Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98376 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Atb: Covid-19
« Atbilde #450 : 2020. gada 13. novembris, 11:21:20 »
Vai tad to nezināji, tas vien loģiski - ja kas netiek uz āru, tāpat arī uz iekšu...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #451 : 2020. gada 13. novembris, 11:22:54 »
Vismaz "nejauši izplatījies" man sanāk, lietojot Okama principu. *

* Okama asmens (angļu: Occam's razor, Ockham's razor, latīņu: lex parsimoniae) ir princips, ko 14. gadsimtā pamatojis Anglijas franciskāņu mūks, teologs un filozofs sholasts Viljams Okams. Princips balstās uz atziņu, ka vienkāršākām teorijām, ja tās atbilst empīriskiem novērojumiem, salīdzinājumā ar sarežģītākām, ir dodama priekšroka.

sholasts - tas izsaka visu. tādējādi zibeni daudz vienkāršāk izskaidrot ar Dieva dusmām, kuras var mazināt ar lūgšanām, nevis ar elektrisko izlādi, kuras sekas pa lielam mazināt nevar...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #452 : 2020. gada 13. novembris, 11:25:57 »
sholasts - tas izsaka visu.
Nē, daddy, papēti vairāk.
Principu joprojām lieto argumentētās diskusijās.
Piemēram, https://en.wikipedia.org/wiki/Bias%E2%80%93variance_tradeoff , ietver šo principu.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #453 : 2020. gada 13. novembris, 11:47:44 »
Vai tad to nezināji, tas vien loģiski - ja kas netiek uz āru, tāpat arī uz iekšu...1
Tiešām?! Pusgada garumā ir klārēts, ka "tava maska sargā mani, mana maska tevi" ( varētu pat no šī paša foruma sakopēt tamlīdzīgus atpapagaiļojumus visādās variācijās)  :mrgr:
Nav jau runa par to, ko ES zinu vai nezinu, vienkārši baigi uzjautrina, kā "eksperti" maina "vadlīnijas"  :mrgr:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #454 : 2020. gada 13. novembris, 12:12:30 »
Pusgada garumā ir klārēts, ka "tava maska sargā mani, mana maska tevi" ( varētu pat no šī paša foruma sakopēt tamlīdzīgus atpapagaiļojumus visādās variācijās)  :mrgr:
Nav jau runa par to, ko ES zinu vai nezinu, vienkārši baigi uzjautrina, kā "eksperti" maina "vadlīnijas"  :mrgr:
Neviens nav apgalvojis, ka maska pasargā par 100%, bet ka mazina risku saslimt.
Savukārt par ļaunprātīgiem masku nevalkātājiem un noliedzējiem lasīts, ka viņiem pietrūkst empātijas, piemīt sociopātiskas iezīmes un ir zems izglītības līmenis.  :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #455 : 2020. gada 13. novembris, 12:25:27 »
Paņēmiens vecs kā pasaule - protams, kurš gan gribēs būt par neizglītotu, neempātisku sociopātu  :mrgr: :mrgr: :mrgr:
Plikā karaļa skaisto tērpu arī slavēja cits caur citu :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #456 : 2020. gada 13. novembris, 12:36:53 »
Kad tāds jebkādu drošības pasākumu noliedzējs nokļūst līdz ventilatoram, nezkādēļ dzied citu dziesmu...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #457 : 2020. gada 13. novembris, 12:52:01 »
Daudz laika esi pavadījusi reanimācijā pie ventilatoriem, uzklausot, ko tur kurš "dzied"?

Starp citu, kā Spārka minēja, neviens ventilētais vēl nav piecēlies...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #458 : 2020. gada 13. novembris, 13:16:37 »
Citāts: kvadra
Starp citu, kā Spārka minēja, neviens ventilētais vēl nav piecēlies...
Es nezinu šodienas datus, bet jā, NMPD vadītāja Cipule to rakstīja par pavasara periodu.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #459 : 2020. gada 13. novembris, 13:54:52 »
Daudz laika esi pavadījusi reanimācijā pie ventilatoriem, uzklausot, ko tur kurš "dzied"?

Nu, tāds scenārijs nodzīvotajā laikā manīts ne reizi vien, kad pēc "kaujas" viedoklis mainās.
Bet ne tev, Kvadra, ne tev, protams... :mrgr:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #460 : 2020. gada 13. novembris, 14:58:39 »
Pirms pāris dienām Panorāmas šodienas jautājumā, atsaucoties uz Ločmeles intervijā teikto, ka ventilators ir vienvirziena ceļš, atbildētāja (neatceros kas) teica, ka viņai zināms viens gadījums, kad pie ventilatora pieslēgtais covid pacients izķepurojies.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Trix

« Atbilde #461 : 2020. gada 13. novembris, 15:14:48 »
Pirms pāris dienām Panorāmas šodienas jautājumā, atsaucoties uz Ločmeles intervijā teikto, ka ventilators ir vienvirziena ceļš, atbildētāja (neatceros kas) teica, ka viņai zināms viens gadījums, kad pie ventilatora pieslēgtais covid pacients izķepurojies.

Ja pacients ļoti grib dzīvot, medicīna ir bezspēcīga.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #462 : 2020. gada 13. novembris, 16:17:54 »
Tik mazs mirstības procents, ka es to neuzskatu par nopietnu iemeslu baidīties.
Visvairak priecē pansionāti, kur slimo, bet nemirst. Par ko trauksme valstī  :?:

Atslēdzies Krimsons

« Atbilde #463 : 2020. gada 13. novembris, 16:28:54 »
Mīļie cilvēki, ne jau no Covida ir jābaidās.
Kovids ir tikai un vienīgi bubulis, lai nodrošinātu labprātīgu vakcinēšanos nākotnē.
Nanočipi būs vakcīnā, ko jums piedāvās.
Bils Geitss pat minējis nosaukumu tiem nanočipiem, es gan neatceros, bet kaut kas uz "Lucifine666" pusi.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #464 : 2020. gada 13. novembris, 16:33:34 »
Labā ziņa - ja ietinas follijā, čips nenolasās  :mrgr: