Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98139 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Atb: Covid-19
« Atbilde #510 : 2020. gada 20. novembris, 10:58:25 »
Tveru to, ka Covid gaitā Tava attieksme kļuvusi pretrunīgāka :D
Statistikai netici, saproti, ka cilvēki tiek biedēti, bet, šķiet, ka no Milzu Lempim tomēr tici

Labi, ka ir kāda hroniste, kas seko manai daiļradei :) Jā, sākumā es pievienojos viedoklim, ka slimība nav sevišķi bīstama, tagad esmu viedokli mainījis. Pie skaitļiem piesējos nesaistīti ar slimības bīstamību - vnk tinu galvā, kā konkrētie cipari tiek veidoti. Tam nav nekāda sakara ar infekcijas izplatību/bīstamību/ārstniecības metodēm un olu cenām centrāltirgū.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #511 : 2020. gada 20. novembris, 11:01:46 »

šito darīja slovāki vai slovēņi. Nu, labi, trīs dienas pēc tam bija labi rādītāji. Tālāk tāpat aizgāja pa vecam
Austrija arī to pasludinājusi par mērķi - visu iedzīvotāju testēšana.
Mani testēs šodien.

Bet es tā domāju - nu, testēs visus. Tas prasīs laiku. Kad pēdējais iedzīvotāns N būs notestēts, būs cipars X. Sastindzis konkrētajā brīdī. Un, ļoti, ļoti ticams, ka testēšanas laikā pirmā vai 5000000-ā iedzīvotāja Covid statuss jau būs mainījies, ka reāli maina statistiku. Tādēļ nekādā veidā neredzu, ka statistika varētu būt korekta un jēgpilna

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #512 : 2020. gada 20. novembris, 11:09:22 »
Ja tie, kam uzrāda infekciju, korekti nosēž 10 dienas mājās, jēga uz kādu mirklīti varētu būt, tīri izplatības mazināšanā.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #513 : 2020. gada 20. novembris, 13:00:24 »
Austrija arī to pasludinājusi par mērķi - visu iedzīvotāju testēšana.
Mani testēs šodien.
Pacenties neizblamēties :mrgr:

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #514 : 2020. gada 20. novembris, 13:08:25 »
Jā, varbūt tas uz brīdi mazinātu izplatību, līdz tā pieaugtu atkal.
Tāpēc es domāju - vai tas ir to vērts?  Vērts naudas ziņā. Latvijā arī - tā rupji rēķinot, dienā uz testiem aiziet ceturtdaļmiljons. A nedēļā, mēnesī? Ja to naudiņu jēdzīgi veselības aizsardzībā ieguldītu, varbūt nebūtu uz pakalpojumiem rindas pusgada garumā un nebūtu jākalkulē, ka tūliņ slimnīcas uzkārsies. A mums tā vietā, kā par to Ventspils slimnīcu stāstīja, pat siltu ēdienu un tēju covid slimniekiem nevar nodrošināt.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #515 : 2020. gada 20. novembris, 13:23:08 »
Minne, obligāti jātestējas? un, ja negribi?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #516 : 2020. gada 20. novembris, 13:51:12 »
Domā, Minne var pievemt testu ņemšanas būceni?

« Atbilde #517 : 2020. gada 20. novembris, 15:05:05 »
Domā, Minne var pievemt testu ņemšanas būceni?

Es noteikti pievemtu, ja šamie man to vates kociņu rīklē bāztu.   :veee:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #518 : 2020. gada 20. novembris, 15:16:00 »
Domāju, visu testēšanai ne tik liela nozīme ierobežošanā, cik tajā, lai gūtu priekšstatu par kopējo procentu, asimptomātisko gadījumu proporciju.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Minne

« Atbilde #519 : 2020. gada 21. novembris, 01:27:45 »

Esmu ļoti negatīva :bc:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #520 : 2020. gada 21. novembris, 01:47:19 »
Minne, obligāti jātestējas? un, ja negribi?

Nāra, tā Visaustrijas testēšana sāksies decembra sākumā - vispirms skolotāji, tad policisti utt. Sludina, ka tā ir brīvprātīga, bet šobrīd tāpat jau "demokrātiski maigi" presē brīvprātīgai piekrišanai  :mrgr:

Man šodien bija darbā, testēja savējie, laikam jau pašas iestādes sirdsmieram, jo manā jomā ir diezgan augsti saslimstības rādītāji. Atklāti sakot, līdz pat šim brīdim neiedomājos, ka būtu varējusi atteikties, tikai pēc jūsu jautājumiem kkā attapos ;)  Neuztvēru tā baigi nopietni un biju pārliecināta, ka viss būs ok (ja nu vienīgi man smadzenēs čipu iebakstīja :D  )
Toties vakcinēties noteikti atteikšos, ja vien līdz tam nebūs mainīti likumi un ieviestas sankcijas. Bet, zinot sevi, arī tad spirinātos

Es noteikti pievemtu, ja šamie man to vates kociņu rīklē bāztu.   :veee:

Kociņu bāž dziļi degunā, bet man pēc operācijas jau bija pieredze ar daudzkārtējiem paralizētās balssaites izmeklējumiem, kad kameru līdz rīklei caur nāsi bāza. Nav patīkami, bet nav arī sāpīgi

Atslēdzies Camma

« Atbilde #521 : 2020. gada 22. novembris, 22:09:55 »
Ja kādu interesē uztaisīt covid testu ''tikai priekš sevis'', tad ir iespēja taisīt ātro testu par 20 eiro - nosaka antigēnu, NE antivielas. Biocon laboratorijā. Atbilde 20 minūtēs, vēlāk piesūta arī e-pastā.
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #522 : 2020. gada 24. novembris, 08:56:59 »
Ideja par ātrajiem testiem un iedzīvotāju populācijas regulāru testēšanu matemātiski izklausās labi. Bet kā to paveikt...  :?:
https://www.delfi.lv/campus/raksti/matematiska-modelesana-ka-sakaut-virusu-nedelu-laika-bez-visaptverosa-lokdauna?id=52688343

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #523 : 2020. gada 26. novembris, 17:03:39 »
Ko domājiet par COVID sekām cilvēka organismam?     
Lielais vairums slimo viegli, vēl daudzi pat nepamana....bet kas notiks ar šiem cilvēkiem pēc gada?     
Atceraties Dena Brauna "Inferno" ?     
Ģeniāls zinātnieks izveidoja vīrusu, kas iedarbojās uz cilvēka reproduktīvo funkciju!...puse no populācijas kļuva neauglīgi un tā tiek risināta Zemes pārapdzīvotība ....nu, un kādas sekas būs kovidam?....to nezin neviens....

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #524 : 2020. gada 26. novembris, 17:21:07 »
Kas to lai zina? Ja nu vienīgi paši vīrusa radītāji, bet neviens jau nepieteiksies  :mrgr:
Gluži tāpat, kā neviens nezina, kas ar viņu notiks pēc vakcinēšanās.  Viss atstāj kaut kādas pēdas, arī sen pārslimotas slimības un vecas traumas mēdz pēc gadiem par sevi atgādināt. Kādas sekas būs, ar tām nāksies sadzīvot.