Autors Tēma: vairogdziedzeris  (Lasīts 1638 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

vairogdziedzeris
« : 2020. gada 03. septembris, 23:01:49 »
Par cik mani tas kurvelis dakteris izmeta no kabineta 2.min.laikā ..es nepaspēju uzdot NEVIENU !!! jautājumu. Kasīties pēcāk nesaņēmos, tad nu luuk,pati vainīga. Vai nu jāzīlē kafijbiezumos vai jāmēģina ko noskaidrot citos veidos.
Vārdsakot man ir viena interese... vai palielināts vairogdziedzeris ,kura sonogrāfijas bildē ir uzraksts-nodoza struma var būt par ceļoni klepum..nu ne tādam kā plaušu, bronhu vai saaukstēšanās klepum. Man vienkārši ir nenosakāmas izcelsmes krekšķis kas nāk it kā no tā apvidus kaklā... :?:
p.s godīgsakot vairogdziedzeris man ir diezgan svešs un nezināms objekts  :?: .
es vienk nezinu kam vēl to krekški piesiet, jo neko kas uz viņu attiektos ,tajā apskates dienā netrada.
Paldies..der visādas pieredzes un idejas

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

Re: vairogdziedzeris
« Atbilde #1 : 2020. gada 03. septembris, 23:33:56 »
Var. Bet krekšķis var būt arī ja barības vadam vārstulis neslēdzas.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2020. gada 04. septembris, 00:10:24 »
Pie kā operēsi jau zini?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2020. gada 04. septembris, 07:30:51 »
Cik atceros, mana ilggadējā draudzene krekšķēja vairogdziedzera dēļ. Kamēr neizoperēja.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2020. gada 04. septembris, 07:48:29 »
Ne vienmēr operē - var arī ar medikamentiem. Un krekšķis ir diezgan bieža parādība tādos gadījumos.
Visus sakost!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #5 : 2020. gada 04. septembris, 18:49:03 »
paldies jums...
vakar atradu šādu rindkopu neta dzīlēs:

Ja mezgli nepalielinās, nespiež uz barības vai elpvadu, balss nervu, nav balss piesmakuma vai citu sūdzību un ir normāls hormonu līmenis, tad vairogdziedzeri arī turpmāk var tikai novērot, nelietojot medikamentus.

tātad var uz šiem visiem arī spiest...tad jau man domāt,ka man tas notiek...reali ar panniņu vajadzētu tam dokterītim ,kurš mani izmeta. bet nu, pati ļāvos.

es tā stukoju,ka nekad nepieļautu ja tā izturas pret kādu citu, bet attiecībā uz sevi vienmēr kko nobremzēju un nolažoju  :?:
IG- mellenessniega

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2020. gada 04. septembris, 19:37:02 »
ir tāds TSH- Tireotropais hormons, kuru var noteikt asins analīzēs. Ja tas ir normas robežās ( liekas 0.4 - 4.0), tad it kā nav iemesla uztraukumam. Un ja ir aizdomas, tad vienkārši reizi gadā varētu to analīzi atkārtot. Ja tur kaut kas iziet no rāmiem, tad protams, endokrinologs un dziļāka izpēte. Un nav jau gluži, ka tev uzreiz metīsies ar nazi virsū,  biežāk pietiek ja nedaudz pakoriģē ar zālēm

Pieslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2020. gada 04. septembris, 19:42:57 »
Man visu mūžu palielināts, nekādu sūdzību, analīze taisīta, arī usb tā, drošības pēc, viss normāli
Man pat bija cerība ar to analīzi, ka atklāsies kāda novirze, man izrakstīs tabletes un es zaudēšu svaru. Nekā.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #8 : 2020. gada 04. septembris, 19:59:16 »
Es tā sapratu, ka ja mazāks, tad vielmaiņa palielināta un var būt pārslodze sirdij un palielināts spiediens, ja ir par daudz, tad vielmaiņa samazināta un var pieaugt svars, jo organisms ne īsti labi pārstrādā visu, kas nepieciešams. Kaut kā tā

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2020. gada 04. septembris, 20:38:46 »
Sapratu, ka mezgli tā problēma.

Atslēdzies venta

« Atbilde #10 : 2020. gada 04. septembris, 21:54:50 »
Arī es vakar biju parunāt ar dakteri par vairogdziedzera uzvedību.Mezgli nav tik lieli, lai operētu. Ieteica Medrola kursu, es atteicos, jo pērnā gada pieredze nebeidzās ar pozitīvu gala rezultātu. TSH dziļā zemnormā.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #11 : 2020. gada 04. septembris, 22:31:04 »
hormons normā..mezgli ir bet par tiem neviens ne vārda tik daudz cik nosaukti un uzrakstīti,ka ir...
es jau arī neliktos ne zinis bet man reāli vislaik jākrekšķ..ja sakasās tad tāds rejošs sauss itkā klepus. šodienas apstākļos ar nenoskaidrotu klepu apkārt staigāt ir bīstami(visi kā uz spitālīgo)un arī rijot liekas ka kkas traucē..ne daudz ,bet tā ka jūtu.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2020. gada 04. septembris, 22:58:21 »
Es nevis neliktos ne zinis, bet aizietu pie sakarīga ārsta. Un krekšķēšana būtu mazākais, kas satrauc.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #13 : 2020. gada 05. septembris, 01:06:43 »
ui, mellenīt,  man ar klepu bija zināma pieredze, no tā  var saprast, ka klepum var būt ļoti daudz iemeslu. Manā gadījumā, ilgu laiku uznāca tāds pasauss krekšķis un es to norakstīju uz kondicionieri darbā, kurš bija tieši virs galvas. Ķipa, sauss gaiss un t.t. Un tad reiz sēdēju rindā pie kāda ārsta un kad iegāju, viņa uzreiz jautāja - vai tā biju es, kas tur klepoja. Ko tur daudz slēpt... nu, jā... Un viņa teica, lai ārsts man pamaina zāles, kuras lietoju! Kam tas būtu prātā ienācis. Pamainījām. Klepus pārgāja trešā dienā!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #14 : 2020. gada 05. septembris, 13:48:41 »
NU re olgucim ir stāsts par normālu dakteri, satiktu ceļā.  :yes:

IG- mellenessniega