Autors Tēma: Baltkrievija  (Lasīts 25018 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Baltkrievija
« Atbilde #135 : 2020. gada 21. septembris, 15:17:57 »
skatoties uz BY, mēs varam redzēt, kā būtu, ja (ne)būtu... ja nebūtu izprivatizēti visādi VEF, RAF, RVR utt. un mēs būtu palikuši RU ekonomiskajā zonā...  bet tad arī RU ideoloģija būtu jāpieņem... mēs izvēlējāmies EU ideoloģiju un ekonomisko zonu   

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #136 : 2020. gada 21. septembris, 15:37:48 »
Es negribu runāt par Latviju kaut ko sliktu, tāpēc es lūgtu atturēties no Latvijas atjaunošanas procesa piesaukšanas kā piemēra. Jo pēc procesa, ir tikai daudz vairāk nepatīkamu jautājumu, ka paša procesa laikā. ;) Tas, ka kaut kā jau izdzīvot var, nav diez ko liels sasniegums ;)

p.s. ir baumas ka Vjacelavs Dombrovskis esot bijis nolīgts oponēšanai pretējā stilā, bet tā kā piedzīvoja neveiksmi, tad viņu izslēdza no "Saskaņas" ;)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies daddy

« Atbilde #137 : 2020. gada 21. septembris, 15:45:17 »
Tas nav piemērs, tas ir fakts.

Ja BY izvēlēsies LV ceļu (uz Eiropas demokrātiju caur Eiropas tirgu), viņiem arī nāksies iziet cauri tiem elles lokiem, kuriem LV jau izgāja un vēl iet un ies... 

Ja viņi izvēlēsies kļūt par RU satelītu, tad cita lieta, bet tāpat nekā laba nebūs, jo arī RU šobrīd neiet spīdoši...

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #138 : 2020. gada 21. septembris, 15:57:26 »
Ja BY izvēlēsies LV ceļu (uz Eiropas demokrātiju caur Eiropas tirgu), viņiem arī nāksies iziet cauri tiem elles lokiem, kuriem LV jau izgāja un vēl iet un ies... 

Ja viņi izvēlēsies kļūt par RU satelītu, tad cita lieta, bet tāpat nekā laba nebūs, jo arī RU šobrīd neiet spīdoši...
Ir jāsaprot, ka Lukašenko nav Krievijas ieliktenis, bet autoritārs militārists, un, principā saņēma, "dunča dūrienu mugurā" no vājāka Baltkrievijas neatkarības apdraudētāja (ko cilvēciski bija arī pelnījis). No otras puses mūsdienas galīgi nav 90 gadu situācija ... un nacionāli demokrātiskas pārmaiņas nevar notikt gada laikā. Un tas ir tas, ko es neredzu ES pozīcijā - pietiekami ilgu plānu demokratizācijas atbalstam Baltkrievijā. Viss šis "bujāns" nāk par labu Krievijas pozīcijām Baltkrievijā.       
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16

Atslēdzies daddy

« Atbilde #139 : 2020. gada 21. septembris, 16:05:57 »
Manuprāt robežas Eiropā ir savilktas tā, ka BY paliek Krievijas ietekmē... jo BY saņem gan krievijas naudu, gan energoresursus gan BY preču noiets ir Krievijas tirgus...  Līdz ar to ES arī nekādu plānu nav... tikai aizrādījums - nesitiet demonstrantus tik dikti...

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #140 : 2020. gada 21. septembris, 18:39:23 »
Manuprāt robežas Eiropā ir savilktas tā, ka BY paliek Krievijas ietekmē... jo BY saņem gan Krievijas naudu, gan energoresursus gan BY preču noiets ir Krievijas tirgus...  Līdz ar to ES arī nekādu plānu nav... tikai aizrādījums - nesitiet demonstrantus tik dikti...
Stratēģiski domājot ES nav nekāda plāna Baltkrievijai, bet es kategoriski negribētu piekrist ka Polijai nav nekāda plāna Baltkrievijai. Cik viņš ir reālistisks, tas ir cits jautājums. Savā ziņā, varam teikt, ka Polija ir ietekmējusies no Donalda Trumpja ārpolitikas saistībā ar Izraēlu, kur tiek ignorētas ļoti daudz būtisku apsvērumu, lai Trumpja varas 8 gadi būtu veiksmīgi ar ārpolitikas šovu Izraēlā. Polijā ir līdzīga problēma, vajag novērst LGTBIQ uzbrukumu uzmanību, ko lieliski var izdarīt ES "kašķis" ar Baltkrieviju. Un kā jau šādā formulējuma uztverat, tam nav nekāds sakars ar Baltkrieviem, bet tikai ar Polijas PR. Un šeit ir jautājums, a kas mums par daļu par Polijas PR.

Es personiski atbalstu baltkrievus, kam vajadzētu tikt vaļā Lukašenko, bet es neredzu kā.

p.s. Baltkrievija ir izsludinājusi kara mācības un tagad Tulas desantnieki ir Baltkrievijā. ;)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #141 : 2020. gada 21. septembris, 22:52:38 »
Stratēģiski domājot ES nav nekāda plāna Baltkrievijai, bet es kategoriski negribētu piekrist ka Polijai nav nekāda plāna Baltkrievijai.
Es, savukārt, atsakos noticēt, ka visādas "krāsainās revolūcijas", "atmodas" un "pavasari" aizsākas tāpat vien, pēc iniciatīvas "no apakšas", jo "tautai" šis vai tas piegriezies.  Protams, tauta viegli aizraujas un pavelkas līdzi, karogus plivinot, bet diriģē un aukliņas rausta kāds no aizkulisēm...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #142 : 2020. gada 22. septembris, 09:47:21 »
Es, savukārt, atsakos noticēt, ka visādas "krāsainās revolūcijas", "atmodas" un "pavasari" aizsākas tāpat vien, pēc iniciatīvas "no apakšas", jo "tautai" šis vai tas piegriezies.  Protams, tauta viegli aizraujas un pavelkas līdzi, karogus plivinot, bet diriģē un aukliņas rausta kāds no aizkulisēm...

par "Polijas interesēm Baltkrievijā" ir viltus ziņa, kuru tiražē Lu, līdzīgi kā ziņa, ka NATO tanku kāpurķēdes Baltijas valstīs jau rok zemi, lai uzbruktu nabaga Baltkrievijai... pats redzēju Lu uzstāšanos, kur šis to teica... bet ok, dod kādu norādi linku no poļiem, vai ES par Polijas plāniem Baltkrievijā

Lu bija drusku no Krievijas atkritis, sāka koķetēt ar Eiropu, tāpēc bija jāsavalda...

un tādā ziņā viss labi sakrīt, ka Krievija viņiem "maigi" parāda pareizo ceļu. Par to liecina gan aizturētie vagnerieši (vienu grupu noķēra, pārējie iniciēja demonstrācijas, bet vēlāk jau aizgāja - mūsējos sit), gan Krievijas gatavība palīdzēt policejiski un militāri (iespējams arī palīdz vīriņi maskās, zaļos tērpos, bez zīmotnēm), gan arī Krievijas finansiālā palīdzība un parādu atlikšana... rīkste un burkāns, komplektā...   

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #143 : 2020. gada 22. septembris, 11:01:41 »

par "Polijas interesēm Baltkrievijā" ir viltus ziņa, kuru tiražē Lu, līdzīgi kā ziņa, ka NATO tanku kāpurķēdes Baltijas valstīs jau rok zemi, lai uzbruktu nabaga Baltkrievijai... pats redzēju Lu uzstāšanos, kur šis to teica... bet ok, dod kādu norādi linku no poļiem, vai ES par Polijas plāniem Baltkrievijā
Starp citu, es neko neteicu par ES vai Polijas plāniem attiecībā uz Baltkrieviju  :mrgr: Un neprasi man to, par ko pats labi saproti, ka es to nevaru iedot. Vismaz noteikti ne tādu, ko atzīsi par ticamu un tūliņ nenosauksi par viltus ziņu.

Es gan to negribu, bet baidos, ka mēs savā mūžā vēl pieredzēsim visādas ne tās patīkamākās lietas... Pasaules politiskā karte nav akmenī cirsta, un ietekmes sfēras vēl jo vairāk.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #144 : 2020. gada 22. septembris, 11:17:11 »
....ar Poliju ir "interesanti"...tak ar Lietuvu arī konfliktē par poļu jautājumu Lietuvā un Viļņas piederību, ja mums būtu robeža ar šiem, tad paceltos Daugavpils jautājums, kas pēc kādiem tur līgumiem pieder šiem....protams, ne jau ĀM līmenī, bet atsevišķu politiķu, kā pie mums tāds analogs provokators Iesalnieks, tas tiek kurināts....un poļi gribētu atpakaļ zemes, ko pazaudēja Molotova-Ribentropa pakta rezultātā un kuras savāca PSRS...tur ir labs zemes gabals tagadējā Baltkrievijā...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #145 : 2020. gada 22. septembris, 11:58:52 »
....ar Poliju ir "interesanti"...tak ar Lietuvu arī konfliktē par poļu jautājumu Lietuvā un Viļņas piederību, ja mums būtu robeža ar šiem, tad paceltos Daugavpils jautājums, kas pēc kādiem tur līgumiem pieder šiem....protams, ne jau ĀM līmenī, bet atsevišķu politiķu, kā pie mums tāds analogs provokators Iesalnieks, tas tiek kurināts....un poļi gribētu atpakaļ zemes, ko pazaudēja Molotova-Ribentropa pakta rezultātā un kuras savāca PSRS...tur ir labs zemes gabals tagadējā Baltkrievijā...

Arī Tu tici, ka Polija gatavojas iebrukt Baltkrievijā, tip NATO tanki jau iedarbināti, kā Lu stāsta??  :rat:

Kvadra, par viltus ziņu es domāju atbildi Snor, savukārt Tavai ziņai, ka "diriģē un aukliņas rausta kāds no aizkulisēm" pilnībā piekrītu!

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #146 : 2020. gada 22. septembris, 12:15:26 »

Arī Tu tici, ka Polija gatavojas iebrukt Baltkrievijā, tip NATO tanki jau iedarbināti, kā Lu stāsta??  :rat:

Kvadra, par viltus ziņu es domāju atbildi Snor, savukārt Tavai ziņai, ka "diriģē un aukliņas rausta kāds no aizkulisēm" pilnībā piekrītu!
nē, protams, neticu....taču, ja būtu cita ģeopolitiskā situācija - nebūtu NATO, ES , tad pieļauju, ka Polija varētu sēsties pie galda ar Krieviju un sadalīt Baltkrieviju....atkal novilktu pa karti līniju - tas jums, tas mums un tādas Baltkrievijas vairs nebūtu....   
Putina - Dudas pakts!  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #147 : 2020. gada 22. septembris, 15:16:37 »
nē, protams, neticu....taču, ja būtu cita ģeopolitiskā situācija - nebūtu NATO, ES , tad pieļauju, ka Polija varētu sēsties pie galda ar Krieviju un sadalīt Baltkrieviju....atkal novilktu pa karti līniju - tas jums, tas mums un tādas Baltkrievijas vairs nebūtu....   
Putina - Dudas pakts!  :mrgr:

Tādā gadījumā Krievija nosēstos pie galda ar Vāciju un sadalītu austrumeiropu un pārējo eiropu brālīgi. :)  (iedomājies Vācijas tehnoloģijas un Krievijas resursus!!)

Lai tas nenotiktu, onkulis Sems izdomāja NATO (1949) un un paši eiropieši izdomāja Eiropas Ogļu un tērauda kopienu (1951), vēlāko ES, lai novērstu kariņu starp Franciju un Vāciju

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #148 : 2020. gada 23. septembris, 11:08:35 »
Pēc manām domām, tas marazmātiķis LU pats sevi ievilcis bezizejas situācija.
 1. Šis neatdod valsti RU. Pēc pēdējām aktivitātēm, ja sākumā, tikai daļa no tautas izteica savu "nē", un pārējie turējās neitrāli, tad tagad, redzot un jūtot uz savas ādas reālo vardarbību, kurš viņu gribēs? Pie tam, pirms vēlēšanām, šams ir visu opozīciju likvidējis ('dažs ir izmests no valsts, citi sēž ķurķī), viņam pat nav neviena pārstāvja no tautas ar ko vienoties un runāt. Jebkurā gadījuma, cilvēki viņu vairs negribēs.
2. Šis atdos valsti PU. Nedomāju, ka tas LU paturēs pie stūres. Ķipa "ieklausīsies tautas vēlmēs " un likvidēs nevēlamo līderi. Šim droši vien sen ir jau savu ielikteņi padomā. Sadalīs valsti 3-4 guberņās. Katrā ieliks savu džeku un turpmāk tādas Baltkrievijas vispār nebūs.
Abos gadījumos LU, neredzu nekādas politiskas nākotnes

Atslēdzies daddy

« Atbilde #149 : 2020. gada 23. septembris, 11:23:43 »
Pēc manām domām, tas marazmātiķis LU pats sevi ievilcis bezizejas situācija.
 1. Šis neatdod valsti RU. Pēc pēdējām aktivitātēm, ja sākumā, tikai daļa no tautas izteica savu "nē", un pārējie turējās neitrāli, tad tagad, redzot un jūtot uz savas ādas reālo vardarbību, kurš viņu gribēs? Pie tam, pirms vēlēšanām, šams ir visu opozīciju likvidējis ('dažs ir izmests no valsts, citi sēž ķurķī), viņam pat nav neviena pārstāvja no tautas ar ko vienoties un runāt. Jebkurā gadījuma, cilvēki viņu vairs negribēs.
2. Šis atdos valsti PU. Nedomāju, ka tas LU paturēs pie stūres. Ķipa "ieklausīsies tautas vēlmēs " un likvidēs nevēlamo līderi. Šim droši vien sen ir jau savu ielikteņi padomā. Sadalīs valsti 3-4 guberņās. Katrā ieliks savu džeku un turpmāk tādas Baltkrievijas vispār nebūs.
Abos gadījumos LU, neredzu nekādas politiskas nākotnes

Tev nav Napoleonā sindroms - visu (un daudz!) vai neko? :)

RK sēž savā čečenijā un nemaz nejūtas slikti un visiem "labi", bet ko tauta domā, to neviens nezina... tālajos austrumos paviļņojās, bet tur arī nokārtos lietas...