Autors Tēma: Covid-19  (Lasīts 98088 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Covid-19
« Atbilde #1185 : 2021. gada 01. novembris, 09:10:36 »

nu jau Tu visus ūdeņražus vienā maisā sabāzi :D

lāab, ja precīzi, tad C2H5OH - cē-divi-hā-pieci-ou-hai! :)

a Tu konkrētus % un šķīdumu brendus gribēji zināt?? tas zin ir nau-haus... :P ...
12% ar upeņu-kiršu garšu man pieliekamajā burbuļo lieko c un o2 laiž ārā...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #1186 : 2021. gada 01. novembris, 10:30:47 »
Man ir jautājums!   
Pie alfa vīrusa inkubācijas laiks bija pat līdz 14 dienām...nu, no saķeršanas līdz simptomiem.   
Tagad pa Krievijas tv dzirdēju, ka deltai tas ir samazinājies līdz 5 dienām....tas atbilst patiesībai?...tam tak vajadzētu sekot, ka karantīna arī ir 5 dienas, bet pie mums šķiet ir 10 dienas? 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1187 : 2021. gada 01. novembris, 10:49:32 »
Man līdz simptomiem pagāja dienas 3, bet tests uzrādījās pozitīvs kādā 6.dienā. Nezinu, man bija delta vai gamma  :mrgr:

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #1188 : 2021. gada 01. novembris, 10:53:45 »
Citāts: nakata kngs
Pie alfa vīrusa inkubācijas laiks bija pat līdz 14 dienām...nu, no saķeršanas līdz simptomiem.   
Vai netiek jaukts inkubācijas periods ar lipīguma laiku? Un karantīna pēc lipīguma laika :?:

(c)  Klasiskajam paveidam inkubācijas periods ir līdz sešām dienām, bet delta paveidam – tikai četras dienas.
https://lvportals.lv/norises/332143-covid-19-vakcinas-zinatnieki-pret-maldiem-2021

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #1189 : 2021. gada 01. novembris, 19:15:55 »
Es saķēru covid pirmdien, trešdien bij negatīvs - satiku 3 cilvēkus, visus ilgstoši(dzērām vīnu)-kundze 87g, kungs 63g, kundze 55g., neviens nesaslima, piektdien vakarā dīvaini sajutos, sestdien es jau pozitīva biju.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #1190 : 2021. gada 01. novembris, 19:46:33 »
Nesaprotu, kā jūs zināt, kurā dienā esat ko noķēruši?

Pusaudzis (kontaktpersona, bet par to uzzina diezgan novēloti) uztaisa testu un izrādās pozitīvs. Protams, šokēts, jo jūtas izcili un pārējie klasesbiedri, kas arī ir kontaktpersonas ir "negatīvi". Četras dienas dzīvoja mājās un tikai tad parādījās pirmās pazīmes.
Brālis - nejutās labi (netipisks nogurums) uztaisīja testu - negatīvs. Pēc 2 dienām paliek sliktāk, taisa testu (ārsts gan noaudzina, ka nav ko iedomāties, bez COVID taču visa kā cita gana daudz), bet rezultāts "pozitīvs". Izrādās visai ģimenei pozitīvs. Kurš "noķēra" un kad? Nevienam pat nav nojausmas.  Par laimi pusei ģimenes bez simptomiem.

Darbā slimo dažādi un diemžēl viens neizķepurojās.

Man jau šķiet, ka tagad vairs nevar zināt, kurā dienā organisms šo vīrusu sev pielaidis par tuvu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #1191 : 2021. gada 01. novembris, 19:52:07 »
Es domāju, ka zinu, jo pirmdien mīļoju un mierināju saslimušu skolnieci.
Man frizierei ir vēzis(par laimi, laicīgi atklāts, viss ok būs), viņa braukā uz starošanu un viņai jātaisa tests nezinu vai katru reizi, bet jātaisa. Nu ir pozitīvs - ne pazīmju nekā, nejauši atklāja, tā arī bez pazīmēm tipa izslimoja.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1192 : 2021. gada 01. novembris, 19:57:33 »
bācien, es skaidri zinu, kur, kad un no kā pielipa, jo....zinu

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #1193 : 2021. gada 01. novembris, 20:03:10 »

Iespējams, ka tas nemaz nav slikti.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #1194 : 2021. gada 02. novembris, 20:18:30 »
...bet paredzēta cita sadaļa... ;)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #1195 : 2021. gada 06. novembris, 14:00:01 »
...epidemiologiem jau melnais humors - vai pēc deltas nebūs jauns koronavīruss, kas būs radies Latvijā...plaša starptautiska atpazīstamība... :mrgr:   
Cik es kā diletants saprotu, tad vakcinācija ir jāveic ātri, to nedrīkst stiept gada garumā, jo tad tie, kas bija vakcinēti janvāri/aprīlī, jau gada beigās atkal ir neaizsargāti + nevakcinētie....ja es pareizi saprotu, tad mums patreiz reāli nav tie 60% pasargāto, bet labi ja puse no tiem....un vīrusam ir telpa, kur mutēt...veiksmes stāsts ir arī ātrumā, kādā notiek populācijas savakcinēšana, lai pirmie jau nebūtu atkal potenciāli slimojošie, ja inficējas...man novembrī būs pusgads, kā savakcinēts....vai esmu drošs?..laikam jau nē....

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1196 : 2021. gada 06. novembris, 17:10:45 »
Tiepīgi liedzamies saprast, ja VAKCINĒTIE ARĪ INFICĒJAS. Pat pēc oficiālās statistikas no inficētajiem 1/3 daļa ir pilnībā vakcinēto, un to īpatsvars visu laiku pieaug. Pieņemsim, ka vakcinētie nemirst, lai nu tā būtu, bet slimot slimo kā mīļie, tā ka, pat ja sašpricēs visus pilnībā, vīrusam vienalga paliks "telpa", kur vairoties un mutēt uz nebēdu. Un varbūt varēsim pat lepoties ar kādu spešl Latvijas mutantu  :mrgr: :mrgr: :mrgr:

P.S. Kāda problēma, var tak doties pēc trešās potes. Nu jau laikam visi pēc 60.

Atslēdzies reno

« Atbilde #1197 : 2021. gada 06. novembris, 19:01:16 »
Neviens to nav noliedzis, nevajag pasniegt kā baigi sazvērestības atklāsmi

Atslēdzies Milka

« Atbilde #1198 : 2021. gada 06. novembris, 23:34:26 »
Tiepīgi liedzamies saprast, ja VAKCINĒTIE ARĪ INFICĒJAS. Pat pēc oficiālās statistikas no inficētajiem 1/3 daļa ir pilnībā vakcinēto, un to īpatsvars visu laiku pieaug. Pieņemsim, ka vakcinētie nemirst, lai nu tā būtu, bet slimot slimo kā mīļie, tā ka, pat ja sašpricēs visus pilnībā, vīrusam vienalga paliks "telpa", kur vairoties un mutēt uz nebēdu. Un varbūt varēsim pat lepoties ar kādu spešl Latvijas mutantu  :mrgr: :mrgr: :mrgr:

P.S. Kāda problēma, var tak doties pēc trešās potes. Nu jau laikam visi pēc 60.

Vakcinētie arī mirst, visu laiku tak ziņās, ka kaut kāds % mirušo nebija vakcinēti, tātad pārējie % mirušo bija vakcinēti.
Nav tā pote nekāda panaceja.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1199 : 2021. gada 07. novembris, 09:36:09 »
Nē nu, protams, ka mirst. Tā pote jau nav nemirstības eliksīrs. Pat oficiālā statistika atzīst kaut kādu nelielu %, gan ar piebildi, ka tie jau vecie ar blakusslimībām  :mrgr: , kamēr nevakcinētajiem mirušajiem, jādomā, nav ne gadu, ne blakusslimību  :mrgr:  Turklāt nav nekādas statistikas par tiem, kas aiziet ar potes komplikācijām, tādu mums nav pēc definīcijas.

Mana atbilde bija nakatam par to, ka "novakcinēsimies, un vīrusam nebūs telpas". Ha.