Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98238 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Atb: Covid-19
« Atbilde #435 : 2020. gada 13. novembris, 00:12:11 »
es īsti nezinu.... labprātīgi laist iekšā vīrusu?!.... nu pote, tas  taču jebkurā gadījumā ir  kaut kā apstrādāts vīruss kuras uzdevums  būtu likt organismam radīt antivielas. It kā. Bet taču visur raksta, ka tam vīrusam jau simtu mutāciju, kurš var solīt ka tieši šīs antivielas palīdzēs pret to mutācijas veidu, kas klīst tieši manā reģionā. Tad vēl saka , ka Covida antivielas nav noturīgas, pazūd pēc dažiem mēnešiem. Ko tad, pēc vakcinācijas uzreiz jāpierakstās uz nākošo tūri? Parasti pēc gripas vakcinācijas  iesaka piesargāties pāris nedēļas un  nenoķert to zarazu, kamēr vakcīna nav iedarbojusies... kas garantēs, ka izejot no kabineta man kāds neuzšķauda... nu ja... Un vēl man bailes, ka sākot vakcinēties, es būšu visu turpmāko laiku atkarīga (spiesta) atkārtot visu to procesu. Jo organisms vairs pats nepretosies. Teiksim, mēs zinām, ka  vismaz 40% izstaigā to vīrusu bez problēmām, tātad  viņi spēj sevi pasargāt. Un ja nu tā pote to spēju "nahrenizē", tāpat kā tās antibiotikas  - likvidē cilvēka dzīvei nepieciešamo mikrofloru ... Vienā vārdā - murgs kaut kāds galvā. Un tad vēl tās, ka tās vakcīnas izstrādātas  mērkaķa ātrumā... Es labprāt, pāris gadiņus  pavērotu kā iedarbojās, vai ir kāda jēga, vai nav blakņu ... un tad varbūt. .. Visu laiku tie Ķīnieši prātā, kas mira, kā blusas pandemijas sākumā un tagad bez jebkādas vakcinācījas dzīvo nost un daudz neklepo  :thinking:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #436 : 2020. gada 13. novembris, 00:31:26 »

Nevarēsi ko? Ko tieši? Ja nebūs obligāti.
Ko, ko - es taču jau pirmīt uzskaitīju.
Maska taču arī nav obligāta, tikai bez tās nedrīkst telpās ieiet. Teiksi, var taču telpās neiet, vai ne?  :mrgr:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #437 : 2020. gada 13. novembris, 07:43:15 »
Neviens nevienu nespiedīs vakcinēties, visi vakcinofobi var gulēt mierīgi  :talking:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #438 : 2020. gada 13. novembris, 08:07:35 »
Neviens nevienu nespiedīs vakcinēties, visi vakcinofobi var gulēt mierīgi  :talking:
Naivais labticīgais. Piemēram, Latvijā - nevakcinēti bērni var apmeklēt skolu. Francijā un vēl daudz kur vakcinēšana ir obligāta. Vajadzīgo likumiņu pieņemt ir elementāri.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #439 : 2020. gada 13. novembris, 08:59:11 »
Vai ne? Tas taču pašu labā un visas sabiedrības interesēs!  :mrgr:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #440 : 2020. gada 13. novembris, 09:31:25 »
Jums kaut kas ir pieņemts? Ir kaut kāds apliecināms pamatojums, ka pieņems tādu likumu? Ja nē, tad tā ir tāda izbiedētu avju blēšana. Vismaz šobrīd.

Gan jau onkulis ar šprici jums pakaļ neskries. Varēsiet izvairīties. Tikai tā savas panikas publicēšana man nez kādēļ atgādina citu minoritāšu bļaušanu, ka viņu tiesības neievēro utt, lai gan pārējiem patiesībā vienalga, ko viņi tur savā sulā vārās. Bet minoritāte jau vienmēr uztraucas, kā tad būs, ja viņš paliks vienīgais nesaprastais mazākumā un citi rīkosies citādāk. Tāpat ar vakcinēšanos - nu nevakcinējies, ja tev bail. Bet tu neesi pats gudrākais pasaulē, pēc kura visiem jālīdzinās. Es piem nepopularizēju vakcinēšanos, lai gan plānoju to darīt. Es vairāk uzticos profesionāļiem, nevis "Annai no feisbuka"

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #441 : 2020. gada 13. novembris, 09:58:54 »
Měs visi esam minoritātes. Kaut kur. Un?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #442 : 2020. gada 13. novembris, 10:05:20 »
Es vienmēr fanoju par faktiem un pierādījumiem nevis "kā būtu, ja būtu".

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #443 : 2020. gada 13. novembris, 10:05:35 »
Nu, ar tādu pašu loģiku var sacīt, ka ko tie covidofobi blēj par vīrusu - vēl taču nav nomiruši  :mrgr:

Vieni cilvēki uzskata vakcīnu par glābiņu, citi par apdraudējumu, tad arī viss. Un tiem otriem tāpēc nav mazākas tiesības "blēt", kā pirmajiem, kas "blēj" pat par virs maskas atstātu degunu, ka tas viņus ar vīrusiem apšļāks.

Man ļoti gribētos, ka Bobim būtu taisnība un vakcinācija nekļūs "brīvprātīgi obligāta", tikai tas ir pārāk skaisti, lai būtu ticami.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #444 : 2020. gada 13. novembris, 10:23:49 »
Citāts: kvadra
Vieni cilvēki uzskata vakcīnu par glābiņu, citi par apdraudējumu
Pagaidām izskatās, ka uz vakcīnu var būt rindā jāpastāv un blati jāmeklē - bet šis gan ir tikai pieņēmums, vērojot prognozējamās ražošanas jaudas un čakaru ar transportēšanu un uzglabāšanu.
Es pati vakcinēties ar maz pārbaudītu preparātu negribētu un vispār kopš skolas laikiem vakcinējusies neesmu.
Tomēr nekādi nenoliedzu to vakcīnu efektivitāti, kuras ir drošas un pārbaudītas. Ļoti ceru, ka covid vakcīna ar laiku par tādu kļūs un/vai vīruss izplosīsies un zaudēs spēku, kā to rāda zināmas vēsturiskas epidēmijas/pandēmijas.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #445 : 2020. gada 13. novembris, 10:42:46 »
Kovids paplosījies diezgan labi zināmu ļaužu pulkā, arī ar letālu iznākumu.
Ļoti ceru, ka vakcīna būs pārbaudīta, kad nu nonāks līdz cilvēkiem parastajiem. Bet tā nebūs Anna no FB, kas mani pārliecinās par vai pret. Citādāk tāda bļaustīšanās vien sanāk.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #446 : 2020. gada 13. novembris, 10:45:11 »
Nuja, tā ir arī mana (panaivā) cerība - ka varbūt vīruss izčākstēs ātrāk, nekā tās vakcīnas pieražos tādā daudzumā, lai uzspiestu visiem.
Protams, šāds scenārijs iespējams tikai, izejot no pieņēmuma, ka vīruss nejauši uzradies pats un tikpat nejauši izplatījies... Kas arī nav akmenī cirsts... Un ka vakcīnu ražotāji ir pilnīgi altruisti  :mrgr:  Kas zina, kas zina... Dzīvosim redzēsim.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #447 : 2020. gada 13. novembris, 10:52:08 »
Citāts: kvadra
Protams, šāds scenārijs iespējams tikai, izejot no pieņēmuma, ka vīruss nejauši uzradies pats un tikpat nejauši izplatījies... Kas arī nav akmenī cirsts...
Vismaz "nejauši izplatījies" man sanāk, lietojot Okama principu. *

* Okama asmens (angļu: Occam's razor, Ockham's razor, latīņu: lex parsimoniae) ir princips, ko 14. gadsimtā pamatojis Anglijas franciskāņu mūks, teologs un filozofs sholasts Viljams Okams. Princips balstās uz atziņu, ka vienkāršākām teorijām, ja tās atbilst empīriskiem novērojumiem, salīdzinājumā ar sarežģītākām, ir dodama priekšroka.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #448 : 2020. gada 13. novembris, 10:53:27 »
Khēmmm.. neuzticos es vakcīnām, kuras taisītas trusīšu vairošanās ātrumā.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #449 : 2020. gada 13. novembris, 10:56:39 »
Labas ziņas plikdegunfobiem - āreče, "jaunās vadlīnijas" vēstī, ka maska sargājot arī nēsātāju! Eksperti izsecinājuši! Tā ka, nēsājiet vairākslāņu maskas, esiet pasargāti un neķeriet kreņķi par kādu, kas degunu ārā atstājis!
https://www.tvnet.lv/7108047/auduma-sejas-maska-no-covid-19-pasarga-abos-virzienos