Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98420 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Krimsons

Atb: Covid-19
« Atbilde #780 : 2021. gada 21. janvāris, 20:20:17 »

Nav patiesība.

Ir gan.
Padlaikos ar gripu drīkstēja slimot tikai noteiktos procentos. Ne vairāk.
Tu droši vien biji atļautajos procentos.
Padlaikos gripas epidēmiju "nebija".
Es zinu samērā točna, man rados daudz vecās paaudzes ārstu.

(nu jau bija - miruši)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #781 : 2021. gada 21. janvāris, 20:27:46 »
Manā laikā pat karantīna un gripas epidēmija bija. Vecome bija slimnīcā un nedrīkstēja apciemot. Viengad brāli skolā potēja pret gripu, vecākus pat neinformēja, aizveda visu klasi stundu laikā un sapotēja.
Interesanti, par kuriem konkrēti gadiem tu runā?

Atslēdzies reno

« Atbilde #782 : 2021. gada 21. janvāris, 20:30:16 »
Tev gan ātri mainās  -tad nebija vispār, kad uzsit pa nagiem,  tad tomēr bija, bet ierobežotā daudzumā.

Bija gan epidēmijas un slēgtas klases, nevajag visu pielocīt pēc savas pārliecības

Atslēdzies tuk

« Atbilde #783 : 2021. gada 21. janvāris, 20:32:25 »
Tu to man? Es atceros, ka gripa bija. Pat ļoti labi atceros.  :?:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #784 : 2021. gada 21. janvāris, 20:35:40 »
Bija gripa un bija karantīnas. Reno to Krimsonam teica.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #785 : 2021. gada 21. janvāris, 20:38:38 »
Uz plakanās varbūt nebija  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #786 : 2021. gada 22. janvāris, 09:11:33 »
Uz plakanās varbūt nebija  :mrgr:

Lielie Plūdi visu aizskaloja...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #787 : 2021. gada 27. janvāris, 09:56:51 »
Vērojot skaitļus, man ir tāda neizskaidrojama sajūta, ka redzamās sakarības vismaz nosacīti lokālā mērogā liecina par ko vairāk kā tikai ierobežojumu esamība un ievērošana. Kaut kā ļoti sinhroni veidojas pozitīvo gadījumu kāpumi un kritumi vismaz visām Baltijas valstīm un līdzīgi tas atspoguļojas arī citās Eiropas valstīs. Par pasauli varbūt nebūtu vietā runāt. Tas vismaz man liek domāt par inficēšanās augstāku vai zemāku  iespējamību atkarībā no laika apstākļiem. Ne tik daudz no tā, cik rūpīgi ierobežojumus ievērojam. Protams, piekrītu, ka bez ierobežojumiem būtu dimba pilnīga, bet arī ar visiem pasākumiem ir tādi apstākļi, kad vīruss kļūst īpaši pārneses spējīgs. Nu, redzēs. Negribu izklausīties pēc Rozentāles, bet tā doma tajā virzienā mani urda.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #788 : 2021. gada 27. janvāris, 10:01:27 »
Varbūt tomēr drusku padomāt par pasauli? Jaunzēlande?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #789 : 2021. gada 27. janvāris, 10:05:25 »
Varbūt tomēr drusku padomāt par pasauli? Jaunzēlande?
kas mums daļas gar Jaunzēlandi. Budži viņi tur, dzīvo kā Dieva ausī  :rofl:

Bet, Spārka, nu kā tas nākas, ka visas trīs valstis tik sinhroni izvirza ierobežojumus un arī tos ievēro.. kaut kas tur tomēr ir.. - bija lielāki mīnusi - viss, pārnese mazinās. Un ne tikai tāpēc, ka visi baigi sēž iekšā un nekontaktē.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #790 : 2021. gada 27. janvāris, 10:09:48 »
taču maisās mums cilvēki, cirkulē... skatījos ziņās, no Varšavas ar busu brauc tā tikai, bez maskām, neviens nekādas analīzes nekontrolē... skaidrs, ka tāpēc izplatās. Jaunzēlande, Austrālija var mierīgi visu migrāciju izkontrolēt... droši vien mēs arī varētu, ja gribētu... nez vai cilvji ar laivām pāri Mēmelei celsies... :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #791 : 2021. gada 27. janvāris, 10:15:00 »
Vai tas kāds baigais jaunums? Man liekas, tā tas ir bijis vienmēr, ka visādas respiratoras šņurkas aktivizējas sezonāli atkarībā no laika apstākļiem. Kaut vai tā pati gripa. Domāju, ka līdz ar vasaru strauji aizies mazumā, pat ja visus ierobežojumus atceltu. Protams, tur var būt vēl lērums visādu faktoru, kā piemēram - cilvēki uzturas vairāk telpās un slikti vēdinātās, apaukstējas, kas vājina imunitāti, jaunatne vairāk čupojas pa mācību iestādēm un visādām nodarbībām - atkal jau telpās, utml.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #792 : 2021. gada 27. janvāris, 10:19:17 »
Tad aukstums (B teorija) vai siltums (K teorija)?
Imho, ne tas, ne tas.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #793 : 2021. gada 27. janvāris, 10:20:46 »
Tad aukstums (B teorija) vai siltums (K teorija)?
Imho, ne tas, ne tas.
bet kā skaidrot, ka līdzīgi kāpj un krīt inficēto skaits?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #794 : 2021. gada 27. janvāris, 10:22:30 »
Bet par to, ka cilvēki "visi baigi sēž iekšā un nekontaktē", nu nu... Varbūt kāds, īpaši nobijies, arī sēž, bet, pēc maniem novērojumiem, cilvēki tiecas normāli dzīvot, kontaktē, satiekas,ciemojas un sadzīvē dzīvo kā dzīvojuši. Vien veikalā masku uzliek, no kabatas izvilktu.