FI ir ieteikums nēsāt masku veikalā, sab.transportā. es nevelku, jo pietiek ar to, ka darbā jāvelk, brīvā laikā elpoju kā gribu, tas ir bez maskas. bet somi ir diezgan paklausīgi, ja pavasarī valdība pateica, ka no maskām nav labuma, nav ko nēsāt, tad visi blenza, ja kādam bija maska. tagad ieteica, tad nu blenž, ja kādam nav. pavasarī izrādās esot tā teikuši, jo vienkārši maskas nebija pieejamas, lai neceltu paniku. bet skatoties, kā cilvēki lieto sejas maskas un no kurienes izvelk, lai uzliktu uz sejas, domāju, ka dažam labam pēc pandēmijas būs citas problēmas, ne covid. par auduma maskām man dalītas domas, jo elpot kokvilnu vai no kāda tur auduma tā maska, vairākas stundas no vietas, domājams neko labu plaušām tas nedara. es darbā arī noņemu jebkurā pieejamā brīdī nost masku.
ps. maska pasargā citus, ja nesātājs ir bezsimptomiskais covidnieks, ne nēsātāju. daudzi nesātāji to aizmirsts un domā, ka ja jau maska, nekāds covids neķers, un tik apgramsta ar rokām visu un tad savu seju, telefonu utml. higiēna pie maskas nēsāšanas ir tikpat svarīga, kā bez tās.