Autors Tēma: depozīta sistēma tukšajai tarai  (Lasīts 17116 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Amālija

Re: depozīta sistēma tukšajai tarai
« Atbilde #30 : 2020. gada 17. septembris, 11:07:13 »
Manis izdzertās darbā savâc kolěģe dārzam. Sapildot ūdeni, uzsilst pa dienu, naktī atdod siltumu augiem.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #31 : 2020. gada 17. septembris, 11:14:56 »

aha, un atnāks VK un KNAB un paņems apkopēju aiz dzīslas, ka iedzīvojas uz iestādes rēķina, tāpat kā tie, kuri par darba komandējumu lidojumu bonusiem lidinājās privātās vajadzībās...
vēl interesants brīdis, ja tu izdzer pudeli tukšu, bet neiemet darbavietas mistkastē un atstāj kaut kur pie galda....lūk, apkopējai var dators uzkārties - šitā pudeli skaitās izmesta un var ņemt vai nē (nav izmesta)?

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #32 : 2020. gada 17. septembris, 11:36:15 »
No apkārtnes tīrības viedokļa es ļoti vēlētos, lai iekļauj visu stikla taru, nav nekā baisāka par sasistiem stikliem.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #33 : 2020. gada 17. septembris, 11:45:13 »
nu visādas pudeles, maisiņi un tārpiņu kastītes upmalā arī nav dieva dāvana... kad briesmīgi piecūkots, tad visu to nafik nodedzinu

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #34 : 2020. gada 17. septembris, 11:47:25 »
nu visādas pudeles, maisiņi un tārpiņu kastītes upmalā arī nav dieva dāvana... kad briesmīgi piecūkots, tad visu to nafik nodedzinu
Jā, bet sasistus stiklus nenodedzināsi vis nafik.
Man vēl pa brīžam izlien no zemes kaut kur pa kolhoza laika lauskai.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #35 : 2020. gada 17. septembris, 11:58:26 »
Jā, bet sasistus stiklus nenodedzināsi vis nafik.
Man vēl pa brīžam izlien no zemes kaut kur pa kolhoza laika lauskai.

tāpat kā dzelži... nu tur neko nepadarīsi. dziļaršana :)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #36 : 2020. gada 17. septembris, 12:40:00 »
bet par ko kreņķis, - neviens taču neliegs mest miskastē savu plastmasas taru. Un ja var atļauties pirkt saldsūdus pudelēs, tad ņeobedņeet ja izmetīs pudeli miskastē. Lielās 5 l ūdens pudeles tikpat nebūs nodošanas subjekts

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #37 : 2020. gada 17. septembris, 12:40:29 »
Igaunijā notiek šādi -

https://www.la.lv/igaunijas-pieredze-depozitu-sistema-savac-855-pet-pudelu

Nezinu vai tur vēl aizvien var saņemt čeku (atlaidei veikalā), bet skaidru naudu gan var saņemt atpakaļ -

Pirms pāris gadiem palikām Igaunijas kempingā (liela kompānija), saimnieks kā vienu no pirmajiem lūgumiem izteica - Igaunijā pirktās dzērienu pudeles nesaplaciniet! :)

Vācijā arī var nodot tikai Vācijā pirktās pudeles un ne visas. Tur sistēma vēl sarežģītāka.

Horvātijā tāpat veikalos pieņem tikai tur iegādāto taru. Tur gan nav automāti, bet strādā kāds, kurš tās pieņem.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #38 : 2020. gada 17. septembris, 21:52:01 »
Cik esmu sastapis taromātus , visi darbojas ar svītrkodu.
Esmu vedis buteles atpakaļ uz Daaniju kad patukšs koferis :D

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #39 : 2020. gada 18. septembris, 09:48:39 »
Domāju, ka es būšu starp tiem, kurš 100% neatgūs atpakaļ savu naudu šajos depozītos....protams, ka nesīšu uz taromātu, taču dzīve nesastāv tikai no maršruta - veikals - mājas - taromāts...diez vai pilsētā paņemtu ūdens pudeli, kura nu ir tukša, nesīšu uz māju, bet droši vien tāpat kā līdz šim, izmetīšu tuvākajā mistkastē uz ielas....pieļauju, ka būs reizes, kad ar taras maisu ieradīšos pie taromāta, tas nestrādās...taru uz māju atpakaļ nenesīšu, bet atkal atstāšu mistkastē....secinājums ir viens, depozīta sistēma man izmaksās dārgāk un laikietilpīgāk ...   
Un kas būs ar PVN? 
Ja prece kopā ar depozītu kļūst dārgāka par 10 centiem, tad pievienosies 20% PVN, kas par 10 centiem ir 2 centi?   
Samaksāšu vairāk 12 centus, bet atpakaļ 10 centus?     
Vai arī tas tiks paredzēts un nebūs problēmas grāmatvežiem, kases aparātiem utt?

Atslēdzies kvadra

Atb: depozīta sistēma tukšajai tarai
« Atbilde #40 : 2020. gada 23. septembris, 06:07:56 »
Pēc vakardienas sēņošanas pastaigas pa Pierīgas mežu nospriedu, ka es laikam tomēr būšu par depozīta sistēmu - pārāk daudz to pudeļu un īpaši alus bundžu mežā mētājas. Protams, gluži visu taru jau nesavāks, bet 10 centi tomēr ir labāka motivācija to pudeli vai bundžu nodot, nekā pliks apzinīgums. Un lai nopelna bomži un uzņēmīgākie skolasbērni, savācot to, ko cūcīgākie sabiedrības locekļi izmētājuši.
Šobrīd manos maršrutos ir pietiekami daudz šķirojamo konteineru, lai pudeli iemestu kādā no tiem. Turpmāk gan jau tāpat noskatīšu sev ārtākos nodošanas variantus. Nav jau rokās jāstaipa - lai tā pudele autiņā pavizinās, tas neko netraucēs.
Un, galu galā, ja tas tomēr kaut kā apgrūtinās un žaba dušīs liekus 10 centus maksāt, varbūt izdomāšu veselīgāku alternatīvu veikala limonādēm, kuras vasaras karstumā strēķiem izstrebju - arī labi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #41 : 2020. gada 23. septembris, 08:41:02 »
Mēs, kā sākām, tā dzeram lēto Asetu 16 centi pudelē, garša patīk vislabāk un tie 10 centi diez vai ietekmēs, pat tagad metu savā ( sveramajā) miskastē. Stiklinieku grozs gan dažreiz 2 dienas šķind mašīnā

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #42 : 2020. gada 23. septembris, 13:42:13 »
- lai tā pudele autiņā pavizinās, tas neko netraucēs.
Tev tur auto bagāžniekā laikam arī tā igauņa beigtā vārna no aņuka vizinās? :sarcasm:

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #43 : 2020. gada 25. septembris, 00:03:29 »

Un kas būs ar PVN? 
Ja prece kopā ar depozītu kļūst dārgāka par 10 centiem, tad pievienosies 20% PVN, kas par 10 centiem ir 2 centi?   
Samaksāšu vairāk 12 centus, bet atpakaļ 10 centus?     
Vai arī tas tiks paredzēts un nebūs problēmas grāmatvežiem, kases aparātiem utt?

nekas nebūs ne jau preces cena pallielinās, tiek pielikta ķīla par buteli. cik samaksā tik protams dabū atpakaļ

Atslēdzies reno

« Atbilde #44 : 2020. gada 25. septembris, 08:50:53 »
Ja tāda sāpe, tad jāpērk izlejamais