, arī recepšu) - viss dabūjams internetā.
Saprotu vecākās paaudzes ļaudis to neizmanto, bet, ja reiz es esmu saņēmusies izmantot, tad, domāju, ne es vienīgā.
Par veikaliem - vismaz pirmajā vilnī uzplaukums bijis celtniecības un dārza precēm.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #373 : 2020. gada 04. novembris, 09:23:35 »
Ar kurbāžņiem nenopelnīsi. Skarbi un nepiedienīgi -uzlieku ķiveri- bet viena daļa tikai tērēja savus resursus. Šajā laikā cauri nepieciešamības sietam daudzi izbirst...

Ir jau arī otra kategorija - kam ieņēmumi vai bizness nesamazinājās - toties izdevumi gan samazinājās, jo ceļot nevar, krogos tupēt arī īsti nē. Tie tad pērk drazu internetā

Atslēdzies Trix

« Atbilde #374 : 2020. gada 04. novembris, 09:24:57 »

es nekad neesmu pircis to, bez kā var iztikt, piem nakckreklus ar perlamutra pogām...

Nebija smieklīgi. Runāju nevis par principā bezjēdzīgiem pirkumiem, bet par vajadzīgu lietu (apģērbs, apavi, brilles, saimniecības un higiēnas preces u.tml.) nepirkšanu.
Es visu atceros, Ričard...