Autors Tēma: Masku nēsāšanas medicīniskie, psiholoģiskie un sociālie aspekti  (Lasīts 17996 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Masku nēsāšanas medicīniskie, psiholoģiskie un sociālie aspekti
« Atbilde #60 : 2020. gada 04. novembris, 19:37:38 »
Ai, sooorī, aizmirsu par linku. Te būs
https://www.ledakcijas.lv/lv/drosiba-aizsardziba/easu-soft-sejas-aizsargmaska-vairogs-izgatavota-no-caurspidigas-plastmasas-16106
Dabā plāniņš plastikāta gabaliņš ar aukliņām.

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #61 : 2020. gada 04. novembris, 19:55:42 »
Man tie vairogi liekas smieklīgi un nepatīk. Un kabatā nevar ieņurcīt.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #62 : 2020. gada 04. novembris, 20:04:56 »

Nāra, darbā nēsā masku?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #63 : 2020. gada 04. novembris, 20:08:16 »
Jā, ieņurcīt kabatā nevarēs, tas ir trūkums. Varētu ielikt rokassomiņā (nudien nav liels), bet tikai taisnā, nesalauzītā veidā - kādā grāmatā? Es turēšu iekš auto bardačoka - tur vietas netrūkst.
Ja par izskatu, tad man visvairāk nepatīk tās "vienreizējās" maskas vulgaris. Tās piestāv medicīnas iestādēs, bet ne veikalā pie mēteļa. Man ir arī glīta melna maska, kuru pie vajadzības var arī kabatā ņurcīt.
Bet vairogam ir viena priekšrocība - elpojas tomēr brīvāk. Un tas, manuprāt, atsver tā trūkumus. Jā, un nav ne jāmazgā, ne jāgludina. Var uzpūst kādu dezinfektantu un noslaucīt.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #64 : 2020. gada 18. novembris, 22:55:06 »
Domājot par maskām, esmu nonācis pie secinājuma, ka tā nozīmē apmēram to pašu, ko kara laikā deva logu rūtīm uzlīmētie papīra krusti...kad tu ej pa pilsētu, kur logi šādi, tu saproti, ka ir karš un nav droši...ja lādiņš sprāgs mājas priekšā, tad tas neglābs no logu izbiršanas, bet ja tālāk no sprādziena vietas, tad varbūt palīdzēs...maskas nēsāšana ir kā militāro orķestru parādes, kuras liek mobilizēties un domāt par karu....ja tev ir maska, tad tu neaizmirsti par pandēmiju...interesanti, vai šādu masku var uzkrāsot uz sejas, tā lai no malas izskatītos, ka maska uzlikta? ...skaidrs ir viens, galvenais ir distance 2m, vēdinātas telpas...maskas dod tikai sajūtu, ka ir pandēmija!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #65 : 2020. gada 19. novembris, 07:41:45 »
Nakat, pamēģini spļaut cauri maskai. Tālu aizlidoja? Tas pats arī ar sīkākiem pilieniņiem - tos neaizspļauj tik tālu un tas pasargā citus tālāk stāvošos no inficēšanās. Jo pārsvarā jau covid pozitīvie nezin, ka viņi tādi ir.
Kāpēc tad vispār jāsargājas?  Nu, tāpēc, ka dažiem organisma reakcija ir neprognozējami smaga

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #66 : 2020. gada 19. novembris, 08:00:49 »
Bobi, vīruss brīvi iet caur masku - spļauj vai nespļauj....nu, aizkavē tur 1%, kas arī ir labi...es esmu par masku nēsāšanu un saprotu to psiholoģisko ietekmi - netuvojies man, ir pandēmija!....saprotu valdību, kāpēc liek nēsāt maskas un atbalstu!....karā kā jau karā - psiholoģijai var būt izšķirošā nozīme...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #67 : 2020. gada 19. novembris, 09:24:46 »
Ai nu ko tur runāt - KAUT KAS jau tai valdībai jāpieņem, kaut kādi ''mēri", kaut kas jāaizliedz. Ķeksītim, ka kaut kas taču tiek darīts. Cik tur jēgas un loģikas, tas jau cits jautājums. Maskas ir tā redzamākā lieta. Visa pasaule maskās staigā, nu kā tad mēs bez. Kaut kur pat izskanēja  "masku nēsāšanas kultūra", saprotiet, KULTŪRA!  Uzpurņos staigāt turpmāk būs kultūra. Pierodiet pie kultūras, bauri. :angry:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #68 : 2020. gada 19. novembris, 09:39:03 »
Bobi, vīruss brīvi iet caur masku - spļauj vai nespļauj....nu, aizkavē tur 1%, kas arī ir labi...es esmu par masku nēsāšanu un saprotu to psiholoģisko ietekmi - netuvojies man, ir pandēmija!....saprotu valdību, kāpēc liek nēsāt maskas un atbalstu!....karā kā jau karā - psiholoģijai var būt izšķirošā nozīme...

vīruss izplatās ar pilienveida mākoni, ko izelpo. Šī mākoņa izplatīšanās rādiuss tiek samazināts, ja izelpa notiek caur masku.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #69 : 2020. gada 19. novembris, 11:33:14 »
Bob, vairogs tātad arī aiztur, vai ne?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #70 : 2020. gada 19. novembris, 11:34:20 »
Bob, vairogs tātad arī aiztur, vai ne?
Tu to man jautā? Vai tad nē?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #71 : 2020. gada 19. novembris, 11:35:15 »
Iespļaujot vairogā, tas viss zolīdi notek pašam uz ancuka

Atslēdzies Minne

« Atbilde #72 : 2020. gada 19. novembris, 11:39:56 »
Austrijā vairogus aizliedza.
Šalles, lakati, lupatas atļautas.

Latvijā lakati, šalles aizliegtas.
Šūtas lupatiņas atļautas, ja tām ir gumijas aiz ausīm
Vairogus laikam atļauj, ja?

Gan jau citās valstīs arī kādas īpatnības.

Un visas valdības taču tā kā balstās uz epidemologu, infektologu u.c.speciālistu viedokļiem. :mrgr: 
« Pēdējās izmaiņas: 2020. gada 19. novembris, 11:57:57 no Minne »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #73 : 2020. gada 19. novembris, 13:44:27 »
Ai nu ko tur runāt - KAUT KAS jau tai valdībai jāpieņem, kaut kādi ''mēri", kaut kas jāaizliedz. Ķeksītim, ka kaut kas taču tiek darīts. Cik tur jēgas un loģikas, tas jau cits jautājums. Maskas ir tā redzamākā lieta. Visa pasaule maskās staigā, nu kā tad mēs bez. Kaut kur pat izskanēja  "masku nēsāšanas kultūra", saprotiet, KULTŪRA!  Uzpurņos staigāt turpmāk būs kultūra. Pierodiet pie kultūras, bauri. :angry:
kvadra, Tu uz šo problēmu skaties it kā no malas, it kā tas kovids Tev nav bīstams, bet par pārējiem nospļauties....nu, saproti, ir gans un avis....mēģini to problēmu saprast kā gans, kuram jānogana tas bars...lai avis atcerētos, ka nedrīkst bučoties pie tikšanās ar otru avi, ir jānēsā maska! ...un jānēsā visām avīm, lai būtu "viens likums, viena taisnība" un ganam ir jārāda priekšzīme...citas jēgas tai maskai nav...     
Par tām šallēm, vairogiem utt...manuprāt atļaujas un aizliegumi starp dažādām valstīm ir atšķirīgi dēļ demokrātijas izpratnes un iespējām...ja bagātie zīmuļi sāk staigāt vairogos, tad Austrijā "lumpens" to pašu var pieprasīt no savas valdības....visiem sociālajiem pabalstiem tie iespējams ir par dārgu, vai nepietiks, vai radīs eko problēmu - maskas laikam vieglāk nahrenizēt utt...   

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #74 : 2020. gada 19. novembris, 13:48:04 »
Vēl ir dzirdēts variants par "COVID zvaigzni" - tie, kas izslimojuši un kuriem ir antivielas, masku nenēsā , bet uz apģērba ir liela atpazīšanas zīme ...taču šķiet tas ir slidens variants :bird: