Autors Tēma: Kā nožmiegt zivi?  (Lasīts 4020 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Re: Kā nožmiegt zivi?
« Atbilde #15 : 2020. gada 05. septembris, 21:20:28 »
foruma tradīcija jau ir atspārdīt :rofl:

Vai tad neatspārdīja karpu? :D

Mja. Apetīti nerosina...

Manī laikam atavistiskie gēni ir dzīvi - zivi nobeigt pārtikai varu mierīgi, abstrahējos no dzīvības un pieslēdzu režīmu "pārtika". Automātiski pateicos zivīm un sajutos kā tāds Avatars. Bet es arī par sēnēm saku mežam paldies. :)

Bija garšīgas. Pašu ķertajām arī asakas netraucēja. :)
Draugi samācījuši makšķerēt, saprotu, ka nāksies vēl kādu zivi "nomierināt". :D  Būs jāsāk lasīt makšķernieku forumus.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #16 : 2020. gada 05. septembris, 21:54:25 »

Draugi samācījuši makšķerēt, saprotu, ka nāksies vēl kādu zivi "nomierināt". :D  Būs jāsāk lasīt makšķernieku forumus.

Lasot forumus un ne tikai, pievērs uzmanību cik lielas un cik daudz zivtas var paturēt. Paskaties no cik gadiem nepieciešama makšķerēšanas atļauja (ir visādi izņēmumi, kuriem atļaujas nav nepieciešamas, bet ir vietas, kur makšķerējot ar visu atļauju kaut kas jāpiemaksā).

Atslēdzies Trix

« Atbilde #17 : 2020. gada 05. septembris, 22:09:29 »
Nu te mums ir kaut kāda PSRS filiāle (man par lielu brīnumu). Nevienu nekas neuztrauc. Vismaz pagaidām. Gan jau arī te panesīsies civilizācija (pamazām jau sāk panesties), bet vismaz pagaidām ir normāli lauki. Kaut kad painteresēšos, protams, paldies par atgādinājumu.
Pagaidām sarunājām, ka šogad beidzam makšķerēšanas sezonu, jo forelēm tuvojas nārsta laiks. Oficiāli vēl nav sācies, bet nevajag izķert tukšu upi.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 05. septembris, 22:20:37 no Trix »

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #18 : 2020. gada 06. septembris, 17:01:09 »
Man reiz mācīja, pārklāt ar dvieli ( salveti) un tad ar āmuru. Nu lai neskatītos acīs. ;o) Vēl nezinu kāpēc, bet teica mutē sāli iebērt. Nu tas man likās jau par daudz  :thinking:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #19 : 2020. gada 06. septembris, 17:44:42 »
Visbaisākā man škiet tā smadzeņu saārdīšana ar stiletu, bet gan nezinu nevienu kurš tā darītu... Pilnīgu fisiski to lasot iztēlojos :(

Atslēdzies sanda

« Atbilde #20 : 2020. gada 06. septembris, 23:39:58 »
Parasti to dara ar  asu preparējamo adatu ne visai lielām lielām zivīm - vienkārši iedur un pavirza uz vienu un otru pusi,  miera labad var apmest riņki, smadzenes pašas  nesāp - to labi zina ķirurgi, tur nav sāpju receptoru,  tās tikai pārraida signālus, ja sāp galva - tad apvalki, saistaudi, asinsvadu sieniņu muskulatūra.
Parasti to dara pie zivju parazitoloģiskās izmeklēšanas. Nekā tur baisāka kā citās metodēs nav - zivs jūt tikai injekcijas adatas dūrienu. Varētu arī ar šprices adatu.

Baisumu jau var pielikt ar izdomu.

Ko darītu ar akvārija zivi? Vai desmit nelielām zivīm? Saldētava lauka apstākļos ne vienmēr pieejama un ja notur par ilgu, tad var sabojāt paraugu.
Nav pamata šo metodi uzskatīt baisāku par citām.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 06. septembris, 23:59:21 no sanda »

Atslēdzies sanda

« Atbilde #21 : 2020. gada 07. septembris, 00:02:49 »
Ja kāds/ kāda vēlas,  var turpināt šo metodi uzskatīt par baisu. Man baisa šķiet karpas atspārdīšana. Sāls bēršana zivij mutē ir baisa un idiotiska, tāpat dot bērniem spēlēties.
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 07. septembris, 00:08:13 no sanda »

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2020. gada 07. septembris, 08:51:56 »
Tad jau tu nezini stāstu par karpas atspārdīšanu :smej:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #23 : 2020. gada 07. septembris, 10:49:46 »
Nevajag zivis mocīt ar sāli, saldētavu utt. Mazajām knikš pa galvu ar nazi, lielajām ar āmuru. Apdullina un tīra.  Bakstītie, cenšoties smadzenēs trāpīt - diezgan bezcerīgi, zivīm to smadzeņu...

Makšķerniekiem pašiem loms jātīra, vismaz jāpiedalās... ja nepatīk tīrīt, tad jau var arī zivis atlaist. Manējiem makšķerniekiem sestdien 31 zivs!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #24 : 2020. gada 07. septembris, 10:56:20 »
PS. palasi makšķerēšanas noteikumus https://likumi.lv/ta/id/279205-makskeresanas-vezosanas-un-zemudens-medibu-noteikumi foreles no 01.09. nedrīkst paturēt, bet citas zivis drīkst.
Kā arī visādi noteikumi par skaitu, izmēru un laiku, sodiem...  var jau uz kādu ezeru bērnus aizvest, ja ir makšķerēšanas prieks

Protams, bērnībā un jaunībā ķēru visu, kas kust, ko tik varēju noķert... to zināmā mērā varēja uzskatīt par pretošanos okupācijas varai :) tagad sava valsts, kuras bagātības jāsaudzē :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #25 : 2020. gada 07. septembris, 12:00:57 »
PS. palasi makšķerēšanas noteikumus https://likumi.lv/ta/id/279205-makskeresanas-vezosanas-un-zemudens-medibu-noteikumi foreles no 01.09. nedrīkst paturēt, bet citas zivis drīkst.
Kā arī visādi noteikumi par skaitu, izmēru un laiku, sodiem...  var jau uz kādu ezeru bērnus aizvest, ja ir makšķerēšanas prieks

Es kaut kur lasīju, ka no 1.10. Bet pēc iztīrīšanas un fakta konstatācijas atpakaļ vairs nelaidīsi... Jau rakstīju, ka sarunājām un draugiem arī pateicu, ka foreles šogad neķersim, lai vairojas.
Uz ezeru vēl jābrauc, bet upīte pie mājas. :D Paši iet.

Gan jau dabūs arī tīrīt, šoreiz aizlaidās spēlēties. Es arī neķēru ciet, vispirms pašai jāpiešaujas pie procesa, lai nesanāk morālā trauma. :D

Klau, daddy, a kā šo var noturēt? Slidena tak!
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 07. septembris, 12:15:10 no Trix »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #26 : 2020. gada 07. septembris, 12:40:52 »
no augšas ar kreiso roku tur, būtībā ar īkšķi un rādītājpirkstu pie žaunām un tad knikš un viss.

Lielajām zivīm, arī - jāsit pa pakausi, nevis pa vaigiem :)  es pārdevējām maximā aizrādu, ka viņas nepareizi sit (ok, noturēt tā vieglāk). Tomēr sitot pa vaigiem (žaunu vākiem) zivij ne silts ne auksts...a ja sasit žaunu vākus drumstalās, tad tāda zivs nesmuka, nevar cept vienā gabalā un nav tik garšīga :) 

Atslēdzies daddy

Atb: Kā nožmiegt zivi?
« Atbilde #27 : 2022. gada 09. maijs, 08:41:24 »
Re kā var smuki notīrīt zivi ar garajiem nagiem

https://www.facebook.com/100023950042648/videos/725945725100124

Varbūt aizsūtīt sievu pie manikīra??  :confused: :scratch:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2022. gada 09. maijs, 08:50:29 »
Ārprāc, dzīvām zivīm... :( bet ko brīnīties, rašisti...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #29 : 2022. gada 09. maijs, 09:05:09 »
Ārprāc, dzīvām zivīm... :( bet ko brīnīties, rašisti...

baigi dzīvās neizskatījās, bet principā doma pareiza - jo zivtiņa svaigāka, jo labāk zvīņas nāk nost :) :zvs:

PS. mani vienmēr ir fascinējis aņks
- Misionārs Āfrikā krīt lauvas nagos...
šis izmisumā lūdzās:
 - Kungs, iedves šim zvēram kristieša jūtas...
ČIKS, lauva apsēžas, saliek ķepas lūgšanā un saka:
 - Kungs svētī šo dāvanu, ko no Tavas devības saņemu...
:)