Autors Tēma: Covid krājumi  (Lasīts 2942 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Re: Covid krājumi
« Atbilde #30 : 2020. gada 04. septembris, 08:22:56 »
Ne jau par to, ka veikalā nebūs pārtikas, bet par to, lai nav jābrauc pēc "pēkšņi sāls beidzās" (šitā man vispār neaptverama pozīcija, - sniegs jūlijā ir reālāks par pēkšņi beigušos sāli, ja vien paka nav nejauši un nesavācami izbirusi, piemēram komposta spainī). Tā kā man bija reālas iespējas, ka vīrs covidu atnesīs (darbs tāds), tad iespēja slimai (HVZ cik smagi) sēsties pie stūres un braukt uz veikalu galīgi nesajūsmināja. Bet sapratu, ka tēma ir par to, cik mēs bijām viedi, neko nepērkot, atšķirībā no tiem panikotājiem, kas izpirka griķus. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #31 : 2020. gada 04. septembris, 08:24:37 »
Tfu, nodublēju, tāpēc šis komentārs bez satura un jēgas... :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #32 : 2020. gada 04. septembris, 08:30:06 »
Zin kā, es kāreiz aizdomājos, kas cilvēkiem lika pirkt kastēm un maisiem - panika par to, ka nevarēs no mājas iziet, doma, ka neies no mājas ārā, ideja, ka veikalos neka nebūs, vai, ka te zemāk bij versija - taisīt biznesu...? Kādu biznesu... cik tad jāiepērk lai bizness sanāktu...

Uzsākot tēmu patiesība ne šī kategorija bij prāta. Vairāk - cik ir tādu keisu, ka iepirkts ir, un tagad 3 gadi jālieto, par sevi iesmīnot...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #33 : 2020. gada 04. septembris, 08:31:42 »
Trix, nu, nēeee taču....tēma par to, "kā mums gāja"

Esmu pilsētā, turklāt labklājības zemē, protams, ka, pieslēdzot loģiku, man nebūs laiku, kad nekā nebūs. Arī, ja es būtu karantīnā, man būs cilvēki, kas mani pabaros.
Laukos es domātu par pamatīgākiem krājumiem un situācijām, kad neesmu tik vienkārši apgādājama.

p.s. humors (vai tā neesamība) man tāda, kāda nu ir (un es vnm pirmām kārtām smejos par sevi un situāciju kā tādu), atvainojos, ja kāds pārāk personiski uztver
 :big_hug:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #34 : 2020. gada 04. septembris, 08:42:29 »
Nesaprotu, ko Trix "taisnojas", situācijas un iepirkšanās paradumi taču dažādi. Ar vai bez covida. Strēķi atpakaļ nopirku vairākas pakas stikla nūdeles, jo bija akcija un laba cena. Un? Kāds varbūt domāja, ka gatavojos 2vilnim. :mrgr:  Un kas?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #35 : 2020. gada 04. septembris, 09:22:30 »
Man veikali visapkārt, tāpēc nav vajadzības taisīt jebkādus krājumus. Pirms gadiem 10 ciemojos pie draudzenes laukos, viņa izrādīja māju, un vienā pažobelē bija ierīkoti plaukti pārtikas rezervēm - konservi, sulas (viss pašražots), makaronu un putraimu pakas, cepumu kastes (lielās lētās, kur dažādi veidi safasēti un kaste ar plēvi apvilkta). Plus tas, kas pašu dārzā izaudzēts. Normāli, nav katru dienu uz veikalu jābrauc. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #36 : 2020. gada 04. septembris, 09:48:19 »
Man arī plauktos visādi konservētie tomāti, pupiņas  -kā akcija, tā kādu paķeru.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #37 : 2020. gada 04. septembris, 09:52:23 »
nu es arī visas savas akcijās iepirktās bundžas pa 2-3 neuzskatu par krājumiem... tāpat kā 10 zaptsburkas un pilnu saldētavu... tā ir ikdiena.
Tāpat kā 5 olīvburkas, ko šonedēļ nopirku - visas!!! no plaukta...:D jo bij gardas un par labu cenu.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #38 : 2020. gada 04. septembris, 10:25:28 »
Emīlija varētu atzīties, kuras ir tās garšīgās olīvas - vīram bija vienas iecienītās, bet tad pēkšņi pazuda no plauktiem.
Īpašus krājumus neveidoju, tikai piedomāju, lai pēc iespējas retāk uz veikalu jāiet un lai pamatā viss ierastais ledusskapī/plauktos ir. Sapratu, ka ar ēdienkartes plānošanu man ir problēmas. :D
Griķi bija pēdējā opcija. Vīrs iepirka gaļas konservus no zināma mājražotāja, lai ledusskapī kas būtu, kad nekā vairs nav.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies tuk

« Atbilde #39 : 2020. gada 04. septembris, 10:36:34 »
Man patika tie covidlaika tautas tukšie veikali... kad neviens virsū nebumstījās un ieturēja distanci  :blushing:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #40 : 2020. gada 04. septembris, 11:05:56 »
Man patika arī patukšās Rīgas ielas. :)
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #41 : 2020. gada 04. septembris, 11:06:17 »

Apzināti nekādi krājumi netika veidoti, bet iepirkšanās ieradumi mainījās ļoti.

Ceturtdienā, kad izsludināja to vājprātu un visur ziņoja, ka veikali izgrābti tukši, braucām skatīties - vai tiešām? Jau izkāpjot no mašīnas ķiķinājām, jo no veikala ārā stūmās ar pārkrautiem ratiem, daži pat ar 2.
Ieejot veikalā, smējāmies vēl vairāk. Paņēmām pēdējo groziņu un skatījāmies kā cilvēki haotiski grābj visu ko vajag un nevajag. Daudzi vēroja viens otru un grāba to, ko citi.Neizturēju un čukstēju savam dzīves biedram - Tikai neņem tualetes papīru! :D
Rezultātā nopirkām tikai to, ko vajag vakariņām un 2 konjakus (ja nu tik drīz netiek uz veikalu).
Rindā mums priekšā stāvēja mazpilsētas deputāts (kādreiz arī DJ) un viņam ratos bija viss pa vairākiem iepakojumiem - griķi, makaroni, auzu pārslas, hauzītes papīrs u.t.t.

Šis bija izcils periods nolietot no laukiem savesto (pupas, zirņus, visādas burciņas) un bakalejas preces, kas iespējams bija "iestāvējušās". Piektdien uztaisījām revīziju iekš tā, kas mājās un sestdien aizbraucām uz Gemosu sapirkt ejošās preces, kuras var arī uzglabāt - tunci, tomātus savā sulā, kaut kādas garšvielas.
Veikala apmeklējums bija pēc nepieciešamības, ļoti neiespringstot, bet arī lieki nevazājoties. Pāris sestdienas agri no rīta aizbraucām uz tirgu, kamēr nav tautu masas. Dažas reizes pasūtījumu sakomplektējām Augļu servissā un saņēmām pie durvīm.
Ceru, ka nebūs jāpiedzīvo brīdis, kad tiešām jātaisa uzkrājumi.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #42 : 2020. gada 04. septembris, 11:21:39 »
Ā, par griķiem :D Bija brīdis, kad veikalos griķi bija izgrābti - man nevajadzēja, vnk konstatēju faktu. Ar puiku aizdodamies uz Depo, ar tur pilns plaukts ar griķiem, turklāt dažādu ražotāju. Abi sākam smieties, puiks vēl nobildēja to plauktu un ielika soctīklā, lai tauta skrien uz Depo. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #43 : 2020. gada 04. septembris, 11:22:40 »
Man patika arī patukšās Rīgas ielas. :)
... un Rīgas tukšais sabiedriskais transports...  :brauc:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #44 : 2020. gada 04. septembris, 11:24:15 »
Man tādi grābšanas skati gājuši secen  :?:  un iztukšīti plaukti arī. Visu ko vajadzēja, mierīgi varēju nopirkt. Bet nav Rīga, varbūt tādēļ. Kādēļ tieši griķi bija tautas iekāres objekts, vēl aizvien neizprotu. Kur dzirdēju baumu, ka kādā krievu mēdijā bijusi ziņa, ka griķu sastāvā kāda viela, kas pasargājot no tās zarazas...  :?:  Mūsmājās miežu putraimi iecienītāki. :)