Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98069 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Covid-19
« Atbilde #1110 : 2021. gada 17. augusts, 19:16:37 »
No domas par feiku vakcināciju esmu atteikusies, kopš tapa skaidrs, ka šī vakcinācija nebūs 1x mūžā vai vismaz uz ilgāku laika periodu. Grieķu alfabetā burtu daudz, un "celmi" savāksies vesels izcirtums, tad ko es, pa 4x gadā maksāšu?! Da nu nafig.
Bet cilvēkus, kad pirka, pilnībā saprotu - ko darīt, kad valdība dzen stūrī, vai nu injicēsi to... vai zaudēsi darbu, profesiju, studijas...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1111 : 2021. gada 17. augusts, 19:17:24 »
No domas par feiku vakcināciju esmu atteikusies, kopš tapa skaidrs, ka šī vakcinācija nebūs 1x mūžā vai vismaz uz ilgāku laika periodu. Grieķu alfabetā burtu daudz, un "celmi" savāksies vesels izcirtums, tad ko es, pa 4x gadā maksāšu?! Da nu nafig.
Bet cilvēkus, kas pirka, pilnībā saprotu - ko darīt, kad valdība dzen stūrī, vai nu injicēsi to... vai zaudēsi darbu, profesiju, studijas...

« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 17. augusts, 19:38:50 no kvadra »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1112 : 2021. gada 17. augusts, 19:38:08 »
Kā tur beidzās, pieņēma to obligāto vakcināciju?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #1113 : 2021. gada 17. augusts, 22:35:33 »
pagaidām tikai Afganistānā apvērsums

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #1114 : 2021. gada 17. augusts, 22:50:31 »

Pēc Dombura sarunas ar IZM  Anitu, šķiet, ka jā. Likums nav apstiprināts, bet viss liecina, ka  - jā! Ne visās profesijās.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #1115 : 2021. gada 17. augusts, 22:52:31 »

No sērijas - obligāti nebūs, bet lai veiktu konkrētos pienākumus - vajadzēs. Neviens jau nesaka, ka Tev obligāti jāveic X pienākumus, var taču iet prom un strādāt ko citu ....

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1116 : 2021. gada 17. augusts, 22:58:35 »
Ā, es sapratu, ka varēs strādāt ar uzrādītu testu, varbūt ko pārpratu.  :?:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #1117 : 2021. gada 17. augusts, 23:03:40 »
Ā, es sapratu, ka varēs strādāt ar uzrādītu testu, varbūt ko pārpratu.  :?:

Varēt jau varēs - ja tests par savu naudu ( Muižnieces versija) vai par valsts naudu (Vanagas versija).

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #1118 : 2021. gada 17. augusts, 23:10:01 »
Es tikai nesaprotu, kā tas ir :

- vēlme lai visi pedagogi vakcinējas (ieteikums) līdz 15. septembrim;
- obligāti (pagaidām plāns) līdz 1. oktobrim

tad kāpēc līdz tam testi jāveic par savu naudu (Muižnieces versija)?!?

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #1119 : 2021. gada 17. augusts, 23:25:41 »
Ko jūs te murgojat  :alt: :alt: :alt:
Vēl nekas nav pieņemts(par skolotājiem) un testi nebūs par savu naudu, vismaz pagaidām, bet nu ja neseko līdzi, tad visus var sabaidīt žurnaļugas, kas raksta sviestu un pat nezinot, kas būs, kas nebūs  :rofl:   Tā arī skaistumkopējas aizskrēja vakcinēties, kaut klīda tik runas, ka būs obligāti...zina, kā uz tautu spiest :D Un cilvēki pamatā neseko līdzi lēmumiem. Paši vainīgi :)
Rīt vēl pēdējā priekšlikumu iesniegšanas diena..līdz pieņemšanai vēl jāpagaida un atkarīgs, vai tie 34 nobalsos pret, pirmajā lasījumā bija 32 pret. Tas īsumā, bet nu jāseko līdzi.

« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 17. augusts, 23:34:40 no Leonora »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #1120 : 2021. gada 18. augusts, 11:05:12 »
 :b: kaut kur lasīju, ka ja darba devējs grib testu, tad tas arī to apmaksā. Liekas, kaut kur ar Darba likumu bija saistīts. Bet ar to, ka ne jau cilvēks, bet gan valsts  grib, lai cilvēks būtu vakcinēts, tad loģiski, lai arī valsts to akciju apmaksā... Maz ko tur MK nolemj. Cita lieta, ja cilvēks pats vēlas tikt kaut kur pāri robežai un tai galā pieņems lēmums, ka laiž tikai vakcinētos, tad gan jāvelk maks ārā.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #1121 : 2021. gada 19. augusts, 11:10:43 »
Ar katru dienu kļūstu arvien riebīgāka. Man katru dienu vismaz 5-6 reizes sametās kauns par valsti, kurā dzīvoju (LV). Katrs mazais ķeizariņš darās kā pašam patīk. Pa virsu visam skaists norādošais sētas miets - "ejam uz totalitārismu!".
Piespiedu vakcinācija, jo vakcīnu naudu jāatmazgā. Piespiedu bezdarbs, jo nebūs vairs pusslodžnieki. Mauciskais pasākums ar e-veselību - tīrā naudas ''apguve''.
KĀ var ar angļu, norvēģu digitālo sertifikātu ielaist VALSTĪ, bet neielaist šīs pirdakvaldības regulētajā RESTORĀNĀ? Nu kas tas ir? Utt, utjp.
Visus sakost!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #1122 : 2021. gada 19. augusts, 11:18:44 »
Camma, elpo mierīgi, gan jau rudais runcis atkal atnāks vakariņās un dzīve vairs tik drūma nebūs!  :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #1123 : 2021. gada 07. oktobris, 11:24:47 »
 :f-palm: man vienkārši tracina tas, ka visi zināja par  Covid 19 vilni rudenī. Nepārtraukti kladzināja, ka būs lielākas ziepes nekā pavasarī. Un tai pašā laikā, kad tas brīdis klāt, praktiski neesam gatavi. Kaut gan Kariņš jau pašā sākumā rokas berzēja - Nupat naudas ir tik daudz, kā nekad (faktiskais atbalsts 2020. gadā  bija 1,3 mljrd. eiro, bet plānotais apmērs šim gadam uz 15.08.2021 veido 3,20 miljardus eiro). Kas vispār ir darīts veselības labā ? Vienīgais, ko esmu lasījusi, tās -100 aprīkotas gultas vietas par 20 000 000. Nu vēl liekas, kaut kas bija par kaut kādiem naudas līdzekļiem ģimenes ārstiem par potēšanu skaitu. Visiem bija pofig uz to, kā organizēt medicīnisko palīdzību ārkārtas situācijā. Vispār, kad naudas dalīšanas sākuma stadija informēja par plāniem, biju uz pakaļas un droši vien ne es viena. Kaut kādas reklāmas, avīzes, būvniecība, ceļu remonts... No ieplānotiem izlietot 2021 gadā 3293 milj. izlietoti 1666 milj., tai skaitā  tikai 259 medicīnai ( t.sk. 78.9 piemaksas mediķiem). Kur ir nauda? Ko vispār viņi tur augšā darīja visu šo gadu? Es vēl saprotu, 506 milj. pabalstiem, 62 milj. nodokļu atlaidēm. (https://www.fm.gov.lv/lv/pieskirto-valsts-budzeta-lidzeklu-sadalijums-un-izlietojums-covid-19-laika). Bet kas ir darīts lai novērstu pašreizēju situāciju? Varēja taču gada griezumā sagatavot nevis 500 gultas vietas jau esošajās slimnīcās, bet  gan uzcelt ( kā Uhaņa dažu nedēļu laikā) pāris pilnībā aprīkotas būves ar visu nepieciešamo slimnieku pieņemšanai. Iegādāties aparatūru. Zināja, ka tie viļņi būs un nevienu vien reizi. Cik Latvijā to cilvēku ir palicis?  es pat nepiesaucu mediķu skaitu.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 07. oktobris, 11:32:38 no olgucis »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1124 : 2021. gada 07. oktobris, 11:31:39 »
toties ir Mežparka estrāde, kur varēs aizdziedāt (otpeķ) par visiem ...