Autors Tēma: Neauglība. Kāpēc vispār valstij būtu jāfinansē tās ārstēšana?  (Lasīts 2340 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Adam Gontier

Tiešām nesaprotu, kāpēc kāds vienkārši nevar mierīgi pieņemt savu neauglību. Pie tam ir tik daudz bērnu, ko var adoptēt. Arī mazi zīdaiņi, kuri neko neatcerēsies un jutīsies kā pilnvērtīgi bērni jaunajā ģimenē.

Atslēdzies Luīze

Atb: Neauglība. Kāpēc vispār valstij būtu jāfinansē tās ārstēšana?
« Atbilde #1 : 2020. gada 30. septembris, 09:02:38 »
Tev to nesaprast. Savs ir savs.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #2 : 2020. gada 30. septembris, 09:46:44 »
Ir cilvěki, kuri pieņem neauglību. Ir, kuriem tas ir mazsvarīgi. Ir, kuri ir ayglīgi, bet nevĕlas bĕrnus . Ir, kuri adoptĕ.
Vai valstij jăfinansě? Nezinu. Varbūt jăpalīdz vairăk jau esošajiem. Nav viedokļa.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #3 : 2020. gada 30. septembris, 10:20:10 »
Kādēļ gan lai valsts neapmaksātu, ja problēmas ar reproduktīvo veselību  :?: , tādi paši nodokļu maksātāji kā visi citi.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2020. gada 30. septembris, 10:36:35 »
Tiešām nesaprotu, kāpēc kāds vienkārši nevar mierīgi pieņemt savu neauglību. Pie tam ir tik daudz bērnu, ko var adoptēt. Arī mazi zīdaiņi, kuri neko neatcerēsies un jutīsies kā pilnvērtīgi bērni jaunajā ģimenē.

Čatā saka, ka šodien esot dumjo jautājumu diena.

Tikpat labi varētu jautāt - kāpēc valstij vispār jāfinansē jebkā ārstēšana ...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #5 : 2020. gada 30. septembris, 10:39:38 »
No valsts viedokļa, kura ir ieinteresēta, lai būtu vairāk nodokļu maksātāju, ir jāmaksā...no latviešu nācijas viedokļa - tikai latviešiem vai cittautiešiem, kuri pieņem latviešu valodu par dzimto...no pasaules apdzīvotības viedokļa - nemaksāt, jo kā teica kāds krievu humorists - jo mazāk cilvēku, jo vairāk skābekļa...no mana viedokļa (kas valstij pie vienas vietas) - lai tak tiek cilvēkiem, tikai pasakiet viņiem, ka bērns ir kā bulta, kuru Tu izšauj un kurš dzīvos pats savu dzīvi nevis viņējo! :bird:

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2020. gada 30. septembris, 10:47:44 »
Mans ir domāt, ka valstī tāpat cilvēku skaits iet mazumā un tāpēc jebkura ar dzimstību saistīta vēlme ir apsveicama un no valsts atbalstāmā. Un arī kas zina, varbūt tā ķibele ne vienmēr ir galīgais verdikts un vajag tikai kādu sīku korekciju, tāpēc jau ģimeni nav bez bērniem jāatstāj. Adopcija ir kas cits, man liekas, ka jebkurš bērns ir dzimstot pelnījis dzīvot ģimenē un tai nav noteikti jābūt bezbērnu ģimene. Tur vairāk ir par to, vai ģimene ir gatava uzņemties atbildību par kādu dvēseli

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #7 : 2020. gada 03. oktobris, 16:04:04 »
Pilnīgi piekrītu Adaama domai. Sen-sen jau esmu brīnījusies, kāpēc valstij tas būtu jāapmaksā, pilnīgs sviests.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2020. gada 24. oktobris, 10:39:14 »
Mans viedoklis - varētu arī maksāt, ja izpildījums būtu saprātīgs. Pašlaik tā ir zemē nomesta nauda.
Visus sakost!

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2020. gada 24. oktobris, 21:53:27 »
Man nav ne jausmas, kāds tas izpildījums ir. Žēl, ja nesaprātīgs. Bet par to, ka valsts finansē, nav žēl. Kur visur to "mūsu" naudu neizplakarē, lai tad labāk kāda ģimene pie bērna tiek.
Bet par "tik daudz bērnu, ko var adoptēt" - nu nu... Tā tikai šķiet. Nemaz jau tik daudz nav juridiski brīvu, bez veselības problēmām un vēl maziņu. Glābējsilīšu zīdaiņi ir uz izķeršanu.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #10 : 2020. gada 24. oktobris, 22:27:12 »
Kvadra- protams, ja ņemt, tad tikai tādu ar zelta maliņām ...veselu, smuku un gudru.   :sarcasm:   aaa un maziņu...
bet, man vienmēr ir interesējis jautājums,kā tajās silītēs bērni nonāk  :scratch: nu kā ???? bija bērns un pazuda???
tjipa kā uzradās silē anonīms..un kā mātei kura tomēr ir dzemdējusi pazūd bērns .nu tā bez pēdām ...es nesaprotu :confused:
jūs variet iedomāties, ka kāds tā kkur guļamistabā dzemdē..un pēc pāris mēnešiem ieliek silītē???šis jautājums man vienmēr šķitis nesaprotams..
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Camma

« Atbilde #11 : 2020. gada 24. oktobris, 23:50:36 »
Mellen, dzīves realitāte ir tāda, ka medicīniskā uzraudzība vairs nav bezmaksas un nav obligāta. Diemžēl. Vēl var paskatīties oficiālo statistiku, cik tūkstoši (! ! !) bērnu neiet skolā. Un nevar nekādi piespiest nedz vecākus, nedz bērnus.
Var atņemt vecāku tiesības. Ko tālāk?
Vēl ir arī bērni, kuri atstāti šeit radiem (biežāk - omēm) un vecāki paši peļņā Īrijā (vai dzer kkur poļos). Labi, ja ome vēl ar duku, a ja božijs oduvančiks? Tā viš i.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2020. gada 24. oktobris, 23:54:19 »
Starp citu, lai adoptētu bērnu, noteikumi ir vienkārši ahūni. Piem., jānodrošina pieņemtajam bērnam atsevišķu istabu. Kāmooon, ko darīt tiem vecākiem, kuriem pašu 4 bērni vienā istabā mitinās? Sabāzt atpakaļ?
Visus sakost!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #13 : 2020. gada 25. oktobris, 00:35:32 »
Camm nu teorētiski es saprotu.. bet tomēr, kkā mana smadzene nepieņem  :alt: ... domā daudz tādu,kas dzemdē mājās ,pa kluso??un tie kas tā dara ,domā zin kko par tādu bebyboxu???
nu nē... tur jabuut kkam vēl, ko es nenojaušu  :scratch:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #14 : 2020. gada 25. oktobris, 10:01:49 »
Es labāk ieteiktu valstij apmaksāt vai piemaksāt par vazektomiju, kad sasniegts vēlamais bērnu skaits. Pieļauju gan, ka dīvainie LV vīrieši to nedarītu pat par brīvu un sievietes ari neuztāj un bojà veselību ar tabletēm un spirālēm. Lūk, šo es drīzak nesaprotu.
Vēl  pie tam šī procedūra nav neatgriezeniska.
Bet par bērniem- kurš teicis, ka obligāti jabūt bèrniem. Nu jā, tā krūze vecumā  :rofl: